Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 27.01.2012 08:38

a to ja napisał(a):
A wolnego czasu ... jakby coraz mniej ... .

Znak czasów, ale chcieć to móc :P
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 27.01.2012 08:52

a to ja napisał(a):A wolnego czasu ... jakby coraz mniej ... .

Bo wy, kobiety, nie potraficie go sobie zorganizować ;)

:D
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 28.01.2012 07:25

Wczoraj miałem wątpliwą przyjemność obejrzeć nowe "dzieło" Lubaszenki - "Sztos 2". Jednym słowem MAKABRA i profanacja pierwszej części. Żarty typu: "Kto sparzył się na gorących laskach dmucha tylko zimne" są tam jedynymi akcentami komediowymi. Dla mnie film bardzo słaby wpisujący się w nurt "Ciacha", "Weekendu" i "Wyjazdu integracyjnego".
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.01.2012 07:51

Lubaszenko odcinał kupony od Nowickiego, myśląc, że skoro udało mu się pociągnąć Wielkiego Szu w pierwszym Sztosie, to teraz będzie tylko z górki.

Nie wystarczy być wysokim - jeszcze trzeba być wielkim. ;)

(...) ja w ogóle nie widzę utalentowanych młodych aktorów, a to, co oglądamy ostatnimi czasy w telewizji, to po prostu kpiny.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.01.2012 11:51

Dobrze że mamy Chyrę i Więckiewicza, bo byłoby niefajnie.
:(
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 28.01.2012 13:35

kaszubskiexpress napisał(a):Dobrze że mamy Chyrę i Więckiewicza, bo byłoby niefajnie.

Ale najmłodsi to oni niestety już nie są. Dorzuciłabym jeszcze Szyca, bardzo wszechstronny i niezaszufladkowany.
Po roli w Skazanym liczyłam, że na aktora podobnego formatu wyrośnie Tomasz Kot. Niestety on woli produkcje w stylu Wyjazdu Integracyjnego...
kozulka
Cromaniak

Postnapisał(a) kozulka » 28.01.2012 13:54

marze_na napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Dobrze że mamy Chyrę i Więckiewicza, bo byłoby niefajnie.

Ale najmłodsi to oni niestety już nie są. Dorzuciłabym jeszcze Szyca, bardzo wszechstronny i niezaszufladkowany.
Po roli w Skazanym liczyłam, że na aktora podobnego formatu wyrośnie Tomasz Kot. Niestety on woli produkcje w stylu Wyjazdu Integracyjnego...

Dodałabym Adamczyka :D
A jeżeli chodzi o aktorki...

Wspomniana wcześniej Kinga Preis też jest cudna.

No i Roma Gąsiorowska powoli się przebija... Chociaż do końca w niej nie gustuję :wink:

Ale polecam z nią film: "Sala samobójców"

:D
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 31.01.2012 14:43

Obiecałem chrześniakowi, że zabiorę go do kina na "Alvina i wiewiórki 3" i dotrzymałem obietnicy :lol:

Film lekki, dorośli nie przysną a dzieci śmiały się co rusz a do tego słyszałem jak wyprzedzali sceny opowiadaniem współoglądaczom tego co się wydarzy, więc podoba się na tyle, żeby pójść więcej niż raz :P

8)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 01.02.2012 05:40

Zapowiada się, że to będzie warte obejrzenia.

I to chyba nie tylko, ze względu na emocje.
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 01.02.2012 17:54

weldon napisał(a):Zapowiada się, że to będzie warte obejrzenia.

To jest mój program na weekend... no i zaległe "W ciemności". Obejrzałem ostatnio "Dziewczynę z tatuażem" z Danielem Craigiem. Polecam, film na którym trochę trzeba pomyśleć, fabuła wciągająca i trzymająca w napięciu, bardzo dobra gra aktorska. Reasumując. Kawałem dobrego kina.
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 01.02.2012 19:39

sviva napisał(a):
weldon napisał(a):Zapowiada się, że to będzie warte obejrzenia.

To jest mój program na weekend... no i zaległe "W ciemności". Obejrzałem ostatnio "Dziewczynę z tatuażem" z Danielem Craigiem. Polecam, film na którym trochę trzeba pomyśleć, fabuła wciągająca i trzymająca w napięciu, bardzo dobra gra aktorska. Reasumując. Kawałem dobrego kina.

Ciekawa jestem, jak się ma do książkowego pierwowzoru?.
I do skandynawskiej wersji filmowej z 2009r. ?

A co do moich zaległości: na razie podkreślam je kreską i ... chyba zacznę od piątkowej premiery ...

Bo od czegoś trzeba wreszcie zacząć :)

Inaczej nigdy nie wyjdę ze stale piętrzących się zaległości :wink:
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 01.02.2012 20:59

Właśnie zarezerwowałam bilety na Różę. Nie mogę się doczekać piątku, bo nie dość, że dużo sobie obiecuję po kolejnym filmie Smarzowskiego, to jeszcze obejrzę go w odnowionym kinie Warszawa - obecnie Dolnośląskim Centrum Filmowym.
Tym razem kino w czystej formie 8) z dala od zgiełku galerii handlowej i wszechobecnego smrodu popcornu :evil:.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 01.02.2012 21:40

Wczoraj byłem na Kontrabandzie. Może kino nie w czystej formie ale też bez popcornu, bo byłem sam na sali...
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.02.2012 21:44

Bocian napisał(a):Wczoraj byłem na Kontrabandzie.

Poleciłbyś, czy raczej zaproponowałbyś obejrzenie w tv za jakiś czas ?
8)

Obsada interesująca.
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 01.02.2012 21:46

marze_na napisał(a):Właśnie zarezerwowałam bilety na Różę. Nie mogę się doczekać piątku, bo nie dość, że dużo sobie obiecuję po kolejnym filmie Smarzowskiego, to jeszcze obejrzę go w odnowionym kinie Warszawa - obecnie Dolnośląskim Centrum Filmowym.
Tym razem kino w czystej formie 8) z dala od zgiełku galerii handlowej i wszechobecnego smrodu popcornu :evil:.

Zaintrygowałaś mnie tym DCF. Chyba tam się wybiorę, żeby poczuć prawdziwą magię kina...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone