Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2012 16:52

Moje top 5 to:

1. Skazani na Shawshank
2. Rejs
3. Zielona mila
4. Lista Schindlera
5. Pianista
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.02.2012 19:58

sviva napisał(a):
P.S. Ja mam wszystkie odcinki Pancernych

Ja co kilka lat muszę ich obejrzeć, bo to przywołuje wspomnienia, nie uczę się historii z tego filmu i chyba nie robi tego nikt rozsądny. :lol:

Niestety zakodowałem całą serię w TV7 a oni skończyli na 8 odcinku...............durnie :evil:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.02.2012 20:26

kaszubskiexpress napisał(a):Niestety zakodowałem całą serię w TV7 a oni skończyli na 8 odcinku...............durnie :evil:

No ku.....twa , też miałem ustawioną nagrywarkę w UPC na wszystkie odcinki i po twoim poście luknąłem w program i faktycznie jutro Pancernych niet , zamiast tego jakaś popierniczona....Niania........ :evil:

Co za durnie w tefałenie7 pracują....... :evil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.02.2012 20:30

Może to jakaś przerwa przez ferie...............zobaczymy 8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.02.2012 22:10

kaszubskiexpress napisał(a):Może to jakaś przerwa przez ferie...............zobaczymy 8)

Nie przerwa, tylko Czterech Pancernych były trzy serie.

O ile dobrze pamiętam jedna z nich jest ogólnie dostępna, czyli należy do TVP, a więc musi być udostępniana wszystkim, a za kolejne komuś tam trzeba zapłacić.

Coś mi się kojarzy, że po '89 roku nastąpił jakiś podział Filmoteki Narodowej, czy Archiwum Telewizji, tak, że te filmy rozpirzyło po wielu instytucjach i organizacjach.

Dlatego takie cyrki są, że niektóre filmy i seriale pokazują naraz na kilku kanałach, a niektórych wcale.

A szkoda ...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2012 09:35

weldon napisał(a):[
O ile dobrze pamiętam jedna z nich jest ogólnie dostępna, czyli należy do TVP, a więc musi być udostępniana wszystkim, a za kolejne komuś tam trzeba zapłacić.

Już kiedyś też utknąłem na 8 odcinku w TV4 chyba, teraz już wiem, że to nie przypadek.
Masakra.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2012 10:03

Na dzisiejszy sobotni wieczór chciałbym polecić film, którego akcja dzieje się na Bałkanach.

W pogoni za zbrodniarzem.

Film inspirowany autentycznymi wydarzeniami. Młody dziennikarz Benjamin (Jesse Eisenberg), operator filmowy Duck (Terrence Howard) oraz Simon (Richard Gere) wyruszają do Bośni, aby tam nakręcić reportaż o wrogu publicznym nr 1. To co miało okazać się reportażem oraz wspaniałą przygodą szybko zmienia się w niebezpieczną grę, w której stawką jest życie trójki dziennikarzy. Omyłkowo wzięci zostają za agentów CIA, a cel, o którym kręcili dokument podąża ich śladem.

Film w koprodukcji USA/CRO/BiH

Sobota. 04.02 godz. 23.00 TVP 1

Polecam.

8)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.02.2012 12:57

adamk3 napisał(a):
podszywacz napisał(a):Właśnie wróciłem z kina i jestem pod OGROMNYM wrażeniem naszego kandydata do Oskara "W ciemności" Agnieszki Holland. Jak ktoś lubi "Pianistę" czy "Listę Schindlera" (dla mnie to filmy wręcz kultowe) to na pewno się nie zawiedzie. Polecam.

Witam, możesz napisać z jakiego względu kultowe - słyszałem opinię o 2 pierwszych, że gdyby nie były o tej tematyce - nikt by ich nie zauważył.

pozdrav.

Wiesz, może kultowe dla Podszywacza. Dla mnie kultowymi filmami są np.: "The True Romance" z Hopperem (krótka, ale wymiatająca rola, z której kawałek tekstu wzięli do "Chłopaki nie płaczą"), Walkenem, Slaterem, Oldmanem i "Aliens", ale zdaję sobie sprawę, że dla innych to może być chłam...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 04.02.2012 16:11

"Róża" ... wstrząsnęła i przygnębiła.

Warto pójść.

Dla równowagi [po wczorajszym filmie i ... doniesieniach mediów z ostatnich dni z Sosnowca] trzeba będzie jakoś teraz odreagować ... .
Najlepiej ... spotkać się wieczorkiem przy grzanym winku ze znajomymi :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.02.2012 17:19

a to ja napisał(a):Najlepiej ... spotkać się wieczorkiem przy grzanym winku ze znajomymi :)

Babooshka na Oboźnej o osiemnastej w poniedziałek? ;)

Kilku użyszkodników fufu się zbiera akurat :D

Z filmów, to przełącz sobie zaraz na WOT, czy jak się tam to teraz nazywa, o 17.30.

Będzie bardzo ciekawy film.
Kadry znane, ale opracowanie chłopaków całkowicie je zmieniło.

Warto, bo to szczególna projekcja. Może się nie powtórzyć :)

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2012 18:33

Skazani na Shawshank dziś w Polsacie :D :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.02.2012 00:17

Właśnie jesteśmy z żoną po seansie "W ciemności". :)

No cóż film nie zły , jednak spodziewałem się czegoś lepszego.

Rola Roberta Więckiewicza w tym filmie nie podlega w ogóle żadnej dyskusji, zagrał fantastycznie , jednak sam film dla mnie bynajmniej , miejscami nudny i zbyt naciągany by zabić "czas widza" :oops: , seks co 15 min w tego typu filmach , to nie jest to czego oczekuję od tego typu produkcji.

Uwielbiam filmy o tej tematyce , jednak między innymi takie produkcje jak "Pianista" , "Opór" , są o niebo lepsze........
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.02.2012 00:35

Nie wiem czy nie spóźniony jestem. Dzisiaj zobaczyłem film "Next Three Days" z końca 2010. (Polacy przetłumaczyli ten tytuł jako "Dla Niej Wszystko" - uwielbiam polskich tłumaczy ale przypuszczam, że działali pod wpływem...).
Jeśli ktoś nie widział - Russell Crowe próbujący ocalić skazaną za morderstwo swą żonę. Naprawde dobry.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.02.2012 08:17

romuald22 napisał(a): ... film "Next Three Days" z końca 2010. (Polacy przetłumaczyli ten tytuł jako "Dla Niej Wszystko"...)
Jeśli ktoś nie widział - Russell Crowe próbujący ocalić skazaną za morderstwo swą żonę. Naprawde dobry.

Potwierdzam i również polecam . :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.02.2012 11:50

marze_na napisał(a):
romuald22 napisał(a): (Polacy przetłumaczyli ten tytuł jako "Dla Niej Wszystko"...)
Jeśli ktoś nie widział

Potwierdzam i również polecam . :D

Dołączam się, dobry.

8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone