napisał(a) adamosos » 17.04.2025 15:17
victoo napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Co mi po takim apartmanie który jest ładny i nowy i nad morze jest z buta 500m i to do miejsca gdzie nie da się plażować?
w sumie masz rację, 500 metrów do morza... masakra jakaś! To prawie jakbyś z Bygdoszczy chodził nad Bałtyk.
Kilkukrotnie byłem na Istrii na miejscówce w pierwszej linii nad morzem (camping) jednocześnie nie raz zdarzyło się że nad samo morze z mobile home'a na plażę miałem pond 500m

, niemniej jak do tej pory preferowałem taki styl spędzania wakacji w Cro, ze względu na okoliczności właśnie. (ja nie narzekam na te ponad 500m - dla jasności)
W zeszłym roku byliśmy w apartamencie w Pakostane i brakowało infrastruktury campingu i klimatu campingu, choć apartament był przyjemny. Cenowo camping jest droższy niż apartament ale też jakby oferuję co innego.
Z jednej strony faktycznie ceny poszły do góry (campingów, apartamentów nie mam doświadczenia) a z drugiej siła nabywcza nam wzrosła, więc w sumie ciekawy temat czy jest taniej czy drożej (względnie czy bezwględnie) ..... i czy można to tak liczyć.
Tak samo jak pewnym przekłamaniem są obarczone koszty wyjazdów od X lat do tego samego gospodarza na zasadzie zaprzyjaźnienia się i wzajemnych rewizyt, nie zdarza mi się praktycznie bywać na tej samej miejscówce czy kwaterze, nawet jeśli to był ten sam camping to inna kwatera. Więc siłą rzeczy nie mam cen sprzed 8 lat. Kto kto chce się wybrać po raz pierwszy czy drugi w dane miejsce nie może liczyć na takie traktowanie.