Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) Krzychooo » 08.11.2012 23:02

kaszubskiexpress napisał(a):Na wieczór ustawiłem nagrywanie "Drogi do szczęścia"
TVN 7 godz. 20.00

Znowu będą korzystać z transatlantyku :wink:

Nie widziałem tego filmu jeszcze.

Oj, strasznie ciężkie kino... Widziałem parę lat temu. Uważam, że film świetny, ale jakoś nie mam ochoty do niego wracać...
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 09.11.2012 08:40

tony montana napisał(a):Bylem w kinie na Looper
Szkoda czasu
Nawet na Willisa
No, moze ewentualnie dla jednej z bohaterek

Ja poszłam ze względu na Willisa :)
Film rzeczywiście słaby, ale od momentu pojawienia się młodego Deszczowca zaczął mi się podobać- dzieciak fajnie zagrał.
A tak poza tym... dla mnie lepszy niż ostatni Bond ;)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 09.11.2012 10:35

Ja w ogóle całej tej "rozkminy" na temat Bonda nie rozumiem. Ta seria naprawdę tak wszystkich fascynuje? Ok, coś było w tych starych Bondach, ale teraz już nic nowego, nic ciekawego raczej nie można w nich zobaczyć... Na jakiej zasadzie działa ta cała fascynacja??
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2012 10:46

MRK napisał(a):Ja w ogóle całej tej "rozkminy" na temat Bonda nie rozumiem. Ta seria naprawdę tak wszystkich fascynuje? Ok, coś było w tych starych Bondach, ale teraz już nic nowego, nic ciekawego raczej nie można w nich zobaczyć... Na jakiej zasadzie działa ta cała fascynacja??

Mam tak samo z Gwiezdnymi Wojnami. Nie qumam o co kaman.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2012 10:47

romuald22 napisał(a):
Szkoda czasu...

Coś ciężko w tym gatunku idzie ostatnio.
Ja w ramach odrabiania zaległości z gatunku SF obejrzałem ostatnio dwie tegoroczne, wspominane już tutaj pozycje.
"Gwiezdne Wrota" w porównaniu z "Johnem Carterem" to znakomity film, a "Dzień Niepodległości" na tle "Battleship:Bitwa o Ziemię" to widowisko zasługujące na duże uznanie.

Wszystkie dobrze znam. Każdy z nich zapewnił mi znakomitą rozrywkę

Stargate - jako film pełnometrażowy z perspektywy czasu patrząc, nie do końca udany, aczkolwiek dał twórcom asumpt do seriali ze świata Stargate: Stargate SG-1, Stargate Atlantis (mój ulubiony), Stargate Universe (średni)

John Carter - kupiłem niedawno, nie męczyłem się na tym filmie, rozrywka, ot co

Independence Day - piętrowa bzdura, ale jak się ogląda! Oraz Prezydent USA w myśliwcu

Battleship:Bitwa o Ziemię - do tego filmu mam słabość, jak dla mnie perfekcyjna realizacja, słynne amerykańskie wstawki (sztandar, muzyczka, salutowanie), no i AC/DC co chwila!

edit:
ja ostatnio zasłuchuję się w muzyce z filmu Tron - Legacy
Film dla młodzieży, ale za to JAK ZROBIONY!

Muzyka - bomba!
Ostatnio edytowano 09.11.2012 10:50 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2012 10:49

Roxi napisał(a):
Szkoda czasu
Nawet na Willisa
No, moze ewentualnie dla jednej z bohaterek

Ja poszłam ze względu na Willisa :)
Film rzeczywiście słaby, ale od momentu pojawienia się młodego Deszczowca zaczął mi się podobać- dzieciak fajnie zagrał.
A tak poza tym... dla mnie lepszy niż ostatni Bond ;)

Willis już jest bardzo stary ;) :)
Ten aktor grający młodego Willisa wg mnie trochę ukradł mu ten słabiutki i tak film

Mały rzeczywiście jak na takiego szkraba mocno "dojrzała" rola, no i jego mama ...mniami ;)
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 09.11.2012 10:51

Serce w pasy napisał(a):
MRK napisał(a):Ja w ogóle całej tej "rozkminy" na temat Bonda nie rozumiem. Ta seria naprawdę tak wszystkich fascynuje? Ok, coś było w tych starych Bondach, ale teraz już nic nowego, nic ciekawego raczej nie można w nich zobaczyć... Na jakiej zasadzie działa ta cała fascynacja??

Nie mów o tym głośno, bo zaraz tu wpadnie taki jeden z mocą i Ci ją pokaże:)...
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 09.11.2012 10:55

tony montana napisał(a):Mały rzeczywiście jak na takiego szkraba mocno "dojrzała" rola, no i jego mama ...mniami ;)

Były momenty, że Mały Deszczowiec mroził krew w żyłach... boję się takich dzieciaków w filmach, zostało mi to chyba z czasów Omenu ;)
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 09.11.2012 10:55

MRK napisał(a):Ja w ogóle całej tej "rozkminy" na temat Bonda nie rozumiem. Ta seria naprawdę tak wszystkich fascynuje?

Nie jesteś sam :wink: .
Też się dziwię, bo mnie nie fascynuje. Nawet nie bardzo emocjonuje. Takie z serii zabili go i uciekł. Ale jak leci w tv to obejrzę.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2012 10:58

Roxi napisał(a):
tony montana napisał(a):Mały rzeczywiście jak na takiego szkraba mocno "dojrzała" rola, no i jego mama ...mniami ;)

Były momenty, że Mały Deszczowiec mroził krew w żyłach... boję się takich dzieciaków w filmach, zostało mi to chyba z czasów Omenu ;)

No a co powiesz Roxi o jego mamie? ;)

Nie tam żadna super extra modelka, ale niezła sztuka nie? ;) 8O :oczko_usmiech:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 09.11.2012 11:09

tony montana napisał(a):No a co powiesz Roxi o jego mamie? ;)

Nie mnie oceniać :D
Ale wyglądała... sympatycznie ;)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.11.2012 11:44

MRK napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

To kwestia gustu i upodobań. Jeden lubi Teksańską masakrę piłą mechaniczną, drugi sagę Georg'a Lucasa, a jeszcze inny filmy z Bondem. Ja nie przepadam za żadną z tych serii i dobrze, że są jeszcze inne filmy - np. nieamerykańskie. :wink:

No a co powiesz Roxi o jego mamie? ;)

A jeżeli chodzi o mamuśkę - Emily Blunt, to wolę takie "niezłe sztuki" niż "super extra modelki". :wink:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2012 11:59

walp napisał(a):
A jeżeli chodzi o mamuśkę - Emily Blunt, to wolę takie "niezłe sztuki" niż "super extra modelki". :wink:

a co powiesz o Tej Pani?

Albo o TEJ?

A jeszcze o TEJ?

:)

:papa:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 09.11.2012 12:00

walp napisał(a):To kwestia gustu i upodobań. Jeden lubi Teksańską masakrę piłą mechaniczną, drugi sagę Georg'a Lucasa, a jeszcze inny filmy z Bondem. Ja nie przepadam za żadną z tych serii i dobrze, że są jeszcze inne filmy - np. nieamerykańskie. :wink:

Nie no...to dla mnie jasne. Zastanawiam się tylko, co takiego w tych filmach (O Bonda mi chodzi, bo GW jestem w stanie zrozumieć) jest, że premiery zapełniają kina:).

walp napisał(a):... dobrze, że są jeszcze inne filmy - np. nieamerykańskie. :wink:

Otóż to!!:)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2012 13:03

walp napisał(a):To kwestia gustu i upodobań. Jeden lubi Teksańską masakrę piłą mechaniczną, drugi sagę Georg'a Lucasa, a jeszcze inny filmy z Bondem. Ja nie przepadam za żadną z tych serii i dobrze, że są jeszcze inne filmy - np. nieamerykańskie. :wink:

Oczywiście, że o gustach się nie dyskutuje. Ja tylko mówię, że ja nie czaję tego fenomenu.

edit: nie zauważyłem, że MRK napisał to samo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone