Moje top 5 to:
1. Skazani na Shawshank
2. Rejs
3. Zielona mila
4. Lista Schindlera
5. Pianista
.png)
sviva napisał(a):
P.S. Ja mam wszystkie odcinki Pancernych
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Niestety zakodowałem całą serię w TV7 a oni skończyli na 8 odcinku...............durnie
.png)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Może to jakaś przerwa przez ferie...............zobaczymy
.png)
weldon napisał(a):[
O ile dobrze pamiętam jedna z nich jest ogólnie dostępna, czyli należy do TVP, a więc musi być udostępniana wszystkim, a za kolejne komuś tam trzeba zapłacić.
.png)
.png)
adamk3 napisał(a):podszywacz napisał(a):Właśnie wróciłem z kina i jestem pod OGROMNYM wrażeniem naszego kandydata do Oskara "W ciemności" Agnieszki Holland. Jak ktoś lubi "Pianistę" czy "Listę Schindlera" (dla mnie to filmy wręcz kultowe) to na pewno się nie zawiedzie. Polecam.
Witam, możesz napisać z jakiego względu kultowe - słyszałem opinię o 2 pierwszych, że gdyby nie były o tej tematyce - nikt by ich nie zauważył.
pozdrav.
.png)
.png)
a to ja napisał(a):Najlepiej ... spotkać się wieczorkiem przy grzanym winku ze znajomymi
.png)
.png)
.png)
romuald22 napisał(a): ... film "Next Three Days" z końca 2010. (Polacy przetłumaczyli ten tytuł jako "Dla Niej Wszystko"...)
Jeśli ktoś nie widział - Russell Crowe próbujący ocalić skazaną za morderstwo swą żonę. Naprawde dobry.
.png)
marze_na napisał(a):romuald22 napisał(a): (Polacy przetłumaczyli ten tytuł jako "Dla Niej Wszystko"...)
Jeśli ktoś nie widział
Potwierdzam i również polecam .
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.