Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2012 22:19

a ja ostatnio Arabelę na tubie oglądałem, bardzo fajny film :)

Rumburakova Pomsta 8)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 10.03.2012 22:32

arturac napisał(a):a ja ostatnio Arabelę na tubie oglądałem, bardzo fajny film :)

Taaa... pamiętam jak mi się marzył taki pierścionek gdy dziecięciem byłam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2012 22:38

Anai napisał(a):
arturac napisał(a):a ja ostatnio Arabelę na tubie oglądałem, bardzo fajny film :)

Taaa... pamiętam jak mi się marzył taki pierścionek gdy dziecięciem byłam :D

ja cały czas o nim marzę :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.03.2012 06:45

Arabela i inne czeskie seriale zdaje się, że na TVP Seriale lecą od czasu do czasu.

Jakoś mnie nie biorą :/

Za to Sztirliz mnie bierze ... Kawałek obejrzałem wczoraj, z dzieckiem, żeby jej przybliżyć tematykę czasów, kiedy puszczano ten serial i tak mnie "wzięło", że musiałem się trochę odkazić :D
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 11.03.2012 08:41

Anai napisał(a):Właśnie oglądam, w zasadzie kończę oglądać na TVP Kultura
- "Za wszelką cenę" Eastwooda
i jak nie lubię boksu i niczego co z nim związane, tak ten film mi się podoba...

Jakby komuś baaardzo zależało żeby go zobaczyć, to o 2.20 będzie powtórka ;)

Piękny film
Widać kunszt reżyserski Eastwooda( Bo scenariusz na podstawie książki)

W sumie miała bohaterka nieźle życie przesrane :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2012 12:47

weldon napisał(a):Arabela i inne czeskie seriale zdaje się, że na TVP Seriale lecą od czasu do czasu.

Jakoś mnie nie biorą :/

Za to Sztirliz mnie bierze ... Kawałek obejrzałem wczoraj, z dzieckiem, żeby jej przybliżyć tematykę czasów, kiedy puszczano ten serial i tak mnie "wzięło", że musiałem się trochę odkazić :D

jeszcze jeden czeski dobry mi na myśl przyszedł pt:" Musimy sobie pomagać", to czarna komedia pomocy w czasie okupacji.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.03.2012 13:01

Czeskie filmy to jest to! :D Uwielbiam ten, absurdalny często, humor i klimat, jaki potrafi stworzyć np. reżyser Petr Zelenka.

Mogę polecić takie filmy jak: komedię Butelki zwrotne, czarną komedię Guzikowcy, nieco refleksyjnych Samotnych czy fenomenalne, mz, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.03.2012 22:14

arturac napisał(a):najpierw książki przeczytaj, jeśli jeszcze nie, też są grube i fajne i jak to książki, zawsze lepsze od filmu :)

Dobrze Tato.
Rozpocznę od książek o dużych literach, składni zdania i kropce na jego końcu.

Wczoraj zobaczyłem wspominaną przeze mnie amerykańską wersję Larssona "Dziewczyna z Tatuażem". Bardziej wierna książkowej niż wersja szwedzka. I w wersji szwedzkiej bohaterzy jakoś bardziej normalni. Cokolwiek by to nie znaczyło. Nie ma Bonda :wink:.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2012 22:39

czyli? która lepsza? amerykańska, bo bardziej wierna? czy szwedzka, bo aktorzy bardziej normalni?

Bonda nie ma bo to nie ten film :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.03.2012 09:40

arturac napisał(a):czyli? która lepsza?...

Jak dla mnie - szwedzka.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.03.2012 09:46

Skoro o czeskich filmach- zwłaszcza komediach - mowa.
Mało u nas znane a świetne i godne polecenia z zaznaczeniem, że jak ktoś zna pewne czeskie realia to uśmieje się jeszcze bardziej- są :
- nr. 1 i hicior: "Deditstvi" (Dziedzictwo albo drugi tytuł- dość wyjątkowy czyli 'Ku..a hoszi Guten Tag") z Bolkiem Polivką w roli Bohusza.
- Kamenjak (Kamieniarz) (są bodaj 3 części).
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.03.2012 09:52

Będąc ostatnio w kinie oglądałem zapowiedź Nowego Klossa.

Myślę, że to świetny materiał na doskonały film szpiegowski z wojną w tle, ale....................

Czy twórcy filmu nie mogli znaleźć aktora, którego widzowie nie będą kojarzyć z banalnymi komedyjkami o romansach w biurze. Facjata Kota w tym filmie odbiera mu wiarygodność.

Szkoda.
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 12.03.2012 10:39

Wczoraj byłam na kultowych Gwiezdnych Wojnach, w "niby 3D". Niby, bo takie rasowanie na siłę, komputerowo ma taki sobie efekt, ale generalnie fajnie było zobaczyć je ponownie na dużym ekranie. Wracając do tematu, moje skojarzenie z T. Kotem było identyczne. Trzeba jednak dać facetowi szansę i obejrzeć ten film. Uważam, że to jak zagrał Rydla w Skazanym na bluesa, przemawia na jego obronę, mimo, że ostatnio widać go tylko w lekko głupawych komediach.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.03.2012 14:49

Dziś (poniedziałek 12 marca), w TVP Kultura, o 20.20 piękny film pt."Meduzy".
Pozdrawiam
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.03.2012 01:36

Jutro (w zasadzie już dziś :D) o 20-tej na TVN7 ''Tłumaczka'' z Nicole Kidman i Seanem Pennem... Polecam:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone