Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2016 Francja- Komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 07.07.2016 22:21

Podsumowanie po półfinałach wisi na tablicy :wink:

Najlepsi w fazie pucharowej:

Zbyszko666 (16 pkt.)

DCK (15 pkt.)
Krzychooo (15 pkt.)

kor_nick (14 pkt.)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 07.07.2016 22:26

Niemcy powinni się cieszyć ,że Boateng dopiero dziś złapał kontuzję...
Jakby tak jeszcze akurat był Ramadan ,i Ozil byłby na "głodzie" :mrgreen: , to tego Watrburga Loew z całym sztabem nawet na popych nie posunęli by do przodu...

Btw.
Odniosłem wrażenie że Loewkozojad chciał dzisiejszymi grymasami ukraść show Krystynce... :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 07.07.2016 23:04

walp napisał(a):To było piękno piłki - ogranie niemieckiej obrony. Teraz OK.

Mam zgoła inne wrażenie. Moim zdaniem to porażka sportu. :idea:
Wynik meczu z góry ustawiony.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2016 23:11

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 07.07.2016 23:50

walp napisał(a):Podsumowanie po półfinałach wisi na tablicy :wink:

Najlepsi w fazie pucharowej:

Zbyszko666 (16 pkt.)

DCK (15 pkt.)
Krzychooo (15 pkt.)

kor_nick (14 pkt.)

Ogólnikowo niestety widać :d jak jest. A po dzisiejszym meczu skomentuję to tak:D
Obrazek
i więcej chyba dodawać nie trzeba. Natomiast teraz wszelakie media będą spekulować czy faktycznie rzut karny powinien być podyktowany. Dla mnie kontrowersja, lecz ważne, że nie ma już GER na turnieju Euro 2016
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2016 05:38

greenrs napisał(a):

Hmm... :?

Kolega andywiki w sarkastyczny sposób, odniósł się do kwestii "piękna sportu", po kontrowersyjnym karnym.

Ja zareagowałem - pisząc cytowany przez Ciebie post - po strzeleniu przez Francuzów drugiego gola z gry. Skoro jednak akcja,
w której Griezmann, wykorzystując masę błędów niemieckich obrońców i bramkarza Neuera, wbił piłkę do siatki, również
była wyreżyserowana, to o kant d... to nasze typowanie :!:

P.S.
Zresztą coś w tym musi być, bo trener Gmoch w studiu, z kartki czytał to, co będzie robił każdy niemiecki zawodnik.
Czyli cały świat wiedział (a przynajmniej Polska), że będzie 2:0 dla Francji, a my tu jakimiś typowaniami się podniecamy. :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.07.2016 06:10

Dla koleżeństwa z sekty kontrowersyjnego karnego :oczko_usmiech:

Obrazek
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 08.07.2016 06:25

greenrs napisał(a):

Dokładnie sędzie z tym karnym mocno przesadził no ale kazali mu to zrobił , drużyna Francjo podobna zajechała autobusem w pierwszej połowie i zaparkowała masakra

finał będzie cudowny pewnie flaki na oleju Portugalia mistrzowie udawania gry w piłkę i zbieranina
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 06:32

andrzejk1975 napisał(a):Dokładnie sędzie z tym karnym mocno przesadził no ale kazali mu to zrobił ...

Masz 100 % pewności, że mu kazali i dokładnie kto :?: :?:

Powtórki pokazują, że ręka jednak była.
W dzisiejszych pomeczowych komentarzach nawet Niemcy tego nie kwestionują.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 08.07.2016 07:42

Z jakiego kraju pochodził sędzia?
Jaki kraj wyeliminowali Niemcy w 1/4?
:mrgreen:

Może i ręka była, oczywistym jednak jest że przypadkowa, dlatego kartka niewątpliwie się nie należała.
Niemcy dostali dwa najdziwniejsze karne w tym turnieju - wcześniej Boateng.

Było - minęło.
Niemcy dominowali w pierwszej połowie, ten karny ustawił mecz, bo w drugiej Niemcy byli swoim cieniem z pierwszej połowy. Zejście Boatenga całkowicie zdemolowało obronę, czego efektem była druga bramka po idiotycznym zachowaniu Niemców. Francuzi w drugiej połowie grali jak z nut, chyba nie popełnili żadnego błędu. Muller całkowicie zawiódł, zmarnował więcej sytuacji niż Milik :mrgreen:
Wolałbym w finale Niemców, choć ich fanem nie jestem.
Mam jednak wątpliwości, czy w tym meczu wygrała piłka...
Chyba rację miał Hajto, który powiedział, że gdyby ta sama sytuacja była po drugiej stronie boiska, to sędzia nigdy nie podyktowałby karnego przeciwko Francji.
Komu teraz kibicować w finale? Portugalia wygrała w zasadzie tylko z Walią, poza tym same remisy... Francuzi przyzwoici, mieli słaby początek, ale rozkręcają się. Pewnie Francja zostanie mistrzem, w końcu grają u siebie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2016 08:05

Nie rozumiem o co ten kwik z tymi Niemcami....Karny jak byk i nie ma znaczenia co mówi redaktor Hajto,znany przemytnik papierosów do Zagłębia Ruhry...
Sędziował Włoch..przed meczem cisza..nikt nie pyszczył...po meczu już tak.. :?:
Zdaniem jednego usera podobno coś mu kazali..gratuluję przenikliwości...i racjonalnej oceny sytuacji... :idea:
W piłce nożnej chodzi chyba o strzelanie goli...nogami z tego co wiem...podobno rękami się nie gra....ale widzę że co dla niektórych sympatie regionalne przesłaniają trzeźwą ocenę...No cóż...nie wszyscy się czuli lub czują do dzisiaj Niemcami o czym wspominał kolega Anakin wcześniej.... :wink:
Niemcy jak na wielkich mistrzów przystało mieli wystarczająco dużo czasu aby uporać się ze strzeleniem bramek, co dało by im awans do finału....ale widocznie im się nie chciało,lub nie mieli wystarczająco dużo samozaparcia...
I nie ma co się doszukiwać teorii spiskowych bo to zwyczajne brednie...
Ostatnio edytowano 08.07.2016 08:08 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.07.2016 08:07

Kiepura napisał(a):Dla koleżeństwa z sekty kontrowersyjnego karnego :oczko_usmiech:

Ujrzałem i uwierzyłem :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 08:10

Szkoda, że na Mistrzostwach Europy od dłuższego czasu nie ma meczu o 3 miejsce i brązowy medal :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 08:18

Koenig napisał(a):Może i ręka była, oczywistym jednak jest że przypadkowa, dlatego kartka niewątpliwie się nie należała.
Niemcy dostali dwa najdziwniejsze karne w tym turnieju - wcześniej Boateng.

Imienniku :wink:
Sprawdź sobie przepisy przyznawania żółtych kartek :idea:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 08.07.2016 09:18

Alias21 napisał(a):Nie rozumiem o co ten kwik z tymi Niemcami....Karny jak byk i nie ma znaczenia co mówi redaktor Hajto,znany przemytnik papierosów do Zagłębia Ruhry...
Sędziował Włoch..przed meczem cisza..nikt nie pyszczył...po meczu już tak.. :?:
Zdaniem jednego usera podobno coś mu kazali..gratuluję przenikliwości...i racjonalnej oceny sytuacji... :idea:
W piłce nożnej chodzi chyba o strzelanie goli...nogami z tego co wiem...podobno rękami się nie gra....ale widzę że co dla niektórych sympatie regionalne przesłaniają trzeźwą ocenę...No cóż...nie wszyscy się czuli lub czują do dzisiaj Niemcami o czym wspominał kolega Anakin wcześniej.... :wink:
Niemcy jak na wielkich mistrzów przystało mieli wystarczająco dużo czasu aby uporać się ze strzeleniem bramek, co dało by im awans do finału....ale widocznie im się nie chciało,lub nie mieli wystarczająco dużo samozaparcia...
I nie ma co się doszukiwać teorii spiskowych bo to zwyczajne brednie...

Kolego, o co się tak spinasz? Czy ja gdziekolwiek powiedziałem, że karny został wydrukowany, że był niesłuszny?
O narodowości sędziego pisałem z przymrużeniem oka.
W teorie spiskowe nie wierzę.
Tekstu o przemytniku papierosów nie będę komentował.
Jasne, Niemcy mogli to wygrać gdyby byli choć trochę skuteczniejsi. Ale wygrali Francuzi i tu dyskusji nie ma.

Strasznie się w tym temacie spinałeś, koniecznie chcesz postawić na swoim. Po co? Kto oglądał powtórki wie, że karny był, ten kto był fanatycznym kibicem Niemców (jak Ty Francuzów) uznaje sprawę za spisek.
Jak napisałem: było - minęło.

Co do żółtej kartki:
- Kiedy zawodnik ujrzy kartkę po zagraniu ręką?
- W przypadkach, gdy uniemożliwia przeciwnikowi wejście w jej posiadanie lub uniemożliwia przeciwnikowi posiadającemu już piłkę rozwinięcie ataku, strzelenie gola. Ponadto za niesportowe zachowanie. Przyjmując instrukcję UEFA, rozumiemy przez to, zatrzymanie piłki poprzez rozmyślne jej dotknięcie w drodze w światło własnej bramki. I wreszcie wyklucza się zawodnika z gry za rozmyślne dotknięcie piłki ręką pozbawiające drużynę przeciwną bramki lub realnej szansy na zdobycie bramki.

Nie znam dokładnie przepisów, ale wygląda na to, że jednak są dopuszczone sytuacje, gdy zawodnik nie dostaje wtedy żółtej kartki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2016 Francja- Komentarze - strona 208
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone