Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Fotelik dla malucha Słowacja , Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2011 12:19

zonatyfacet1 napisał(a):Debili nie sieją... sami się rodzą...

...i znowu zaskakujesz..a ja myślałem "że do tanga trzeba dwojga"....trzeba przewartościować swoją wiedzę w tym temacie.... 8O 8O

:lool:
sebus119
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebus119 » 31.01.2011 13:00

musisz popatrzyć na siebie zawsze w szkole lałem takich jak ty!!!!!!!
Jak masz ochotę mi to powiedzieć w prost to napisz miejscowość to dojadę. jak wiesz Zabrze też jest na Śląsku więc zapraszam!!!!!!!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2011 13:23

Wymieńcie się meilami i tam róbcie ustawki. Zonatyfacet1 - swoje górnolotne myśli w przyszłości zachowaj dla siebie :idea:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 31.01.2011 15:01

Na tym forum zauważam pewną analogię do rozmów na CB.Tzn albo wszyscy się wzajemnie kochają albo jak by mogli to by się pozabijali ewentualnie jeden drugiemu udowadnia swoje teorie. :cry: Oczywiście dzieci trzeba wozić w fotelikach czy to nam lub im się podoba czy nie i nie tylko wynika to z przepisów,ale powinno wynikać ze zdrowego rozsądku.Kolega miał podobny problem z córką,która dostawała białej gorączki gdy ją sadzał do fotelika,ale tak się dzieje jak dziecko nie jest do niego przyzwyczajone od urodzenia.Ja swoje pociechy woziłem w fotelikach zanim pojawił się obowiązek(zgapiłem od szwagra mieszkającego w RFN)i miałem problem odwrotny.Pewnego razu dziadek miał jechać z synem,który nigdy nie jeździł inaczej jak w foteliku no i ten narobił takiego płaczu,że dziadziuś musiał pożyczać fotelik :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 31.01.2011 15:44

A może źle dobrany fotelik?/ Mój synek z przyczyn zdrowotnych źle tolerował foteliki i nie raz jechał jakiś czas na kolanach czy fotelu normalnym. Aż w końcu odwiedziłem z nim dużą hurtownię i tak długo próbowaliśmy aż się dopasował. I chociaż by nie musiał - posiada zaświadczenie - jeździ w swoim foteliku do dzisiaj.

Wszystko zależy od rodzica - no i od dziecka w stopniu odpowiednim również.

Pozdrawiam
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 31.01.2011 17:02

moja prawie 2 letnia córka jeździ w foteliku MAxi Cosi Priori, starsza prawie 7 letni ma fotelik dla dzieci starszych z Gracco, obecnie zdjeliśmy oparcie i siedzi na samym poddupku.

Nie wyobrażam sobie żeby nie miały zapiętego pasa, bądź nie jechały w fotelikach, mam zasadę że każdy kto jedzie w moim aucie ma zapięty pas, innaczej nie jadę :twisted: ;-)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 31.01.2011 19:37

Podzielam tą zasadę a dodatkowo kodeks drogowy zabrania nam podjęcia jazdy jeśli pasażerowie nie dopełnili swoich obowiązków czyli tak naprawdę to kierowca uniemożliwia im popełnienie wykroczenia 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 19:54

sebus119 napisał(a): mój mały ma 3 latka i nie kwapi się do fotelika.

pawelh napisał(a): kodeks drogowy zabrania nam podjęcia jazdy jeśli pasażerowie nie dopełnili swoich obowiązków czyli tak naprawdę to kierowca uniemożliwia im popełnienie wykroczenia 8)

O tak.Myślę,że kodeks drogowy go przekona. :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 31.01.2011 20:00

Rysio na początku tematu pokazał co się stanie jeśli nie myśli a ja jedynie doprecyzowałem to przepisem.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 31.01.2011 20:28

Dwa lata temu, piękna droga autostrada , piękna pogoda koło Sibenika
wyprzedza nas auto , jest koło godziny 10 - tej rano , po paru minutach patrzymy a to auto stoi rozbite . Auto uderzyło o krawężnik a potem mur oporowy z kamieni cały rozbity . Kierowca pasażer poobijani żyli , dziecko z tyłu wyszło tylko z płaczem , ale jechało w foteliku . I po to jest fotelik trzeba dzieci uczyć od małego i dawać samemu przykład . Jak by nie było przypięte to co by było?
A tak auto wyglądało po wypadku .

Obrazek
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 01.02.2011 10:10

sebus119 napisał(a):

Jak masz ochotę mi to powiedzieć w prost to napisz miejscowość to dojadę. jak wiesz Zabrze też jest na Śląsku więc zapraszam!!!!!!!

w szkole to ty lałeś, ale w majtki do 8 klasy :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2011 10:50

przepisy, ostrzeżenia Rysia Moderatora, dobre rady oparte na zdrowym rozsądku, dobre rady oparte na ekonomice przejazdu, moje i innych złośliwe i nie potrzebne uwagi-za które słusznie dostałem po łapkach od Rysia, zdjęcia obrazujące skutki,,,,, myślę, że dość argumentów by autor postu rozsądził co zrobić. Burza mózgów już była teraz trzeba wyciągnąć wnioski. Więc sebus 119 Twoja kolej do wypowiedzenia swojego zdania, co Ty o tym myślisz teraz, po tej rozmowie. I nie chodzi mi o poziom i rozwój rozmowy, a o to jaką decyzję masz zamiar podjąć. Może Twoje wnioski pozwolą powoli zamknąć temat.
Ps. mam nadzieję, że za tą wypowiedz od Rysia po łapach nie dostanę :) pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.02.2011 10:55

sebus119 napisał(a):

zonatyfacet1 napisał(a):w szkole to ty lałeś, ale w majtki do 8 klasy :lol

Panowie.
Wersal. 8)

:wink:
sebus119
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebus119 » 06.02.2011 10:59

zonatyfacet1 napisał(a):
sebus119 napisał(a):

ja ci napisałem moja propozycje jak się boisz weź kolegów!!!!
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 07.02.2011 12:09

sebus119 napisał(a):
zonatyfacet1 napisał(a):
sebus119 napisał(a):

ja ci napisałem moja propozycje jak się boisz weź kolegów!!!!

a kto by ci rękę rozbujał erotomanie fantasto? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Fotelik dla malucha Słowacja , Węgry - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone