Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.02.2012 21:57

kaszubskiexpress napisał(a):
Bocian napisał(a):Wczoraj byłem na Kontrabandzie.

Poleciłbyś, czy raczej zaproponowałbyś obejrzenie w tv za jakiś czas ?
8)

Obsada interesująca.

Wiesz, to tak jak z polecaniem apartmanów. Polecisz, bo ci się podoba, ktoś pojedzie i kiszka. I ma focha :)
Ja tam na aktorach się nie znam, ale główny bohater fajnie gra, lubię go jako aktora, pamiętam go z małp i przede wszystkim z Maxa Payna. Żadne tam wielkie kino, opowieść jak to trzeba wrócić do przemytu bo życie zmusza, trochę kitów, trochę nawalanki... Happy end :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.02.2012 22:15

Bocian napisał(a): pamiętam go z małp i przede wszystkim z Maxa Payna.

Mark Wahlberg, całkiem dobry aktor, dobra rola w "Gniewie Oceanu".

Zaczynał jednak jak wielu od muzyki i całkiem nieźle mu szło.

Przykład
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.02.2012 22:18

Bocian napisał(a): pamiętam go z małp i przede wszystkim z Maxa Payna.

Mark Wahlberg, całkiem dobry aktor, dobra rola w "Gniewie Oceanu".

Zaczynał jednak jak wielu od muzyki i całkiem nieźle mu szło.

Przykład

Gniew to dla mnie jeden z największych gniotów kina :)
Zapowiadają nowego Borata, może być niekiepski :):)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.02.2012 22:50

sviva napisał(a):Zaintrygowałaś mnie tym DCF. Chyba tam się wybiorę, żeby poczuć prawdziwą magię kina...

Na stronie chwalą się czterema salami, odpowiednio dla: 250, 141, 135 i 73 widzów. A dalej, że "DCF to jedno z najnowocześniejszych kin studyjnych w Polsce, wyposażone w nowe projektory analogowe i cyfrowe (z możliwością projekcji 3D), nagłośnienie Dolby Digital Surround EX, klimatyzację i wygodne fotele."

Miło zaskoczyły mnie ceny. 16 zł w tygodniu, 18 zł w weekendy i tanie środy za jedyne 11 zł :roll:
rafalisko30
Cromaniak
Broń Boże

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 02.02.2012 21:41

sviva napisał(a):Ja wczoraj obejrzałem "Musimy porozmawiać o Kevinie" z Tildą Swinton w roli głównej.
Szczerze polecam ten film, jest nietuzinkowy, nieprzewidywalny. Pokazuje relację matka-syn z zupełnie innej perspektywy. Fabuła trzyma w napięciu, chociaż czasami (przynajmniej dla mnie) się rozłazi. Zakończenie choć zaskakujące to można je przewidzieć gdzieś koło 3/4 filmu. Jednakże film godny polecenia - zwłaszcza dla roli Tildy Swinton.

Wiem, że różni ludzie mają różne gusta, ale szczerze nie rozumiem zachwytów i tych wszystkich ochów i achów nad tym filmem. Lubię Tildę Swinton, ale jej postać (chociaż dobrze zagrana) była przeraźliwie nudna, podobnie jak i "cały" film. To prawda, że jest nietuzinkowy i nieprzewidywalny, ale tylko w następującym znaczeniu: zacząłem oglądać (przeczytawszy wcześniej te wszystkie ochy i achy) i nawet nie przewidywałem, że fabuła będzie traktowała o niczym. Naprawdę słabe kino, nudy na pudy, przetrwałem pierwsze 30min (dziwię się sobie, ze aż tyle). Przeczytałem w recenzji że pierwsze 30min jest najgorsze ,ale później się wszystko rozkręca aż do końcowego niesamowitego efektu. Obejrzałem następne 30min i naprawdę... nie chcę znać tego końcowego niesamowitego efektu.
Nie polecam.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.02.2012 23:00

Wybrałem sie dzisiaj na "Czas wojny". Jeżeli reżyserem jest Steven Spielberg, to ja nie zadaję pytań, nie czytam recenzji, tylko śmigam do kina.

Pierwsze 30-40 minut to sielskie widoczki, wzruszające sceny...........potem wszystko dzieje się na tle I wojny światowej.
Głównym bohaterem jest koń.

Oczekiwałem większych wrażeń, ale wydanej kasy nie żałuję.
Co rusz dało się na sali kinowej słyszeć szelest wyciąganych chusteczek. Kobiety dość często pochlipywały, jest kilka scen ściskających gardło.

Gdybym miał ten film określić jednym zdaniem, to napisałbym, że ma jakiś taki ckliwy Disney-owski klimat.

Filmy, w których konie są motywem przewodnim jest wiele. Dla mnie nr 1 zawsze będzie "Niepokonany Seabiscuit". Jest to film oparty na faktach. Historia konia, któremu nie dawano szans a rozgromił wszystkich. Czas wielkiego kryzysu, biedni utożsamiali się z tym koniem, widzieli w nim nadzieję dla siebie................że można pokonywać przeciwności losu.

Na drugim miejscu w moim subiektywnym rankingu jest "Niezwyciężony Sekretariat".
John Malkovich, którego nie cierpię dał mi się tym filmem odczarować i juz go toleruję, boska rola Diane Lane. Historia również oparta na faktach. Polecam gorąco.

8)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2012 23:29

Był jeszcze "Koń, który mówi" ;)

I "Lotna" ... nie wiem, polecać, nie polecać ...
Nie, polecam. Warto. Tylko z rezerwa, bo nie wszystko jest prawdą.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 03.02.2012 00:40

marze_na napisał(a):Właśnie zarezerwowałam bilety na Różę. Nie mogę się doczekać piątku, bo nie dość, że dużo sobie obiecuję po kolejnym filmie Smarzowskiego, to jeszcze obejrzę go w odnowionym kinie Warszawa - obecnie Dolnośląskim Centrum Filmowym.

Jejciu, ja też nie mogę się doczekać "Róży"...
A z filmów, które mogłabym polecić, to:
niedawno oglądana: "Kobieta, która pragnęła mężczyzny" z Dorocińskim i dość dawno widziana: "Sylvia" z Gwyneth Paltrow, jest jeszcze "Shortbus" ale to specyficzne kino o dość kontrowersyjnej tematyce...
Ach! I jeszcze "Zavet" Kusturicy lubię, bardzo... :D
sviva
Cromaniak
Re: Broń Boże

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2012 08:49

rafalisko30 napisał(a):
sviva napisał(a):Ja wczoraj obejrzałem "Musimy porozmawiać o Kevinie" z Tildą Swinton w roli głównej.
Szczerze polecam ten film, jest nietuzinkowy, nieprzewidywalny. Pokazuje relację matka-syn z zupełnie innej perspektywy. Fabuła trzyma w napięciu, chociaż czasami (przynajmniej dla mnie) się rozłazi. Zakończenie choć zaskakujące to można je przewidzieć gdzieś koło 3/4 filmu. Jednakże film godny polecenia - zwłaszcza dla roli Tildy Swinton.

Wiem, że różni ludzie mają różne gusta, ale szczerze nie rozumiem zachwytów i tych wszystkich ochów i achów nad tym filmem. Lubię Tildę Swinton, ale jej postać (chociaż dobrze zagrana) była przeraźliwie nudna, podobnie jak i "cały" film. To prawda, że jest nietuzinkowy i nieprzewidywalny, ale tylko w następującym znaczeniu: zacząłem oglądać (przeczytawszy wcześniej te wszystkie ochy i achy) i nawet nie przewidywałem, że fabuła będzie traktowała o niczym. Naprawdę słabe kino, nudy na pudy, przetrwałem pierwsze 30min (dziwię się sobie, ze aż tyle). Przeczytałem w recenzji że pierwsze 30min jest najgorsze ,ale później się wszystko rozkręca aż do końcowego niesamowitego efektu. Obejrzałem następne 30min i naprawdę... nie chcę znać tego końcowego niesamowitego efektu.
Nie polecam.

Jak sam piszesz ludzie mają różne gusta. Ja nie lubię filmów, gdzie zamiast wody leje się krew, zamiast aktorów grają kałachy a cała akcja toczy się w pościgach na autostradzie. Żałuj, że się nie przemogłeś i nie obejrzałeś filmu więcej niż 30 minut. Początek filmu to chęć przedstawienia (przynajmniej ja tak zrozumiałem) sytuacji głównej bohaterki. Dlaczego piękny rodzinny dom został zamieniony na zapuszczoną dziurę, dlaczego wszędzie jest krew, którą z uporem maniaka próbuje zmyć (czy to ze ścian, z werandy, czy z własnych dłoni).

Ale przecież masz prawo do swojego zdania i je szanuje a w wolnych chwilach przełam się i obejrzyj do końca...;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2012 08:54

No i z racji, że wielkimi krokami zbliża się ACTA to szybko uzupełniam swoje zbiory. Ostatni "nabytek" to "Szpieg". Film tyleż genialny co masochistyczny. Oglądaliśmy go w 5, do końca z racji, że ja go poleciłem wytrzymałem sam. I mimo, iż kilkakrotnie traciłem wątek to nie żałuję, że obejrzałem do końca. Finału chyba nikt nie przewidział. Wg mnie to jest prawdziwe kino szpiegowskie a nie Bond. Nie ma tu pościgów, romansów, martini ale są za to agenci z krwi i kości, którzy nie ufają nawet sobie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.02.2012 09:04

sviva napisał(a): "Szpieg". Film tyleż genialny co masochistyczny. Oglądaliśmy go w 5, do końca z racji, że ja go poleciłem wytrzymałem sam.

Nie wytrzymali, bo masochistyczny, czy ich nie zainteresował ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.02.2012 09:05

Ale Bond jest ekstra ... :roll:
Ostatnie mi nie podchodzą, ale te odcinki z Connerym i Moorem to oglądałem po kilkanaście razy i dalej oglądam :D

Zupełnie tak samo, jak 4Pancernych, Klossa, Cywila, Paragona czy Pana Michała ...

Ciekawe, co moje dziecko, za te kilkadziesiąt lat, z dzisiejszych produkcji będzie tak tłukło?

Plebanię???? 8O

:D
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 03.02.2012 11:04

podszywacz napisał(a):Właśnie wróciłem z kina i jestem pod OGROMNYM wrażeniem naszego kandydata do Oskara "W ciemności" Agnieszki Holland. Jak ktoś lubi "Pianistę" czy "Listę Schindlera" (dla mnie to filmy wręcz kultowe) to na pewno się nie zawiedzie. Polecam.

Witam, możesz napisać z jakiego względu kultowe - słyszałem opinię o 2 pierwszych, że gdyby nie były o tej tematyce - nikt by ich nie zauważył.

pozdrav.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2012 16:43

sviva napisał(a): "Szpieg". Film tyleż genialny co masochistyczny. Oglądaliśmy go w 5, do końca z racji, że ja go poleciłem wytrzymałem sam.

Nie wytrzymali, bo masochistyczny, czy ich nie zainteresował ?

Nie zrozumieli... pogubili się...;) i nie wiedzieli o co chodzi ;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2012 16:44

weldon napisał(a):Ale Bond jest ekstra ... :roll:
Ostatnie mi nie podchodzą, ale te odcinki z Connerym i Moorem to oglądałem po kilkanaście razy i dalej oglądam :D

Zupełnie tak samo, jak 4Pancernych, Klossa, Cywila, Paragona czy Pana Michała ...

Ciekawe, co moje dziecko, za te kilkadziesiąt lat, z dzisiejszych produkcji będzie tak tłukło?

Plebanię???? 8O

:D

Hannah Montanę, Pokemony i tego typu "arcydzieła" z Disney Channel ;)

P.S. Ja mam wszystkie odcinki Pancernych, Cywila, Tolka Banana i Alternatyw;d
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone