Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2016 Francja- Komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.07.2016 17:30

...Francja jest zamknięta a drużyna Niemiec nie odstępuje od swojego piłkarskiego DNA
Jak widać lepiej być zamkniętym. ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.07.2016 17:52

brzo1985 napisał(a):Zapewne podpadnę- największymi przegranymi Mistrzostw są Polacy. To była jedyna szansa by móc grać w finale takiej imprezy.

Zgadzam się z tą tezą.
Mamy aktualnie w miarę dobrą drużynę. Była szansa na więcej. Srebro w ME byłoby największym sukcesem polskiej piłki nożnej od czasu brązu w MŚ w 1982. Moim zdaniem Walię w tej formie którą pokazali w półfinale byśmy pokonali.
No ale gdybać każdy może...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.07.2016 20:50

Kiepura napisał(a):No to widzę, że (prawie) wszyscy przyjęli do wiadomości, że i karny i żółta kartka się należała. :mrgreen:

Ni chu chu.......

Z tym, że nie winiłbym tutaj głównego, tylko tego pajaca bramkowego.
W każdym meczu, przez 90 minut stoi jeden z drugim jak ch.....na weselu i nie robi nic.
W stu meczach na sto nie potrafi zauważyć, że piłka opuściła linię końcową boiska, a ten tutaj pan Sokole Oko, karnego "zagwizdał"... :roll:
Daleki jestem od teorii spiskowych, ale dla mnie to co najmniej dziwne...

Niestety jak się jedzie na Euro bez napastników to trzeba wracać do domu przed finałem.
Inna sprawa, że to co zrobił Kimich przy drugiej bramce dla Francuzów to jakaś masakra.
A i Neuer dołożył swoje...

auf wiedersehen więc.... :papa:

ps.
Niemcom "kibicowałem" tylko przez pryzmat typowania, żeby była jasność... :mrgreen:
Ostatnio edytowano 08.07.2016 21:14 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 20:54

anakin napisał(a):ps.
Niemcom "kibicowałem" tylko przez pryzmat typowania, żeby była jasność... :mrgreen:

To teraz przez ten sam pryzmat :smo: w finale "kibicujesz" Portugalii :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.07.2016 20:55

Janusz Bajcer napisał(a):
anakin napisał(a):ps.

To teraz przez ten sam pryzmat :smo: w finale "kibicujesz" Portugalii :oczko_usmiech:

Na to się zanosi......... :mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.07.2016 21:03

anakin napisał(a):Z tym, że nie winiłbym tutaj głównego, tylko tego pajaca bramkowego.
W każdym meczu, przez 90 minut stoi jeden z drugim jak ch.....na weselu i nie robi nic.

No właśnie!
Przecież to są zawodowi sędziowie. I jedyne jego uprawnienie to zaliczyć bramkę ???
Przecież on czasem lepiej od głównego zobaczy czy piłka wyszła za linię końcową, czy był faul w polu karnym itp.
Mówiłem, że czas na zmiany w piłce nożnej to się śmiejecie ze mnie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.07.2016 21:36

romuald22 napisał(a):Mówiłem, że czas na zmiany w piłce nożnej to się śmiejecie ze mnie.

Sędzia bramkowy jest właśnie jednym z elementów tych zmian.
Jak to wygląda w praktyce wszyscy doskonale wiemy...

Z ustęsknieniem czekam na kolejną nowinkę pt. zielona kartka. :roll:

Zielona kartka ma być nagrodą, uhonorowaniem właściwego postępowania na boisku. Ma walor edukacyjny. :lool:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.07.2016 21:53

anakin napisał(a):Z ustęsknieniem czekam na kolejną nowinkę pt. zielona kartka. :roll:

Zielona kartka ma być nagrodą, uhonorowaniem właściwego postępowania na boisku. Ma walor edukacyjny. :lool:

Szalejesz letko. :wink:
I trochę ironizujesz. :)
Dobrze wiesz, że nie o to chodzi.
Chodzi o to żeby było uczciwie i sprawiedliwie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.07.2016 22:02

romuald22 napisał(a):Chodzi o to żeby było uczciwie i sprawiedliwie.

Znaczy się tak? 8O
Obrazek

Teoria padła w momencie kiedy Fenicjanie pinionc wymyślili.

Krychowiak w 11-tce turnieju... wg France Footbal. :D
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 09.07.2016 09:30

"Uczciwie i sprawiedliwie"

...

to było przed zniesieniem "zetki" ;-)

Teraz to tylko 24 drużyny w ME, 40 w MŚ, zielone kartki, kolejne ME m.in. w Baku (bandy reklamowe na kończących się mistrzostwach z Azerbejdżanu- co tam, sport to sport) piłka nożna bez polityki- ale polityczny RESPECT jest i ch#.

W większości topowych klubów właścicielami są miliarderzy z krajów, gdzie stosunki z kozami są czymś normalnym, tudzież amatorzy psininy- przeca kolebka soccera jest na Bliskim Wschodzie i u ludów kitańskich. Co tam... sport to sport. Piłkarze zmieniają kluby jak w Speedway'u, itd. Ludzie z głodu umierają, ale na koszulkach Barcy jest Unicef i jest wspaniale, co tam gaże piłkarzy. Aha i raz jeszcze- są ckliwe spoty Respect i jest wspaniale. Wszyscy są happy.

Jedenastka ME 1996:

Koepke – Latal, Sammer, Blanc, Maldini – McManaman, Eilts, Gascoigne, Poborsky – Shearer, Klinsmann

Każdy zna te nazwiska, sportowców z krwi i kości. Kto to jest Krychowiak? Typ co pisze elaboraty na Twitterze do kibiców Sevilli o tym jak ich kocha, ale opuszcza ich po 2 latach, bo kocha talary. Gwiazdy po ch#, wychodzące z autokarów w czarnych okularach, z "chillout'owymi" słuchawkami mającymy w d# tych dla któtych grają. Zwykłe wkłady do koszulek (tylko kilku jest normalnych- dlaczego Boruc nie był nr 1?).

Wejdźcie na yt i spójrzcie jak kiedyś reprezentacje piłkarske witały się z oczekującymi na nich kibiców, a jak jest teraz. Miny jakby ich matkom krzywda działa się.

Polska piłka jest tak silna jak jej drużyny z ekstraklapy odpadające z pucharów ze znanymi i cenionymi firmami z Macedonii tudzież z Gruzji.

Amen.

xD
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.07.2016 10:49

greenrs napisał(a):Waldku nie twierdzę, że wynik 2:0 był wyreżyserowany a jedynie to, że gospodarz w takich turniejach prawie zawsze skazany jest na sukces... i to nie dzięki własnej grze.

Całe szczęście Jacku, bo ja jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale tylko tych umiarkowanych. :oczko_usmiech:

Sprawdziłem i nie wygląda to chyba aż tak źle. Tzn nie można powiedzieć, że "prawie zawsze":

ME
na 14 rozegranych turniejów, gospodarz został mistrzem w 3 turniejach:
- 1964 Hiszpania
- 1968 Włochy
- 1984 Francja

na 20 finałów, gospodarz zdobył główne trofeum w 6 turniejach:
- 1930 Urugwaj
- 1934 Włochy
- 1966 Anglia
- 1974 Niemcy (RFN)
- 1978 Argentyna
- 1998 Francja

Jest szansa, że francuskie "Koguty" jako gospodarz i triumfator wielkiej imprezy, zapieją ze szczęścia po raz trzeci. :mrgreen:

Nie uważam jednak, że stanie się to za przyczyną sędziów. "Niebiescy" byli uważani za faworytów jeszcze przed rozpoczęciem turnieju. Rozkręcali się i obecnie prezentują wysoką formę we właściwym czasie.

No i czeka nas, w jakiejś części, walka Realu Madryt (CR7) z Atletico (Griezmann). Ten drugi idzie na majstra strzelców z 6 golami. Więcej na euro, ma tylko Platini (9 goli). :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 09.07.2016 12:29

walp napisał(a):No i czeka nas, w jakiejś części, walka Realu Madryt (CR7) z Atletico (Griezmann). Ten drugi idzie na majstra strzelców z 6 golami. Więcej na euro, ma tylko Platini (9 goli). :wink:

Gdzieś widziałem :
Batman
Spiderman

Griezmann... :lol:

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2016 12:30

CROberto napisał(a):
walp napisał(a):No i czeka nas, w jakiejś części, walka Realu Madryt (CR7) z Atletico (Griezmann). Ten drugi idzie na majstra strzelców z 6 golami. Więcej na euro, ma tylko Platini (9 goli). :wink:

Gdzieś widziałem :
Batman
Spiderman

Griezmann... :lol:

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2016 22:13

Po podanych typach lidera i wicelidera :wink:

Mistrzem Euro 2016 - sandomingo
Wice-mistrzem Euro 2016 - DCK

Kilku typerów pozostaje w grze o 3 miejsce na podium :idea:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 09.07.2016 22:15

Vjetar napisał(a):.....

Tak Jacku,właśnie to mi Julka pokazała... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2016 Francja- Komentarze - strona 210
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone