Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.03.2011 12:59

matula napisał(a):chyba tak...
ale głównie tym, że "ta fryzura do bani, kto to widział, żeby chłopak długie włosy nosił" i "se idiota oczy wymalował"

Tokyo Hotel

:wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.03.2011 15:28

fasi napisał(a):Co do plusów to podobać się może styl prowadzenia kamery charakterystyczny dla tego typu produkcji - kamera z ręki.

Ja akurat jestem przeciwnikiem filmowania z ręki, akceptuję to, jeśli jest to tylko dodatek do podkreślenia dynamiki akcji, ale gdy przez 90% filmu wzrok walczy z drżącym obrazem, to jest to męczące.

Byłem, widziałem, jest to jeden z tych obrazów, które da się zobaczyć i szybko o nim zapominamy.
Za dużo patosu.
A tę modę na ujęcia z ręki rozpoczął Janusz Kamiński w "Szeregowcu Ryanie"

:P
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.03.2011 07:51

Wczoraj oglądałem dokument z Fidykiem o seksturystyce a raczej o pedofilach. Niektóre scenki były szokujące.
Masakra.

Dzisiaj w środę o 22.30 na TVN-ie.

Ciemność

Hiszpański horror twórcy REC i REC 2
Oczekuję niezłych emocji, bo "REC" był przerażający.

Jutro, we czwartek na POLSACIE o północy

Dotknąć szczytu świata

Biograficzny film. Krótki opis poniżej.

Erik Weihenmayer stracił wzrok, gdy miał 13 lat. Gra w baseball czy koszykówkę były dla niego bardzo ważne, więc ojciec, by uchronić go przed popadnięciem w depresję, zapisał go do programu "Przygoda na ścianie". W Massachusetts, trzy godziny od domu w Connecticut, w weekendy Erik odkrywał wspinaczkę górską. Jako dorosły mężczyzna zdobył nie tylko Mount Everest, ale też pozostałe szczyty Korony Ziemi.

Miłośnicy gór nie będą zawiedzeni.
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 30.03.2011 10:47

kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj oglądałem dokument z Fidykiem o seksturystyce a raczej o pedofilach. Niektóre scenki były szokujące.
Masakra.

też oglądałem, "Masakra" to w tym przypadku bardzo łagodne określenie...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.04.2011 12:13

Kolejne 3 dni to podróż w moje ukochane lata 80-te.

Dzisiaj,w sobotę: TVN g. 22.30
"NIEOCZEKIWANA ZMIANA MIEJSC"
Eddie Murphy, Dan Aykroyd oraz Jamie Lee Curtis, wtedy wschodzące gwiazdy ekranu. Świetna komedia.

Oglądałem ten film jako nastolatek, do dzisiaj pamiętam twarde siedzenia w kinie i zapach raczej nie rodem z "Sephory", ale wtedy kino smakowało inaczej. Długo potem dyskutowało się i przeżywało każdy film, bo nie leciało się do domu, żeby włączyć jeden z 2 tysięcy kanałów, albo usiąść przed kompem :P

POLSAT FILM dzisiaj o 23.10, albo jutro o 21.00
"BŁĘKITNY GROM"
Roy Scheider jako pilot helikoptera. Dobra sensacyjna rozrywka.

W poniedziałek w TVP 1, niestety o 23.55 więc tylko do nagrania.
"URODZONY 4 LIPCA"
Kultowy antywojenny obraz Olivera Stone'a z Tomem Cruisem.

Oprócz tej podróży do lat 80-tych chciałbym zwrócić uwagę na
"APOCALYPTO"
POLSAT. Poniedziałek. G. 20.00
Ludzie różnie oceniają ten film, mnie zachwycił nie tylko tym, że nie ma w nim żadnych znanych aktorów a postaci mówią starym językiem Majów, ale również świetnym tempem i pomysłowym zakończeniem.

Życzę miłego oglądania.
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 07.04.2011 13:11

A ja polecam "Hereafter" (Medium) z Mattem Damonem w reżyserii Clinta Eastwooda.
Rewelacyjnie opowiedziana historia trzech osób prześladowanych myślą o śmiertelności i "życiu" po śmierci. Świetnie poprowadzona opowieść o zmianie poglądu na życie i wartości w ogóle.

Szczerze polecam również "Turystę" z Angeliną Jolie i Johnny'm Deppem, w reżyserii Floriana Henckela von Donnersmarck.
Film opowiada o "niemotowatym" amerykańskim turyście, który znajduje się w niebezpieczeństwie z powodu spisku uknutego przez piękną agentkę Interpolu. Kobieta wykorzystuje go jako przynętę, by wywieźć w pole agentów Interpolu i spotkać się ze swoim kochankiem, który nie dość, że okradł mafioza, to "wisi" skarbowi państwa 744 mil. funtów.
Kapitalny popis gry przede wszystkim Deppa. Świetna fabuła. Mnie co prawda nie zaskoczyli, ale ogląda się z wielką przyjemnością, zwłaszcza ze względu na piękną Jolie i zdjęcia Wenecji. :papa:
jacekcic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekcic » 10.04.2011 17:53

Żeby trochę odświeżyć wątek :D
Dla mnie z ostatniego okresu (bez klasyki):

- Lektor oraz
- Ciekawy przypadek Benjamina Buttona - obydwa za wspaniałą grę aktorską, a przede wszystkim za to o czym mówią o uczuciach, przemijaniu. Wartości z którymi spotykamy się codziennie.
Gorąco polecam :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.04.2011 10:36

We czwartek 14.04 o godzinie 21.45 na kanale PLANETE
zostanie wyemitowany program "SREBRNICA. ZABIJ ICH WSZYSTKICH !"

Tych, którzy znają historię tej masakry nie muszę przekonywać do obejrzenia tego programu a tych, którzy nie słyszeli (chociaż o to chyba trudno) o tym największym ludobójstwie od II wojny światowej w Europie zachęcam do obejrzenia. Warto znać historię Europy, nawet jeśli jest bolesna.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 13.04.2011 17:49

kaszubskiexpress jesteś lepszy niż "tele tydzień". Nagrywanie ustawione !!!!!

dzięki!!!! może być ciekawy dokument
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 13.04.2011 19:06

Film ostatniej dekady - dla mnie - "Władca Pierścieni" :!:
Wszystkie części, ale muszę oryginalną wersję, bo ten polski lektor to pomyłka genetyczna :roll:
A tam tak ładnie Tolkienem mówią :D
Dawniejsze filmy, które zawsze są wstrząsem dla mnie:
1. Przełamując fale - Lars von Trier
2. szepty i krzyki - Bergman
3. Po tamtej stronie chmur - Bertolucci
4. Trylogia 3 kolory - K.Kieślowski

Pozdro,Marta
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 20:50

kaszubskiexpress napisał(a):We czwartek 14.04 o godzinie 21.45 na kanale PLANETE
zostanie wyemitowany program "SREBRNICA. ZABIJ ICH WSZYSTKICH !"

Tych, którzy znają historię tej masakry nie muszę przekonywać do obejrzenia tego programu a tych, którzy nie słyszeli (chociaż o to chyba trudno) o tym największym ludobójstwie od II wojny światowej w Europie zachęcam do obejrzenia. Warto znać historię Europy, nawet jeśli jest bolesna.

Kaszubski a na jakiej platformie masz zwykłe PLANETE, bo ja mam jakieś animal planet tylko
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.04.2011 20:58

telepol napisał(a):kaszubskiexpress jesteś lepszy niż "tele tydzień". Nagrywanie ustawione !!!!!

dzięki!!!! może być ciekawy dokument

Jeśli lubisz dokumenty, to poniższa propozycja powinna Ciebie zachwycić.

National Geographic przedstawia nowy 6-cio częściowy serial dokumentalny pt: Apokalipsa: II Wojna Światowa"

Niby wszyscy z grubsza znamy historię II Wojny Światowej, ale ta seria składa się z ujęć, których większości wcześniej nie widziałem a oglądam tego naprawdę sporo, ale nie to jest najważniejsze.
Doznałem szoku, gdy zobaczyłem te wszystkie ujęcia w jakości, która zaskakuje i w kolorze!!!!! To niesamowite zobaczyć paradę faszystów na ul. Długiej w Gdańsku, gdy widzimy kolorowe elewacje a w tłumie panią we fioletowej sukience.

Polecam gorąco. Wiele programów o takiej tematyce oglądałem, ale nigdy z otwarta buzią.

Dzisiaj obejrzałem 1 część.

Powtórka 1-ej części w niedzielę o 11.00
Druga część w środę o 22.00 i we czwartek o 01.00, 04.00 i o 11.00.

Niektóre ujęcia świni Hitlera maja taką jakość, że widać poszczególne zmarchy na jego zbrodniczym ryju.

Generalnie jestem uzależniony od tego kanału.
Świetne dokumenty to "Polowanie na nazistów", "Katastrofa w przestworzach" czy "Ucieczka z więzienia". Doskonałe rekonstrukcje wydarzeń.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.04.2011 21:00

Jakiś czas temu, nie pamiętam, na History chyba, leciała seria "II wojna światowa w kolorze".
Pewnie korzystali z jednych źródeł, więc mogę powiedzieć, że fajnie się to ogląda.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.04.2011 21:01

Serce w pasy napisał(a):

Kaszubski a na jakiej platformie masz zwykłe PLANETE, bo ja mam jakieś animal planet tylko

Ja mam "Planete" w UPC na kanale 385
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 21:04

kaszubskiexpress napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Ja mam "Planete" w UPC na kanale 385

No to lipa. Bo na ence nie mam a na pięto nie chce mi się iść żeby sprawdzić na cyfrze+
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone