Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.03.2011 12:15

Czwartek, 24 marca - 17:30 Travel Channel

30 minut

Kevin Brauch wybiera się w podróż przez Turcję. Od starożytnych ruin Troi, po bujne winnice okolic Izmiru i bazary Stambułu, będzie poznawał bogate tradycje związane z Rakiją oraz zamiłowaniem Turków do produkowania jej domowym sposobem

Czwartek, 24 marca - 22:00 Travel Channel
Obieżyświat
Turcja
60 minut

Turecka przygoda Adele Ucar rozpoczyna się w mieście Konya, dawnej stolicy Sułtanatu Seldżuków, gdzie muzułmańscy pielgrzymi mieszają się z turystami we wspaniałych herbacianych ogrodach.

Polecam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.03.2011 19:22

Dla miłośników czeskiego kina dziś wieczorem o 20.20 w TVP Kultura fillm J. Hrebejka "Niedźwiadek".
Pozdrawiam
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.03.2011 21:30

"Niedźwiadek" to takie słodko-gorzkie kino, ale każdy znajdzie w postaciach coś z siebie.

Ja dzisiaj skończyłem oglądać nagrany w ciągu ostatnich dwóch tygodni kultowy cykl "Jak rozpętałem II Wojnę Światową".

Pierwszy raz w kolorze, wykonano genialna robotę, perfekcyjnie "pokolorowany" a do tego poprawiony dźwięk. Byłem w szoku.

Jutro z kolei warto zobaczyć "NIEPOKÓJ" na TVN-ie o g. 21.30
Shia LaBeouf świetny. Thriller z klimatem rodem z filmów Alfreda Hitchcocka.
Doskonały na wieczór.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.03.2011 22:00

kaszubskiexpress napisał(a):Pierwszy raz w kolorze, wykonano genialna robotę, perfekcyjnie "pokolorowany" a do tego poprawiony dźwięk. Byłem w szoku.

Potwierdzam , również byłem w szoku , obraz jakbym oglądał film w HD 8O Naprawdę pięknie zrobiony !
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.03.2011 06:32

Polecam nowy program wyprodukowany i emitowany wspólnymi siłami TVN oraz Telewizji Trwam pt.: "Stare dobre czasy - nowe spojrzenie"

Program ten będzie miał na celu ocieplanie wizerunku co poniektórych znanych postaci z okresu naszej przeszłości drugiej połowy XX wieku tudzież z okresu reformacji.
Tematem pierwszego odcinka będzie "W. Jaruzelski - od kuchni". Czyli wszystko o kulinarnych gustach, umiejętnościach i preferencjach naszego wielkiego generała.
Prowadzić program będzie Feliks Gomułka (autentyczny wnuk Wł. Gomułki, syn nieślubnej córki p. Władysława z Walentiną Tereszkową).

Zapowiada się ciekawie.
Emisja programu przewidywana jest od godz. 17.15

informacja zaczerpnięta z forum Zieloni.pl
8)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.03.2011 12:52

Jest co oglądać w ten weekend.

TCM Sobota. g. 21.00 "FRANTIC"
Chyba nie trzeba nic dodawać.

POLSAT FILM Sobota. g. 23.30 Niedziela. g. 21.00 "KOMANDOSI Z NAVARONY"

Most, który H. Ford z ekipą zamierza wysadzić w powietrze, to Most na Tarze

TVN Niedziela. g. 23.25 "CUBE"
Ciekawy Thriller z oryginalnym scenariuszem.

Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.03.2011 06:53

Byłem wczoraj na filmie pt. Sala samobójców.
Jedyny komentarz jaki moę na razie wpisac to "ja pierdziu".
8O
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 27.03.2011 11:05

Jacek S napisał(a):Byłem wczoraj na filmie pt. Sala samobójców.
8O

...znaczy się "ja pierdziu" ale chłam, czy "ja pierdziu" ale zaje...ty! ?

Ja natomiast polecam film "Ludzie Boga". Jest to oparta na faktach opowieść o mnichach (Cystersach) z klasztoru w Algierskiej części gór Atlas. Szczerze mówiąc miałem pewne obawy czy czas poświęcony na obejrzenie "Ludzi boga" nie będzie straconym. Miałem obawy, ponieważ chwalony i pozytywnie recenzowany film "Cisza" o podobnej tematyce, wcale mi się nie podobał. Tak, wiem, że "Cisza" to bardziej dokument niż fabuła i rozumiem wymowę "braku wymowy" w tym filmie. Jednakże, to nie tego szukam w kinie, natomiast to czego szukam, znalazło się w filmie "Ludzie Boga". Film jest kompletny i spójny. Zarówno tempo akcji jak i realizm emocji jest taki jak być powinien. Bez zbędnego patosu.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.03.2011 11:07

Jacek S napisał(a):Byłem wczoraj na filmie pt. Sala samobójców.

Ja pierdziu, ale wtopiłem kasę !!!!!!
Czy
Ja pierdziu, ale zaje.... film !!!!!!

EDIT:

Widzę, ze w tym samym czasie zapytaliśmy o to samo :P :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.03.2011 06:36

Ja pierdziu, że trochę wciska w fotel.
Ciekawy film, porusza ważne tematy, daje do myślenia...
Produkcja - PL
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 28.03.2011 09:28

też widziałam salę samobójców
moim skromnym zdaniem powinien być obowiązkowo wyświetlany jako film "ku przestrodze" dla rodziców gimnazjalistów, bo licealistów to już chyba trochę za późno
moje koleżanki trochę zdegustowane głównym bohaterem :wink: ale jak dla mnie film był świetny
no i polska produkcja 8O nieźle im to wyszło
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.03.2011 09:29

Zdegustowane głównym bohaterem?
Dlaczego? (że nie Małaszyński? :wink: ).
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.03.2011 10:04

Dla miłośników hiszpańskiego kina, opisywany przeze mnie wcześniej, bardzo smutny (na faktach) film:

"CAMINO"
HBO pn g. 23.05.

Dla tych, którzy lubią powspominać, dzisiaj na "ZONE EUROPA" zaczyna się serial:

"PTAKI CIERNISTYCH KRZEWÓW"

ZONE EUROPA pn g. 18.00 Po 3 odcinki na raz.

Przypominam też, że po północy dzisiaj o 0.10 na TVP INFO dwa kolejne odcinki :

"NA WENECKIM SZLAKU"

Dzisiaj Grecja i Turcja.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 28.03.2011 10:09

Inwazja: Bitwa o Los Angeles

To typowa produkcja wojenna osadzona w realiach science fiction.
Największym minusem tej produkcji jest bardzo płytki scenariusz.
Co do plusów to podobać się może styl prowadzenia kamery charakterystyczny dla tego typu produkcji - kamera z ręki.
Jedni to lubią, drudzy nie - kwestia gustu - według mnie wyszło to całkiem fajnie, ale nie tak fajnie jak np. w "Helikopterze w ogniu".

Cała opowieść jest ukazana z punktu widzenia jednego oddziału marines, więc nie mamy spojrzenia na całokształt konfliktu. Dzięki niektórym scenom możemy cieszyć się dopracowanym, nie rażącym sztucznością efektom specjalnym.

Szkoda, że twórcy tego filmu poszli z duchem "efekty, nie historia". Gdyby dopracowali bardziej fabułę byłby to o wiele lepszy film.

Lubię kino w którym efekty są dodatkiem do scenariusza.
Niestety Bitwa o Los Angeles nie spełniła pokładanych przeze mnie w tym filmie oczekiwań.
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 28.03.2011 12:54

Jacek S napisał(a):Zdegustowane głównym bohaterem?
Dlaczego? (że nie Małaszyński? :wink: ).

chyba tak...
ale głównie tym, że "ta fryzura do bani, kto to widział, żeby chłopak długie włosy nosił" i "se idiota oczy wymalował"
a to tylko kilka dla przykładu, a przecież nie o TO w tym filmie chodzi
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone