Kolejne miejsce, w którym już kiedyś byliśmy, ale do którego bardzo chętnie wróciliśmy, Agia Anna.

Kapliczka, która na potrzeby filmu „Wielki Błękit” Luca Bessona została przerobiona na dom młodego Enza.

CDN
.png)
.png)
dangol napisał(a):Pięknie![]()
Jak kiedyś dojdzie do skutku plan z Iraklią, chętnie połączyłabym to z krótkim wypadem na Amorgos. Wyspa spodobała mi się już w relacji z poprzedniego Twojego tam pobytu oraz z opowieści innych Cro-Grekomaniaków, tegoroczne zdjęcia podkreślają urok Amorgos
.png)

.png)

.png)
.png)
KOL napisał(a):
.png)
dangol napisał(a):Jak widać na załączonych obrazkach, obie Kalotaritissy są ładna. Tak jak napisałeś, na odczucia zapewne wpływa brak dużej ilości plażowiczów, myślę że ta na Amorgos nie może się w sezonie uchronić przed większą liczbą gości. Ta na Donoussie też zapewne nie, a że jest malutka, to latem w krótkim czasie może być gęsto. Prze sezonem oraz po nim, to bajka
piekara114 napisał(a):Ta plaża bardzo mi się podoba, choć z poziomu piasku wygląda gorzej to z przyjemnością bym tam kilka godzin poplażowała.
.png)

.png)

.png)
KOL napisał(a):Taksówka, koszt 12 Euro, zawozi nas do Myrties, w miejsce skąd odpływają łodzie na Telendos. Tu uwaga, pisał już o tym Kulka, miejsce to źle pokazuje Google. Te łodzie odpływają z następnej przystani, nie z tej, którą pokazują wspomniane mapy.
.png)
.png)
Raphael napisał(a):kombinuję właśnie jakie wyspy jak połączyć przy założeniu użycia promu(ów)