Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.03.2012 12:52

Pogoda w sam raz do kina ;)

Z tym, że w kinach jakiegoś wielkiego wyboru i szału nie ma...

Grają np. "Igrzyska śmierci", ale mam wątpliwości, czy to nie jest film bardziej dla młodzieży; pewnie naiwny i przewidywalny :roll:

Myślałam też o "Przetrwaniu" z Liamem Neesonem - lubię tego aktora. Czytałam, że dobry, choć są dłużyzny...

Trzecim filmem, który biorę pod uwagę, jest "Zaginiona" - lubię thrillery, ale miło by było, gdyby fabuła była choć trochę nieprzewidywalna. A czy tu tak będzie? :roll:

Może ktoś z Was widział i może coś powiedzieć na temat któregoś z tych trzech filmów? Albo polecić coś zupełnie innego, co akurat grają w ten weekend? :)
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 31.03.2012 13:48

"Igrzyska śmierci" - oglądałem.
Pozycja raczej dla nastoletniego widza. Niby ok, ale faktycznie przewidywalny i poza rola Woodiego Harrelsona (epizodyczną), pozostałe kreacje aktorskie nie zapadają w pamięć. Nic specjalnego.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.03.2012 14:06

Raffiu, dzięki. To, co piszesz, pokrywa się z tym, co przewidywałam :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.03.2012 17:00

raffiu napisał(a):"Igrzyska śmierci" - oglądałem... Nic specjalnego.

Zgadzam się. Nawet zagorzali fani fantastyki oraz Beara Gryllsa będą rozczarowani.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 31.03.2012 20:41

kolejno :
1. Obcy 1,2,4, Obcy vs Predator 1 , 2 , i najlepszy Predator 2010 ogladiście ? mniamniuśny .
2. Star Wars .
3. Nie ma mocnych
4. Hell Boy
5. Transformers
6. Szybcy i wściekli
7. Rocky 1 , 2 .
8. Ramboo :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 02.04.2012 10:09

romuald22 napisał(a):
raffiu napisał(a):"Igrzyska śmierci" - oglądałem... Nic specjalnego.

Zgadzam się. Nawet zagorzali fani fantastyki oraz Beara Gryllsa będą rozczarowani.

Niestety, potwierdzam. Może nie aż tak zły, żeby go nie obejrzeć, ale i nic specjalnie ciekawego.

Nie wiem, czy oglądałaś "Służące" i czy jeszcze grają to w kinie. Ja oglądałam wczoraj i nadal jestem pod wielkim wrażeniem. Szczerze polecam :papa:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 02.04.2012 11:10

maslinka napisał(a):
Trzecim filmem, który biorę pod uwagę, jest "Zaginiona" - lubię thrillery, ale miło by było, gdyby fabuła była choć trochę nieprzewidywalna. A czy tu tak będzie? :roll:

Może ktoś z Was widział i może coś powiedzieć na temat któregoś z tych trzech filmów? Albo polecić coś zupełnie innego, co akurat grają w ten weekend? :)

Byłem w sobotę na "Zaginionej". Film dosyć atwy do strawienia, zakończenie troszke banalne a i fabuła mogła zostać poprowadzona troche bardziej tajemniczo. Ale ogląda się fajnie i reasumując 20 zł na bilet mogło zostać gorzej zainwestowane ;)
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 03.04.2012 18:10

Dzisiaj miałam okazję zobaczyć film pt. Ładunek 200 reż. Aleksiej Bałabanow.

Film otrzymał nagrodę na Międzynarodowym Konkursie na Najlepszy Fabularny Film Pełnometrażowy .

Wstrząsający, okrutny, mroczny i niestety prawdziwy obraz ZSRR.

Zdecydowanie polecam !!!!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.04.2012 18:13

kozulka napisał(a):... prawdziwy obraz ZSRR.

A skąd taki wniosek? ;)
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 03.04.2012 18:38

weldon napisał(a):
kozulka napisał(a):... prawdziwy obraz ZSRR.

A skąd taki wniosek? ;)

Z przeczytanych kilku recenzji i ogólnej znajomości historii - film oparty na faktach.
np.
http://www.filmweb.pl/reviews/Pocztówka+znad+przepaści-5331

:cry: :cry: :cry:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.04.2012 18:49

Tak się pytam, bo kompletnie nie wiem, jaki był prawdziwy obraz życia w ZSRR :)

Tyle, co miałem trochę kontaktów z mieszkańcami Moskwy, Ukrainy, trochę z Polakami, co na Rurze pracowali, Sołżenicyna się poczytało ...

Z tego co wiem, to niektórzy tęsknią za tamtym światem.

Mówisz, Bałabanow?

Poszukam, może obejrzę :)

Dzięki.
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 03.04.2012 18:55

weldon napisał(a):Tak się pytam, bo kompletnie nie wiem, jaki był prawdziwy obraz życia w ZSRR :)

Tyle, co miałem trochę kontaktów z mieszkańcami Moskwy, Ukrainy, trochę z Polakami, co na Rurze pracowali, Sołżenicyna się poczytało ...

Z tego co wiem, to niektórzy tęsknią za tamtym światem.

Mówisz, Bałabanow?

Poszukam, może obejrzę :)

Dzięki.

Film dostępny na www.kinomaniak.tv :D :D :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 03.04.2012 19:39

kozulka napisał(a):Dzisiaj miałam okazję zobaczyć film pt. Ładunek 200 reż. Aleksiej Bałabanow. ...

Obejrzałam go w TV ... chyba w ubiegłym tygodniu.
"Przed" nie czytałam recenzji ani krótkiej wzmianki "na temat" i ... no właśnie.

Opowiadał koszmarną, krótką historię kilku osób, która miała tzw. wspólny mianownik.
Szkoda, że od pewnego momentu film stał się dość przewidywalny.

Tym nie mniej ... obrót sprawy w filmie pewnie nie jednego zaskoczył, zdziwił i zszokował.

A propos kina zza wschodniej granicy.
A kinowa "Elena"?
To przeciwwaga dla "Ładunku...", czy podobny ciężar gatunkowy? :oczko_usmiech:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 05.04.2012 18:34

maslinka napisał(a):Czeskie filmy to jest to! :D Uwielbiam ten, absurdalny często, humor i klimat, jaki potrafi stworzyć np. reżyser Petr Zelenka.

Mogę polecić takie filmy jak: komedię Butelki zwrotne, czarną komedię Guzikowcy, nieco refleksyjnych Samotnych czy fenomenalne, mz, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie.

Dla zainteresowanych - przypominacz::wink:
te "Butelki ..." są dziś o 21:40 w TVP2
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.04.2012 19:11

a to ja napisał(a):
maslinka napisał(a):Czeskie filmy to jest to! :D Uwielbiam ten, absurdalny często, humor i klimat, jaki potrafi stworzyć np. reżyser Petr Zelenka.

Mogę polecić takie filmy jak: komedię Butelki zwrotne, czarną komedię Guzikowcy, nieco refleksyjnych Samotnych czy fenomenalne, mz, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie.

Dla zainteresowanych - przypominacz::wink:
te "Butelki ..." są dziś o 21:40 w TVP2

Wiem, ale ja właśnie w Czechach jestem :lol:
W czeskiej tv dzisiaj niestety "Butelek..." nie ma, ale czeska telewizja jest ciekawa sama w sobie :lol:

Tak czy inaczej, Dorotko, dzięki za przypomnienie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone