weldon napisał(a):Sam chciałbym się spotkać z ludźmi tej epoki
Kto wie, jak połazisz po starym mieście, to może jakiś oldtimer się zatrzyma, tylko uważaj, żeby to nie była czarna wołga, bo sobie z Bierutem pogadasz.

.png)
weldon napisał(a):Sam chciałbym się spotkać z ludźmi tej epoki

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Krzychooo napisał(a):Obejrzałem ostatnio film"Obława"
.png)
marze_na napisał(a):Dzisiaj idę na Pokłosie. Trochę sobie poczytałam co o filmie myślą ci co już go widzieli. Zarzut jest w zasadzie jeden, że film jest antypolski. Ale te głosy to chyba przed wszystkim z kręgów nacjonalistycznych i narodowo-radykalnych. Ja liczę na dobre polskie kino.
.png)
marze_na napisał(a):Dzisiaj idę na Pokłosie. Trochę sobie poczytałam co o filmie myślą ci co już go widzieli. Zarzut jest w zasadzie jeden, że film jest antypolski. Ale te głosy to chyba przed wszystkim z kręgów nacjonalistycznych i narodowo-radykalnych.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):
Długa droga przed nami, żebyśmy byli gotowi na prawdę o drugiej stronie wojny, tej niewygodnej.
Ciężki temat.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Dziadek pytał, nie czekając na odpowiedź, czy naprawdę wierzę w to, że kilkanaście milionów Niemców mogło okupować prawie całą Europę i płn Afrykę bez współpracy z miejscowymi![]()
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):
Długa droga przed nami, żebyśmy byli gotowi na prawdę o drugiej stronie wojny, tej niewygodnej.
Ciężki temat.
.png)
marze_na napisał(a):Nie wydaje mi się, żebyśmy kiedykolwiek byli gotowi. Żyjących świadków tamtych czasów coraz mniej, a potomkowie wolą chyba pielęgnować mit ofiary i Chrystusa narodów, ewentualnie uzasadniać milczenie n.t. polskich zbrodni stwierdzeniem, że przecież inni byli gorsi i niech oni pierwsi uderzą się w pierś.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.