greenrs napisał(a):Dzięki marze_na i Krzychooo za wielce obiecujące recenzje. Do tego jeszcze TO.
Teraz już wiem, że na pewno niebawem się wybiorę.
Lepiej bym tego nie wyraził
.png)
Krzychooo napisał(a): Scena, w której tajemnica się wyjaśnia, jest niezwykła, nie wiem skąd reżyser wytrzasnął takiego diabolicznego aktora. To chyba naturszczyk, nie kojarzę go z żadnych filmów.
Krzychooo napisał(a): Maciej Stuhr zaczyna się "ładnie starzeć". Wreszcie przestał grać w głupawych komediach, zarówno w "Obławie", jak i w "Pokłosiu" wypada przekonująco.
greenrs napisał(a):
Do tego jeszcze TO.
.png)
marze_na napisał(a):Zresztą na ile Pokłosie jest antypolskie każdy może ocenić sam.
marze_na napisał(a):No bo skoro doktor habilitowany, poseł na Sejm, były wiceminister i p.o. ministra obrony narodowej, wykładowca akademicki![]()
sprowadza cały film Pasikowskiego do jednej tylko sceny końcowej i jednego tylko motywu "bo Żydzi zamordowali Chrystusa" to ja uważam, że propagandę uprawia właśnie ten pan, a nie Pasikowski.
.png)
walp napisał(a):Jeżeli chodzi o Twoją, wypowiedź, to chciałbym się odnieść jeszcze do jednej kwestii. Chodzi mianowicie o motyw, do którego, wg Ciebie, Szeremietiew sprowadza film Pasikowskiego.
Otóż trzeba powiedzieć, że nie jest to tylko żałosna konstatacja tego Pana. Wymowa tej sceny ma bardzo silne odniesienie do pobożności ludowej. Ta, jak wiemy z historii religii, w sposób większy lub mniejszy wprowadzała aberracje do ortodoksyjnej doktryny.
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
MRK napisał(a):Pomocy!
Poszukuję filmu, którego głównym motywem są przemijające obrazy, pokazujące naturę i cywilizację i dobrana do tego muzyka... Z tego co kojarzę, w filmie nie gra żaden nagród i bodajże zdobył mnóstwo nagród... Za cholerę nie mogę przypomnieć sobie tytułu, a w google już też poległem...
Chodzi coś komuś po głowie???:)
.png)
.png)
MRK napisał(a):Zedytowałem posta:)
Nie nie, nie chodzi o Odyseję Kosmiczną:). Widzisz... sęk w tym, że to był "inny" film... tak inny, że nie mam pojęcia, jak mam to wytłumaczyć:)...
Przez ekran przelatywały obrazy z przyrodą, kablami elektrycznymi, autostradami itd. a do tego przejmująca muzyka, a wszystko to przez 90 minut:)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.