Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) weldon » 02.11.2012 21:10

Interseal napisał(a):Jako, że Bond to samodzielny gatunek filmowy, to chyba przydałby się mu samodzielny wątek.

Ano :D

Pamiętam Brosnana w Remingtonie Steelu i kultowego Golfa kabrio, którym jeździła Holt.
Czy dziś ktoś powiedziałby o n-tym wcieleniu Golfa, ze jest kultowy? ;)
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 02.11.2012 21:10

anakin napisał(a):I własnie za to Maniek Cię lubię :!: :D
że masz swoje zdanie.. :wink:

I za to musim się napić :!: :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.11.2012 21:14

maniust napisał(a):
anakin napisał(a):I własnie za to Maniek Cię lubię :!: :D
że masz swoje zdanie.. :wink:

I za to musim się napić :!: :oczko_usmiech:

Obligatoryjnie! :mrgreen:

Dziś na nPremnium:

Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.11.2012 08:47

W temacie Bonda, gdy zobaczyłem jak Craig płynie łódeczką w ramach zaprezentowania nowej twarzy agenta 007 to prawie się zadławiłem ze śmiechu.
Dzisiaj uważam, że tylko Connery był lepszy.

Pierwsza część z Craigiem była świetna, druga część chwilami nudna. O trzeciej napiszę jak zobaczę, nadal czekam na pustki w sali kinowej, wiele jestem w stanie znieść, ale żrących z każdej strony z otwartą gębą popcorn mógłbym udusić. :evil:

Zagadka.
W jakim ( jakich ) kultowych filmach zagrała ta pani ?
Obrazek
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 03.11.2012 10:17

kaszubskiexpress napisał(a):Zagadka.
W jakim ( jakich ) kultowych filmach zagrała ta pani ?

Mara Wilson.
Np."Mrs. Doubtfire".
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.11.2012 12:04

Również "Matilda", albo mój ulubiony świąteczny film, czyli "Cud na 34 ulicy"
Obrazek

:wink:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 03.11.2012 12:08

kaszubskiexpress napisał(a):...albo mój ulubiony świąteczny film, czyli "Cud na 34 ulicy"
:wink:

A "Kevin sam w domu" to co??? :wink: :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.11.2012 12:14

romuald22 napisał(a):A "Kevin" to co??? :wink: :lol:

Bo to jest tak, że wszyscy narzekamy na te Keviny, ja też czasami. Potem przychodzą święta, nie ustawiam nagrywania, bo przecież oglądałem rok temu i rok wcześniej itd.....

Potem żona patrzy i mówi a właściwie nic nie mówi a ja znowu nagrywam..........................bo przecież są święta.

:oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.11.2012 12:34

Nieszczęściem Kevina, na dziś, jest to, że ... naprawdę został sam, w dodatku, kiepsko sobie z tym radząc :/

Mi Kevin na święta kompletnie nie przeszkadza.
Mam kilkaset kanałów tv, DVD, trochę zaległych płyt, a, przede wszystkim, mam gdzie iść w święta, więc niech się tradycji staje zadość :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 16:35

..dziś o 17.40 na nPremiun4 http://www.filmweb.pl/Zaplata ..fajny filmik , warto obejrzeć w niedzielne popołudnie
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 04.11.2012 21:40

Właśnie wróciłam z kina. "Skyfall" bardzo mi się podobał :)

To rzeczywiście inny Bond, ale ja go kupuję :) Zresztą nie tylko Bond jest tu inny. Generalnie postacie, można powiedzieć, wielowymiarowe ;)

Bardzo fajne dialogi, śmiałam się kilka razy. Nie tylko ja, ludzie reagowali w tych samych momentach, więc chyba wszystko z filmem (i ze mną ;)) w porządku.
Podobały mi się zwłaszcza wymiany zdań między Bondem a Eve (niespodzianka była niespodziewana ;)).

Nie chcę za dużo pisać, żeby nie spoilować. Na pewno są tacy, którzy jeszcze nie byli, a się wybierają.

Generalnie bardzo polecam! Kawał dobrego kina i inteligentnej rozrywki. Myślę, że zadowoleni powinni być również zwolennicy starego Bonda, bo wyczuwa się klimat dawnych lat, a kilka razy reżyser puszcza oko do Bondomaniaków-tradycjonalistów :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 22:59

Cześć Agnieszko.

... a myślałem, że choć w przypadku nowego Bonda będziemy mieć różne zdania. :lol: :wink:

Przy jednej z ostatnich scen (tej z wieszakiem) to śmiałem się już na głos,choć nic śmiesznego ale oczko do "tradycjonalistów" - jak wspomniałaś.

No nic. Ciekaw byłem Twojej opinii. Już wiem, więc zbieram się powolutku.

:papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 04.11.2012 23:06

Interseal napisał(a):Cześć Agnieszko.

... a myślałem, że choć w przypadku nowego Bonda będziemy mieć różne zdania. :lol: :wink:

Cześć :)

No (nie)stety, myślimy podobnie ;) :D

Ciekawa jestem następnego Bonda, który ma wejść na ekrany za 2 lata... Czy będzie to powrót do przeszłości, a może powrót do przyszłości ;)
Chronologia zresztą przestała być istotna.

Pozdrawiam :papa:
crono
Odkrywca

Postnapisał(a) crono » 04.11.2012 23:11

[quote="kaszubskiexpress"]W temacie Bonda, gdy zobaczyłem jak Craig płynie łódeczką w ramach zaprezentowania nowej twarzy agenta 007 to prawie się zadławiłem ze śmiechu.
Dzisiaj uważam, że tylko Connery był lepszy.

Pierwsza część z Craigiem była świetna, druga część chwilami nudna. O trzeciej napiszę jak zobaczę, nadal czekam na pustki w sali kinowej, wiele jestem w stanie znieść, ale żrących z każdej strony z otwartą gębą popcorn mógłbym udusić. :evil:

Ja też nie biegnę do kina w pierwszych dniach premiery nowego filmu , z podobnych powodów jak Ty, ale nieraz zdarzyło się że po prostu przegiołem i film zszedł z dużego ekranu zanim zdążyłem go zobaczyć.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 04.11.2012 23:16

crono napisał(a):Ja też nie biegnę do kina w pierwszych dniach premiery nowego filmu , z podobnych powodów jak Ty, ale nieraz zdarzyło się że po prostu przegiołem i film zszedł z dużego ekranu zanim zdążyłem go zobaczyć.

W kinie było dzisiaj (mimo niedzieli i "początków") dosyć luźno. Nikt nie siedział koło nas i nie mlaskał popcornem ;) I, o dziwo, nikt głośno nie gadał.

Film wyświetlali dziś w kilku salach, co godzinę. Na szczęście pomyśleli o tym!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone