Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 01.06.2012 09:35

Dziś czyli w piątek Dzień Dziecka stacja Ale Kino+ o godzinie 20.10 serwuje nam prawdziwą perełkę - francuski kryminał "36 - Quai des Orfevres" (Nabrzeże Jubilerów - siedziba paryskiej policji kryminalnej)

Film absolutnie nie dla dzieci i właściwie zaryzykuje swierdzenie, że tylko dla widzów o mocnych nerwach.

Świetnie zagrany, wg mnie wszystkie role (także te drugo i trzecio-planowe) rewelacyjnie obsadzone (zły gang, Silien, okrutni bracia z początku i końca filmu, policjant Titi, szef wydziału i inni), niezły scenariusz i wspaniała muzyka gwarantują niezapomniane wrażenia

Gra Daniel Auteuil znanego głównie z ról komediowych oraz Gerarda Depardieu sprawia, że obraz ten ogląda się naprawdę dobrze.

Recenzja ze Stopklatki

Trailer

Polecam do zastanowienia

Bye
tony
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 01.06.2012 13:06

Ja ostatnio wyciągnęłam męża na Nietykalnych - i byłam zachwycona. Wątek obyczajowy pięknie połączony z humorem. :lol:

W środę wybieram się na Królewnę Śnieżkę i Łowca - bardziej ze względu na efekty niż fabułę. Mam nadzieję, że będzie ok.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.06.2012 20:56

Mam ostatnio szczęście do dobrych filmów :)

Właśnie wróciłam z kina z Łowców głów.

Bardzo dobre skandynawskie kino; generalnie thriller, ale momentami czarna komedia i trochę groteski. Są takie sceny, które chyba na długo zostaną w mojej pamięci, nie wszystkie są przyjemne... ;)

Polecam!
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 23.06.2012 11:28

Jakby ktoś był w okolicach Krakowa, to informuję że zaczął się
festiwal BALKAN FILM FEST
Chętnych podobno wielu.
Wiadomo że na dużym ekranie to nie to samo co w domu :D

http://www.kinopodbaranami.pl/wydarzeni ... nt_id=1448
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.06.2012 13:05

Dopiero obejrzałem "Rożę"... Mmocny film. 11/10.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 27.06.2012 19:47

"Rzekę tajemnic" se własnie jednym okiem na tefałen7 oglądam...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.06.2012 19:48

Anai napisał(a):"Rzekę tajemnic" se własnie jednym okiem na tefałen7 oglądam...

Zacne kino.
8)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 04.07.2012 23:24

Anai napisał(a):"Rzekę tajemnic" se własnie jednym okiem na tefałen7 oglądam...

... i na tym samym tefałen 7 zaczyna sie własnie "Futro - portret wyobrażony Diane Arbus" z Nicole Kidman - bardzo polecam :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.07.2012 21:24

Właśnie wróciłam z kina z filmu Mroczne cienie. Nie jest to jakieś arcydzieło, ale fajna czarna komedia.
Polecam, zwłaszcza fanom (i fankom ;)) Johnnego Deppa :D oraz wielbicielom absurdalnego humoru Tima Burtona.

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2012 06:55

Wczoraj obejrzałem "Różę" ale nie zachwycił mnie...mocno przereklamowany !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2012 07:46

alessandro1977 napisał(a):Wczoraj obejrzałem "Różę" ale nie zachwycił mnie...mocno przereklamowany !

Gdyby nie zakończenie - dość dziwne i mało "Smarzowskie", byłby to dla mnie jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Jest bardzo dobry - choć to subiektywna ocena, gdyż tematyka filmu jest mi nieobca.

Pozdrawiam.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.07.2012 07:47

Obejrzałem wczoraj Berlin 36.

Na faktach. Ma klimat. Doskonale pokazuje ułomność tamtych czasów mimo, że akcja dzieje się 3 lata przed wojną.

Niemcy zrobili film o sobie.
8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 08:20

tematyka filmu jest mi nieobca

Mi też ale nie ukrywam, że w większości czerpię wiedzę w tej kwestii z książek...
Berlin 36

Genialny film...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 08:42

alessandro1977 napisał(a):Mi też ale nie ukrywam, że w większości czerpię wiedzę w tej kwestii z książek...

Tak, gdyby jeszcze były w miarę dostępne... sam czekam już pół roku na jedną pozycję Erwina Kruka.

No nic, tu ma być o filmach. Koniec OT. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 08:55

Obejrzyj koniecznie Berlin 36 :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone