Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.04.2011 21:05

Serce w pasy napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Kaszubski a na jakiej platformie masz zwykłe PLANETE, bo ja mam jakieś animal planet tylko

Ja mam "Planete" w UPC na kanale 385

No to lipa. Bo na ence nie mam a na pięto nie chce mi się iść żeby sprawdzić na cyfrze+

Nie możesz sobie scrossować?

Zrób tak, że na obydwu pietrach możesz oglądać to, co leci na cyfrze, albo na tym drugim.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 21:09

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Kaszubski a na jakiej platformie masz zwykłe PLANETE, bo ja mam jakieś animal planet tylko

Ja mam "Planete" w UPC na kanale 385

No to lipa. Bo na ence nie mam a na pięto nie chce mi się iść żeby sprawdzić na cyfrze+

Nie możesz sobie scrossować?

Zrób tak, że na obydwu pietrach możesz oglądać to, co leci na cyfrze, albo na tym drugim.

????????????
A da się to coś zrobić by nie ciągnąć nowych kabli i kupować następnych dekoderów?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.04.2011 21:14

Kable to musisz pociągnąć, ale dekodera nie.

Wychodzisz z cyfry 1 euro na telewizor, a drugim na magnetowid, a z magnetowidu dajesz sygnał po kablu antenowym do drugiego telewizora.
I na odwrót.
Oczywiście trzeba mieć drugi odbiornik - np. właśnie magnetowid,
no i na tym drugim telewizorze oglądasz to, co na pierwszym, ale nie musisz po pietrach latać.

Ja tak mam z dzieckiem -ogląda albo z anteny, albo z internetu, albo z DVD, albo to, co ja na cyfrze.
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 14.04.2011 21:17

dziś obejrzałyśmy na DVD "Niezwyciężony Secretariat"
-film na faktach....tytułowa postać to koń wyścigowy...a film to JEGO prawdziwa historia....napisałam Jego z dużej litery....ponieważ ten ogier wg.mnie zasłużył na szacunek.....w 1973 roku ustanowił pewien rekord ,który do tej pory nie został pobity(nie chcę opowiadać filmu
ponieważ kocham konie to film dla mnie super ...córa też zachwycona....

film rodzinny...
wzruszający (dla mnie :wink: bo ja na wszystkim ryczę)
trochę trzymający w napięciu-w końcu to wyścigi :D
wzbudzjący podziw dla właścicielki-za samozaparcie...silę woli
polecam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 21:23

weldon napisał(a):Kable to musisz pociągnąć, ale dekodera nie.

Wychodzisz z cyfry 1 euro na telewizor, a drugim na magnetowid, a z magnetowidu dajesz sygnał po kablu antenowym do drugiego telewizora.
I na odwrót.
Oczywiście trzeba mieć drugi odbiornik - np. właśnie magnetowid,
no i na tym drugim telewizorze oglądasz to, co na pierwszym, ale nie musisz po pietrach latać.

Ja tak mam z dzieckiem -ogląda albo z anteny, albo z internetu, albo z DVD, albo to, co ja na cyfrze.

To będę musiał wezwać jakiegoś fachurę, żeby mi to porobił odpowiednio. Dzięki Weldon
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 14.04.2011 21:27

Nie ma sprawy, jur łelkam ... Z kartki czytam, dlatego tak niewyraźnie ;)

hajduczek napisał(a):... ten ogier wg.mnie zasłużył na szacunek....

Moim zdaniem, to każdy ogier zasługuje na szacunek, ale nie każdego można z dzieckiem obejrzeć ... :?

:wink:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 14.04.2011 21:29

weldon napisał(a):Nie ma sprawy, jur łelkam ... Z kartki czytam, dlatego tak niewyraźnie ;)

hajduczek napisał(a):... ten ogier wg.mnie zasłużył na szacunek....

Moim zdaniem, to każdy ogier zasługuje na szacunek, ale nie każdego można z dzieckiem obejrzeć ... :?

:wink:

co prawda spłodził 600 potomków,ale nie to wzbudziło mój szacunek :)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.04.2011 21:33

hajduczek napisał(a):nie chcę opowiadać filmu

Domyślam się, że "Niepokonany Seabiscuit" zachwycił Cię tak jak mnie.

Tez kocham zwierzęta, nie tylko w filmie. :P
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 14.04.2011 21:38

hajduczek napisał(a):nie chcę opowiadać filmu

Domyślam się, że "Niepokonany Seabiscuit" zachwycił Cię tak jak mnie.

Tez kocham zwierzęta, nie tylko w filmie. :P

tego nie widziałam...ale myślę ,że będzie to kolejna pozycja do obejrzenia :D
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.04.2011 15:05

Mamy Wielkanocny weekend, więc podrzucę kilka propozycji. Zapowiada się ładna pogoda, ale w dobie nagrywarek to nie problem.

Dzisiaj, w piątek w TVP1 o godz. 22.50
"WIELKA UCIECZKA"
Znawców gatunku chyba nie trzeba zachęcać do obejrzenia tego filmu.
Jak zwykle świetny Steve McQueen.
Ciekawostką jest, że film jest opart na faktach i opisuje historię ucieczki z obozu jenieckiego w dzisiejszym Żaganiu.

Sobota. 23.04 TVP2 o godz. 10.50
"KONWÓJ
Dobry, stary film o zbuntowanych kierowcach wielkich ciężarówek.

Sobota. 23.04 TVP1 o godz. 21.20 Fajny film dla dzieciakow, nie rozumiem godz. emisji. Co za jełopy tam pracują ?
"CZIŁAŁA Z BEVERLY HILLS"
Doskanały dla całej rodzinki

Niedziela. 24.04 TVP2 godz. 9.35
"ZNACHOR"
Jeden z lepszych polskich filmów.

Niedziela. 24.04. TVP1 godz. 13.30
"SURYKATKI"
Film przyrodniczy, ale polecam każdemu, naprawdę rewelacyjny.

Niedziela. 24.04. TVP2 godz. 1.55
"COŚ"
Film Johna Carpentera z Kurtem Russellem.
Ten film kojarzy mi się z czasami video i ze zdartymi kasetami, ale pewnie dlatego tak lubię do takich pozycji wracać.

Poniedziałek. 25.04 TVP1 godz. 11.10
"MATYLDA"
Kolejna propozycja dla całej rodzinki. Fajny.

Poniedziałek. 24.04. KINO POLSKA godz.15.15
RZECZPOSPOLITA BABSKA"
Chyba nie muszę nic pisać. :P
Żona na 1000% zażyczy sobie, żeby nagrać tę pozycję, uwielbia ten film.

Uważam, że wyjątkowo w ten świąteczny weekend jest co oglądać.

Życzę ciepłych Świąt i miłego oglądania.
Ostatnio edytowano 22.04.2011 20:24 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 22.04.2011 19:44

weldon napisał(a):Kable to musisz pociągnąć, ale dekodera nie.

Weldon, nie trzeba ciągnąc żadnych kabli! Wystarczy przekaźnik sygnału, np. coś w tym stylu:

http://allegro.pl/bezprzewodowy-przekaznik-sygnalu-tv-sat-video-pc-i1558188512.html

Oglądasz sobie na obu telewizorach to samo i w dodatku możesz sobie pilota nawet na dół wziąć i przełączać.

Ale do Cyfry+ jest jeszcze jedno rozwiązanie (splittery pomijam) - opcja Multiroom. Dostajesz 2 karty zamiast jednej, dokupujesz drugi dekoder (np. Sagema czy Stronga od Cyfry za 1grosz :D ) i oglądasz niezależne kanały na 2 telewizorach, płacąc 1 abonament. Cyfra+ oferuje w tej chwili Multiroom za śmieszne pieniądze, a bardzo często w promocjach w ogóle za darmo (ja mam np. gratis). Wystarczy zapytać w salonie.

kaszubski
Obejrzałęm wczoraj "Srebrenicę" - niesamowity dokument! Wielkie dzięki za info na forum!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.04.2011 17:47

Dziś wieczorem - 28 kwietnia 2011 (czwartek) , o godz. 20:20 TVP Kultura wyemituje film Hanami - Kwiat wiśni (reż. D.Dorrie) .
Polecam
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.05.2011 16:55

Chciałbym zaproponować kilka dokumentów.

"THE DOORS - HISTORIA NIEOPOWIEDZIANA"
Poniedziałek. Godz. 20.35 HBO
Historia grupy, coś dla miłośników klasyki lat 60-tych.

"WAKACJE W KOREI PÓŁNOCNEJ"
Poniedziałek. Godz. 20.50. PLANETE
Tytuł wyjaśnia wszystko.

"CI CHOLERNI CUDZOZIEMCY" Polacy w bitwie o Anglię
Wtorek. Godz. 23.40. TVP 2
Nasi lotnicy byli bohaterami w powietrzu i intruzami na ziemi.

"PRZEKRĘT MADOFFA"
Środa. Godz. 2.00 !!! TVP 2
Historia aferzysty, który zrobił kasę.................bo ludzi są tak chciwi, że aż ślepi.

Kilka propozycji filmowych.

"ŁAWA PRZYSIĘGŁYCH"
Poniedziałek. Godz. 22.35 POLSAT
Świetny obraz o tematyce sądowniczej w wybornej obsadzie.

"APARTAMENT"
Wtorek. Godz. 16.00 ALE KINO
To jeden z tych filmów, które pamięta się dłużej niż 10 minut.
Doskonały scenariusz ( pierwowzór francuski ). Historia miłości, opowiedziana w nieszablonowy sposób. Co kilka chwil jesteśmy zaskakiwani odkrywanymi faktami.
Fantastyczny JOSH HARTNETT

"LECĄ ŻURAWIE"
Środa. Godz. 16.15 TVP KULTURA
Moim zdaniem to najlepszy rosyjski film.
Bez propagandy. Piękna opowieść o miłości na tle wojny.
Ujęcie biegnącej wzdłuż ogrodzenia głównej bohaterki do dzisiaj robi niesamowite wrażenie, mimo że film ma już 54 lata.

Wiem, że Katarzyna Głydziak ogląda kanał TVP KULTURA, więc gorąco polecam właśnie Kasi.
Swoją drogą pytałem już wcześniej do jakich kanałów polskojęzycznych masz dostęp oprócz Kultury ? Ponawiam pytanie.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.05.2011 09:42

Nie zaproponuję na ten weekend niczego, ponieważ uważam, że jest jedna pozycja, która zasługuje na odrębnego posta !

Jest to dokument, absolutnie najlepszy jaki widziałem w życiu, oglądałem go już dwukrotnie na C+ w jakości HD, co tylko wzmogło wizualny odbiór.

"HOME"

Polski tytuł to: HOME - S.O.S. ZIEMIA!

Jest to film Luca Bessona. Autor przedstawia początki życia na ziemi, pokazując klimaty rodem z Parku Yellowstone. Później rozwój rolnictwa pokazując zacofane wioski Afryki, potem to co, my ludzie robimy z naszą planetą, czyli jak jej nie szanujemy. Końcówka filmu, to powiew optymizmu.

Fantastyczna muzyka i narracja, co rzadkie, prowadzona przejętym kobiecym głosem.
Cały film, 100 % z lotu ptaka, płynnie sunąca kamera sprawia, że wręcz możemy dotknąć zwierzęta biegnące po sawannie.

Jutro obejrzę go po raz trzeci.
Ilość wyświetleń na youtube mówi wszystko. Jest to wersja angielska, tym bardziej zachęcam do obejrzenia polskiej wersji, ponieważ głos podaje informacje niezwykłe, szokujące nawet, ale wszystkie niezwykle interesujące.

Filmbox w UPC na kanale 470. Niedziela godz. 21.00 To będzie wieczór wielu filmów dokumentalnych, ale skupiam się na tym jednym, bo ach i och.
Powtórka w piątek o godz. 17.05

Ci, którzy mają dostęp do Filmbox HD też znajdą tę pozycję.

Dla mnie to najważniejsza z propozycji, które tutaj dotąd proponowałem.

Miłego oglądania.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.05.2011 19:32

Mam TV na kartę...
Dziś prawdziwa gratka dla kinomanów - nocnych marków...
- chwilkę po północy o 0.05 (czyli właściwie jutro) w TVP 1 doskonały film F. Ozon'a 5x2 (Pięć razy we dwoje)
- 0.15 w TVP Kultura Basen również Ozon'a.
- 01.40 w TVP 1 Podwójne życie Weroniki
Pozdrawiam
P.S. O rewelacyjnych Czterech pokojach, które zaczęły się o 20.20 w TVP KULTURA.. nawet nie wspomnę.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone