Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 07.04.2012 22:29

kaszubskiexpress napisał(a):(...) Dzisiaj obejrzałem inny polski film. "Wygrany" z Gajosem ( świetna rola ) i ze znanym z filmu "Pod słońcem Toskanii" Pawłem Szajdą. (...) Muszę przyznać, że już dawno nie oglądałem tak dobrego polskiego filmu.
Byłem zaskoczony. Szkoda, że sporo dialogów w języku angielskim, wiem, że wynika to z natury tego filmu, ale można było sobie to darować, albo ograniczyć.

Nagrałem go na C+, więc pewnie będzie powtarzany wielokrotnie.

8)

Zachęcona tą recenzją przed chwilą obejrzałam "Wygranego" i zdecydowanie polecam. Dodatkowy plus za ciekawe zaprezentowanie Wrocławia.

Wesołych Świąt:)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.04.2012 06:57

maslinka napisał(a):
a to ja napisał(a):
maslinka napisał(a):Czeskie filmy to jest to! :D Uwielbiam ten, absurdalny często, humor i klimat, jaki potrafi stworzyć np. reżyser Petr Zelenka.

Mogę polecić takie filmy jak: komedię Butelki zwrotne, czarną komedię Guzikowcy, nieco refleksyjnych Samotnych czy fenomenalne, mz, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie.

Dla zainteresowanych - przypominacz::wink:
te "Butelki ..." są dziś o 21:40 w TVP2

Wiem, ale ja właśnie w Czechach jestem :lol:

Co TY Maslinka robisz w Czechach 8O 8O 8O
W czeskiej tv dzisiaj niestety "Butelek..." nie ma, ale czeska telewizja jest ciekawa sama w sobie :lol:

Tak czy inaczej, Dorotko, dzięki za przypomnienie :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.04.2012 11:56

2 Propozycje na sobotni wieczór.

Ale Kino

20.10: "Niemoralna propozycja". Bez komentarza 8)

I zaraz po nim......

22.15: "REC".

Moim zdaniem najlepszy thriller ostatnich lat. Produkcja: Hiszpania.

Świetny.
8)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.04.2012 15:13

kaszubskiexpress napisał(a):...
"REC"
Moim zdaniem najlepszy thriller ostatnich lat. Produkcja: Hiszpania.
Świetny.
8)

Film nakręcony w sposób taki jakby robił to amator swą kamerą. Ja musiałem się oswoić choć były już w takim stylu, np: Blair Witch Project, Project Monster czy Paranormal Activity. Fanom horrorów powinien się podobać.
Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.04.2012 20:08

Właśnie wróciłam z seansu filmu Życie to jest to.
Rewelacja! Polecam! Świetna czarna komedia - trochę śmiesznie, trochę smutno, trochę refleksyjnie i przede wszystkim, mądrze.

Niestety (albo i stety ;)) nie puszczają tego w mutlipleksach, jak również nie we wszystkich kinach studyjnych. Musieliśmy się wybrać do Katowic, do kina Światowid, ale było warto! :D

Pozdrawiam Kinomaniaków :papa:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 15.04.2012 21:47

Seria Millenium, ekranizacja trylogii Stiega Larssona.
Wersja szwedzka.
Moim zdaniem świetne.
Ale jedna zasada: najpierw przeczytajcie książki! :)
http://www.stieglarsson.pl/Seria-Millen ... rsson.html
Pozdrawiam! :)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.04.2012 22:19

mutiaq napisał(a):Seria Millenium, ekranizacja trylogii Stiega Larssona.
Wersja szwedzka.
Moim zdaniem świetne.
Ale jedna zasada: najpierw przeczytajcie książki! :)
http://www.stieglarsson.pl/Seria-Millen ... rsson.html
Pozdrawiam! :)

Szwedzka wersja filmu po przeczytaniu książki pozostawiła mnie z pewnym niedosytem ... :D Ale najczęściej tak jest, chociaż ekranizacje np J.R.R Tolkiena, czy ostatnia produkcja HBO hitu G.R.R Martina są świetne.

Teraz muszę wygospodarować trochę czasu coby porównać z książką wersję amerykańską
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.04.2012 10:16

Jeśli ktoś nie oglądał to dzisiaj (właściwie jutro) na TVN 0.10. CUBE.
Nieszablonowy thriller bez wielkich efektów i strzelanek. Za to z pomysłem. Obejrzę z chęcią ponownie.
rafalisko30
Cromaniak
"La piovra" czyli "Ośmiornica"

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 13.05.2012 19:19

Moim subiektywnym zdaniem "Ośmiornica" z niezapomnianą i genialną rolą Michele Placido, to jeden z najlepszych kryminalnych seriali nie tylko lat osiemdziesiątych. W końcu jakaś stacja telewizyjna zdecydowała się nadawać ten serial. AXN Crime we wtorki i czwartki po 21. Polecam!!!! Bo komisarz Catani jest THE BEST!!!
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 13.05.2012 19:25

Dziś żelaznym punktem programu każdego romantyka (a szczególnie romantyka znad morza ;) powinien być "Książę Przypływów" (Barbra Streisand i Nick Nolte). Znakomity scenariusz, świetnie zagrane. Łza kręci się w oku. Emisja za ponad 30minut: Polsat Film godzina 21. Kto nie oglądał - nie pożałuje.
Obok Angielskiego Pacjenta jeden z najciekawszych filmów gatunku...

:) :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 13.05.2012 19:35

Kolejność przypadkowa:

1. Alien / Aliens - jeden mrozi krew w żyłach, drugi też a na dodatek perfekcyjnie zrealizowany

2. Indiana Jones (wszystkie 4 ze wskazaniem na dwie pierwsze)

3. Ojciec Chrzestny (ze wskazaniem na dwie pierwsze części)

4. Angielski Pacjent

5. Any given Sunday (polska wersja tytułu: "Męska gra")

6. Gwiezdne Wojny (all!)

7. Key Largo (z Humpreyem)

8. Blade Runner

9. Ucieczka z Nowego Jorku

10. Coś (wersja z Kurtem Russelem)

11. Titanic

12. 36

13. Książę Przypływów

14. The Doors

15. Maverick (Mel)

16. Sin City

17. Nieśmiertelny (ChLambert)

18. Co z oczu to z serca (Clooney)

19. Gniew Oceanu (Clooney i JLO)

20. Zapach Kobiety

i właściwie mógłbym jeszcze mnożyć...

:)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.05.2012 20:28

Wątek odżył, to i ja coś polecę 8)

Byłam dzisiaj w kinie na filmie Nietykalni. Wysoka ocena na popularnym portalu filmowym ;) jak najbardziej uzasadniona. Film świetny, dawno się tak nie śmiałam - często i głośno, zresztą jak większość ludzi w kinie, a sala była pełna!

Szczerze polecam! :D
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 13.05.2012 21:40

maslinka napisał(a):
Byłam dzisiaj w kinie na filmie Nietykalni. Wysoka ocena na popularnym portalu filmowym ;) jak najbardziej uzasadniona. Film świetny, dawno się tak nie śmiałam - często i głośno, zresztą jak większość ludzi w kinie, a sala była pełna!

Potwierdzam
Byliśmy na nim - mistrzostwo
Jeden z lepszych filmów ostatnich czasów
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.05.2012 16:14

Wczoraj miałam wieczór sentymentalny... Kwestia nastroju, który idealnie dopasował się do programu tv (albo to program się dopasował ;)).

Najpierw w cyklu "Wiesz, co dobre" na TVP 2 zobaczyłam film Porządna kobieta z bardzo dobrą kreacją Helen Hunt. Film zaskoczył mnie pozytywnie. Polecam!

Później, na fali sentymentu do lat 60-tych ;) włączyłam "jedynkę", a tam - kultowe Śniadanie u Tiffany'ego, którego, wstyd przyznać :oops:, jeszcze nie widziałam...
Oczywiście kadry z filmu, muzyka (genialne "Moon River") były mi znane, ale cały film, od początku do końca, dotąd nie.

Można ten film krytykować, ale nie da się odmówić mu uroku, tak samo jak głównej bohaterce. Audrey Hepburn w roli Holly Golightly jest wspaniała - krucha, eteryczna; wiem już z całą pewnością, dlaczego mówi się o niej "ikona kina" :)

Dzisiaj natomiast na TVN o 22:15 będzie Beowulf. Film na pewno nie wybitny, ale ciekawy ze względu na technikę, jaką został zrealizowany, wykorzystanie nordyckich legend i dobrą obsadę.
Widziałam już ten film kiedyś w IMAX-ie i zrobił na mnie wrażenie. Chętnie sprawdzę, jak wypada na nieco mniejszym ekranie ;)

Pozdrawiam Kinomaniaków :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2012 20:15

maslinka napisał(a):Wątek odżył, to i ja coś polecę 8)

Zgadzam się film bardzo dobry i nietypowy. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone