Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ja natka
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 02.11.2012 19:15

........
Dla mnie Bond zaczął się właśnie z nastaniem "ery Craiga".
To najbardziej "ludzki i normalny" Bond w historii.
Wreszcie nie oglądamy wypacykowanych i ślicznych chłopczyków, nazywanych (nie wiadomo czemu) facetami.

I z tym zgadzam się w stu procentach. Wreszcie Bond, który jest po prostu mężczyzną.
A "Skyfall".....dla mnie najlepszy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.11.2012 19:20

ja natka napisał(a):
........
Wreszcie nie oglądamy wypacykowanych i ślicznych chłopczyków, nazywanych (nie wiadomo czemu) facetami.

I z tym zgadzam się w stu procentach. Wreszcie Bond, który jest po prostu mężczyzną.

No proszę, proszę..... :D :wink:
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 02.11.2012 19:26

anakin napisał(a):No proszę, proszę..... :D :wink:

No co :?: 8)
Nie lubię facetów takich picuś-glancuś. A Brosnan zawsze doprowadzał mnie do mdłości :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.11.2012 19:29

Nie, no nic....
Jak mawia ten po drugiej stronie łóżka...........jest zgoda. :D :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.11.2012 19:34

ja natka napisał(a):
........

No niby tak, fajny film akcji, ludzki bohater, przystojny Craig ... Tylko czy to jest Bond?
Szpieg, agent Jej Królewskiej Mości pijacy martini, wstrząśnięte, nie mieszane
i korzystający ze śmiesznych czasami, szpiegowskich akcesoriów w walce z kolejnym ze złych,
próbujących podbić świat?

Bajka sprowadzona do rzeczywistości :/
Dla mnie to tak, jak dilujący Bolek i Lolek czy Lincoln, pogromca wampirów albo czarna Królewna Śnieżka ;)

A co z dwudziestoma poprzednimi odcinkami? Niebondowymi?

Craig sprowadza rolę Bonda do nijakiego standardu superherosów, jakich dziś w kinie pełno,
a Bond nigdy nie był superherosem.

Był dżentelmenem.
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 02.11.2012 20:04

Jakoś z książek nie przypominam sobie Bonda-dżentelmena.
I dlatego craigowski Bond jest dla mnie najbardziej bondowski.
Ale może każdy widzi (tzn.czyta) co chce. :oczko_usmiech:

A poprzedni Bondowie byli zdecydowanie bardziej super herosami niż obecny. Super herosi z domieszką casanovskiego bawidamka. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2012 20:23

weldon napisał(a):Był dżentelmenem.[/color]

... chociażby policzkując kobietę w "Diamenty są wieczne" oczekując odpowiedzi na zadane jej pytanie ...?
zależy co się rozumie pod pojęciem dżentelmen i w którym odcinku. :wink:

Moore był wg mnie dżentelmenem w "Tylko dla twoich oczu"

Fajnie, że temat nowego Bonda tak mocno żyje, choć muszę chyba przypomnieć sobie całą serię... no może bez ewidentnych gniotów czyli: "Moonraker'a" , "Żyj i pozwól umrzeć" , Brosnana za wyjątkiem "Golden Eye" i "Quantum...".

W "Skyfall" Craig jest raczej antysuperherosem i ma zalążki dżentelmena :lol:

Co w dzisiejszych czasach może być śmiesznym gadżetem.... no co..?... no małe radyjko-nadajnik. :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.11.2012 20:34

Interseal napisał(a):W "Skyfall" Craig jest raczej antysuperherosem i ma zalążki dżentelmena :lol:

To może obejrzę, aczkolwiek się boje, bo pierwszego z serii z Craigiem nie pamiętam, a na drugim usnąłem :D

Swoją drogą bardzo możliwe, że film jest dobry, tylko trochę mi się nie podoba odcinanie kuponów od czegoś,
co ma swoją stylistykę i, po kilkudziesięciu odcinkach, człowiek spodziewa się czegoś innego, bardziej swojskiego.

Myślę, że tak, jak z Panem Samochodzikiem, wypadałoby pomyśleć o zmianie nie tylko przełożonych i współpracowników Bonda, ale również o tym, żeby stary 007 został zastąpiony przez kogoś młodszego, bardziej dostosowanego do czasów współczesnych, a Bonda zostawić już w spokoju.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2012 20:44

weldon napisał(a):
To może obejrzę...

...aaaa czyli dyskusja typowo "akademicka" :lol: :wink: . Zachęcam do obejrzenia, pewnie podyskutujemy później jeszcze intensywniej :wink: .

weldon napisał(a):...wypadałoby pomyśleć o zmianie nie tylko przełożonych i współpracowników Bonda...

Ciekaw jestem jak spodoba Ci się rozmowa "Q " z 007 na ławeczce... upps Agnieszka prosiła by nie "spoilerować" :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.11.2012 20:46

Interseal napisał(a):Ciekaw jestem jak spodoba Ci się rozmowa "Q " z 007 na ławeczce... upps Agnieszka prosiła by nie "spoilerować" :wink:

Wytrzymajcie jeszcze 2 dni, plisss ;) Planujemy iść do kina w niedzielę :)

Zaraz zabieramy się za "Quantum...". Po wczorajszym seansie "Casina", jak mam je na świeżo, może bardziej mi się spodoba. Bo to jednak część bardzo związana z poprzednią i ostatnio, zdaje się, że umknęło mi sporo, bo zwyczajnie nie pamiętałam "Casina".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2012 20:51

maslinka napisał(a):Wytrzymajcie jeszcze 2 dni, plisss ;) Planujemy iść do kina w niedzielę :)

Już zamykam dziób :)
Ostatnio edytowano 02.11.2012 20:55 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.11.2012 20:51

Interseal napisał(a):...aaaa czyli dyskusja typowo "akademicka"

Poparta dwoma poprzednimi wcieleniami Craiga, które nie zachęcały do obejrzenia trzeciego wcielenia ;)

maslinka napisał(a):Wytrzymajcie jeszcze 2 dni ...

Wczoraj próbowałem tego Lincolna obejrzeć. Nie wiem, może jakby się to nazywało:
John Smith, pogromca wampirów, to pewnie bym obejrzał do końca, a tak, to straszna strata czasu była :/

Skąpani w ogniu teraz lecą ... Mikulski, Pieczka, Pluciński ... Wszyscy w wieku poborowym :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.11.2012 20:55

Nie wiem ...pytam żony:
-Idziemy na Bonda....
-Nie!
-Pytam Córki...
-Idziemy na Bonda...
-Na "wielbłąda" NIE!
.....to nie idę !

I koniec i kropka!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.11.2012 20:56

I własnie za to Maniek Cię lubię :!: :D
że masz swoje zdanie.. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2012 20:58

maniust napisał(a):I koniec i kropka!

Jako, że Bond to samodzielny gatunek filmowy, to chyba przydałby się mu samodzielny wątek. Chyba sporo już poirytowanych userów... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone