weldon napisał(a):Samurai był fajny przez pierwszych pięć, sześć razy ...
Tak samo X-men ...
Wiem, wiem... tak jak "Wróg u bram"
...ale i tak pewnie będę oglądać jak puszczą setny raz Władcę Pierścieni
.png)
Anai napisał(a):weldon napisał(a):Samurai był fajny przez pierwszych pięć, sześć razy ...
Tak samo X-men ...
Wiem, wiem... tak jak "Wróg u bram"
...ale i tak pewnie będę oglądać jak puszczą setny raz Władcę Pierścieni
.png)
arabesqa74 napisał(a):Anai napisał(a):...ale i tak pewnie będę oglądać jak puszczą setny raz Władcę Pierścieni
W zupełności popieram! Musiałam kupić kolejny zestaw płyt, bo stare porysowały się od ciągłego oglądania
romuald22 napisał(a):arabesqa74 napisał(a):Anai napisał(a):...ale i tak pewnie będę oglądać jak puszczą setny raz Władcę Pierścieni
W zupełności popieram! Musiałam kupić kolejny zestaw płyt, bo stare porysowały się od ciągłego oglądania
Ja przezornie zrobiłem sobie kopie dla siebie oraz dla dzieci. A że wersje rozszerzone to i rzadziej spotykane. Trzeba dbać.
Ponieważ do naszych kin weszła w tym roku amerykańska koprodukcja "Dziewczyna z tatuażem" - (sam jeszcze nie oglądałem). Postanowiłem zapoznać się z całą filmową szwedzką trylogią "Millennium" na podst. książek Stiega Larssona. Trochę to trwa (3x2x1,5 godz) ale warto.
.png)
.png)
Ania W napisał(a):
Ostatnio oglądałam [i] Niepokonanych .
Akacja filmu rozpoczyna się w 1940 roku. Grupa więźniów w 41 r. ucieka z gułagu i rozpoczyna karkołomną ucieczkę przez Syberię, Tajgę, Mongolię, Pustynię Gobi, Himalaje do Indii, upragnionej wolności.
Historia wydarzyła się autentycznie, a film zrealizowano na podstawie książki Sławomira Rawicza Długi marsz. Polecam!
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):arabesqa74 napisał(a):A ja chciałabym polecić film Clinta Eastwooda Gran Torino (2008r.).
Potwierdzam.
.png)
romuald22 napisał(a):Warto zobaczyć.
.png)
weldon napisał(a):Szkoda, bo mamy strasznie dużo do opowiedzenia, tylko zostawiamy to obcym :/
.png)
Dzisiaj w Kino Polska o 18.20 "Szatan z siódmej klasy" z 1960 roku ( tej najnowszej szmiry z Malajkatem nie da się oglądać dłużej niż 10 sekund ).
Muszę go obejrzeć co kilka lat.![]()
.png)
kaszubskiexpress napisał(a): "Szatan z siódmej klasy"
Muszę go obejrzeć co kilka lat.
.png)
weldon napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a): "Szatan z siódmej klasy"
Muszę go obejrzeć co kilka lat.
I do książki wrócić co jakiś czas, bo warto ...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.