Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie zamieszkać na Pag-u ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 18.06.2011 20:50

My byliśmy w ubiegłym roku właśnie w Mandre. Moim zdaniem jedna z ładniejszych miejscowości typowo letniskowych. Dużo zieleni (na Pagu to rzadkość), kilka sklepów i co najmniej 4 knajpki. Jest też kantor, kościół... i bardzo malownicza droga dojazdowa od strony Kolan. Oprócz nowych apartamentowców zachowało się trochę starych rybackich domów. Jedyny minus to dość wąska plaża a tuż za nią deptak. Nam to nie przeszkadzało ale wiem, że są tacy którzy tego nie lubią. Kilka razy byliśmy na plaży w sąsiednim Simuni. To tylko kilka kilometrów a tam bardzo szeroka i zacieniona miejscami plaża oddzielona od miasteczka piniowym laskiem.
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 19.06.2011 14:07

Wiesz, im większa miejscowość, tym więcej atrakcji i lepszych plaż. Ja wybrałabym Pag, aby potem się nie zdziwić, że jest się w jakiejś dziurze, z której trzeba wszędzie dojeżdżać. :D
natitalka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) natitalka » 20.06.2011 09:48

Ja gorąco polecam Kustici to malutka i spokojna osada kazdy domek dwa kroki od morza w dodtaku kazdy ma swoj kawałek plaży...Mozna tam naprawde odpocząć a jesli zapragniemy jakis atrakcji to Kustici znajduje tuż obok Novalji ;) Byłam w tamtym roku i w tym znów jedziemy juz 30 c zerwca :lol: :lol:
wydma8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydma8 » 20.06.2011 15:09

Właśnie wróciłem z wyspy Pag, w zasadzie to dzięki quadowi to zwiedziłem większą cześć tej pięknej wyspy. Mieszkałem w miejscowości Nowalja w samym centrum i tu jak przyjechałem był spokój i cisza jak wracałem wręcz przeciwnie:) Miejscowość Pag ma przepiękną plażę, w starej Nowalji znowu znajdziesz plażę idealną dla dzieci (piasek):)

Ogólnie było super, jedzenie przepyszne, ludzie przemili a klimat i widoki bezcenne:)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 20.06.2011 18:59

natitalka napisał(a):Ja gorąco polecam Kustici to malutka i spokojna osada kazdy domek dwa kroki od morza w dodtaku kazdy ma swoj kawałek plaży...Mozna tam naprawde odpocząć a jesli zapragniemy jakis atrakcji to Kustici znajduje tuż obok Novalji ;) Byłam w tamtym roku i w tym znów jedziemy juz 30 c zerwca :lol: :lol:

Ciekawe, ciekawe :wink: :)
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 21.06.2011 18:20

wydma8 napisał(a):Właśnie wróciłem z wyspy Pag, w zasadzie to dzięki quadowi to zwiedziłem większą cześć tej pięknej wyspy. Mieszkałem w miejscowości Nowalja w samym centrum i tu jak przyjechałem był spokój i cisza jak wracałem wręcz przeciwnie:) Miejscowość Pag ma przepiękną plażę, w starej Nowalji znowu znajdziesz plażę idealną dla dzieci (piasek):)

Ogólnie było super, jedzenie przepyszne, ludzie przemili a klimat i widoki bezcenne:)

a ja mam takie pytanie(nie chce zakladac nowego tematu)jak jest z wolnymi pokojami w miesiacu sierpniu?czy mozna jechac w ciemno i cos znalezc?prosze o odpowiedz :D
natitalka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) natitalka » 21.06.2011 18:49

Nie byłam tam nigdy w sierpniu wiec cieżko mi powiedziec. Z tego co czytałam na forach to niby zawsze cos sie znajdzie ale ja jednak troche bym sie bała :wink:
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 24.06.2011 06:56

adikos napisał(a):
wydma8 napisał(a):Właśnie wróciłem z wyspy Pag, w zasadzie to dzięki quadowi to zwiedziłem większą cześć tej pięknej wyspy. Mieszkałem w miejscowości Nowalja w samym centrum i tu jak przyjechałem był spokój i cisza jak wracałem wręcz przeciwnie:) Miejscowość Pag ma przepiękną plażę, w starej Nowalji znowu znajdziesz plażę idealną dla dzieci (piasek):)

a ja mam takie pytanie(nie chce zakladac nowego tematu)jak jest z wolnymi pokojami w miesiacu sierpniu?czy mozna jechac w ciemno i cos znalezc?prosze o odpowiedz :D

Mysle ze zalezy pewnie w jakiej miejscowosci na Pag...
Moze ktos podpowie :wink:
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 24.06.2011 21:24

W ub. roku byliśmy w Metajnie - miejsce dobre jeśli kto lubi spokój. Dwie plaże - jedna szerokości karimaty, za to 10 metrów od domu. Druga - szeroka, piaszczysta (piasek chorwacki, czyli drobno pokruszone muszelki, ale ujdzie) ok. 1km. Morze spokojne, super dla dzieciaków. Ze 2 knajpki, sklep, piekarnia, nyska z warzywami, kościół.

Minus jak kto lubi zwiedzać - przejechanie całego Pagu zajmuje ok. godzinki (będzie z 70 km, jak nasz Hel), więc gdziekolwiek się wybrać - dolicz 2h na samą wyspę.
Damian_G
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damian_G » 30.06.2011 19:52

Witam Wszystkich. Piszę pierwszy raz i zarazem planuję pierwszy wypad do Chorwacji. Poczytałem trochę forum i widzę, że wielu tu stałych bywalców. Być może coś mi doradzicie. Zastanawiałem się nad Krk (bo blisko), nad Primosten (bo fajnie), ale po pierwsze mam ograniczone fundusze, po drugie chciałbym znaleść jakieś fajne miesce dla rodziny z 3latkiem. Wychodzi na to, że piaszczyste plaże będą najlepsze. Tak więc zastanawiam się nad Pagiem. Mam nawet ciekawą ofertę lokum w Novalji. Tylko z tego co wiem niekoniecznie jest to miejscowość dla rodzin :). Zastanawia mnie też, że za kwaterę 50m od morza chcą tylko 42euro - czyżby okolica była mocno imprezowa? Będę wdzięczny za sugestie.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 22:58

Dawno temu pisałem o imprezowym charakterze Novalji i teraz z tego się robią legendy.

Imprezy są, ale obok w Zrce. Ba w Zrce jest też ekstra plac zabaw dla dzieci, rodzice na tany w basenie a dzieci na zjeżdżalnie ;) Mój 3 latek dobrze się bawił. Novalja + Gajac to noclegownie dla tych imprezowiczów ale spokojnie to cywilizowany naród i poza imprezami odpoczywa kulturalnie.

Im większy kurort tym więcej atrakcji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 05.07.2011 11:17

Jeszcze dodam, że w okolicy "imprezowej" to nocleg nie 40, a 200 euro kosztuje. To, że my szukamy spokoju nie oznacza, że tak mają wszyscy ;-))

Dlaczego tanio? Straszko (kamping) stanowi teraz potężną konkurencję z 1000 domków w luksusowych warunkach. W mieście warunki gorsze to i ceny niższe. Poza tym plaża miejska nie jest atrakcyjna i można ją sobie darować jak plażować to albo na kampingu albo w zrce. (novalja).

42 euro to dobra cena - jeżeli warunki będą znośne to sam chętnie wezmę namiary ;-) W Straszko przed sezonem kosztowało 70 za dobę. 135 w sezonie to już trochę drogawo. Tym niemniej nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek apartament mógł się zbliżyć z atrakcjami dla dzieci i dorosłych do Strasko lub Simuni.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie zamieszkać na Pag-u ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone