MRK napisał(a):Pytanie: jestem starszy, czy duch Indiany przeminął?
Na pierwsze musisz sobie sam odpowiedzieć
Jeżeli już wspominamy o wieku, to bardziej mam na myśli to, że Hoffman, kręcąc Pana Michała,
był jeszcze na tyle młody, że potrafił wykrzesać z siebie sporo energii, która przekazał na ekran.
Kręcąc Potop, dołożył do tego jeszcze trochę techniki filmowej, kaskaderów, wojsko itd.
i był w stanie stworzyć coś, chyba jednak dużo lepszego od poprzedniego filmu.
Kręcąc Ogniem i mieczem, jak sam przyznał, poszedł na łatwiznę i zamiast kolejnego dzieła zrobił
"teledysk", czyli coś, co ma przyciągnąć do kina młodzież, a mz stworzył gniota, w dodatku przekłamującego
nie tylko historię ale również powieść.
I tak się zastanawiam, czy schlebianie gustom, które koniecznie chcą zobaczyć kolejną Szklaną Pułapkę,
czy kolejnego Rambo czy innego Spidermana, tylko z jeszcze większą ilością efektów to dobra droga?
Pewnie tak, skoro te filmy biją kolejne rekordy oglądalności
Fisher i Ford, podobno, zostali zaproszeni do nakręcenia kolejnej cześć Wojen, więc, kto wie, co po kolejnej części Imperium wymyśla realizatorzy a propos Indiany
kaszubskiexpress napisał(a):Filmy w tamtych czasach przemawiały do wyobraźni mocniej.
O to, to, to ... Dziś łatwiej pokazać, jak się wali świat, a kiedyś musiałeś to zawrzeć w dwóch zdaniach i w wyrazie twarzy aktora - resztę trzeba było sobie samemu dostukać
Gajus.ems napisał(a): Obejrzałem wczoraj mocno reklamowaną "Obławę" W muilitipleksie aż 4 osoby... Wg mnie szkoda czasu, film jest po prostu nudny. Podobała mi się gra Sthura i Rosati. Media zachwycają się Dorocińskim...ale tej roli chyba nie da się dobrze zagrać (zabójca na zlecenie ), oczywiście poza Reno w Leonie Zawodowcu. Ale co ja tam się znam... Ciekaw jestem innych opinii o tym filmie.
Gajus
Wspominają, że nareszcie rozliczamy się z przeszłością. Ciekawi mnie, jak to rozliczeniu przebiega.
Czy nie zaczynają przeciągać struny ku drugiemu biegunowi, żeby pokazać, "jak to naprawdę ..."
i w ten sposób szukając sensacji

.png)

.png)
.png)
.png)