Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 27.06.2012 22:48

CROberto napisał(a):
mają białego......

:lool: :lool: :lool: :lool:
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 27.06.2012 22:49

Manga napisał(a):Niemcy! Ostatnia nadzieja białych ;)

http://demotywatory.pl/3846077/Niemcy
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 27.06.2012 22:53

Manga napisał(a):Niemcy! Ostatnia nadzieja białych ;)

http://demotywatory.pl/3832541/Marzenia ... -spelniaja

Zajmij sie lepiej chłopie bobslejami....
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 28.06.2012 05:21

A chodziło tylko o białe koszulki.Skąd tu tyle rasistów,którym wszystko kojarzy sie z d...ą ? ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.06.2012 06:29

Raul73 napisał(a):Ależ kapitalny mecz! Nareszcie w meczu Hiszpanii coś się działo, tyle że raczej dzięki Portugalczykom. Dopiero w dogrywce to byłą ta Hiszpania, któa zdobywała ME w 2008 roku, a nie ta nudna z kolejnych 4 lat.

Zgadzam się z Rafałem , mecz był mniamniuśny !
Jednak w ocenie 90 min. trudno wskazać kto był lepszy czy Hiszpanie , czy Portugalczycy.
Dopiero w dogrywce Hiszpanie pokazali klasę i to jest ta Hiszpania którą chciałoby się oglądać zawsze.
W dogrywce miałem odczucie , że Portugalczycy grają na karne......bo nie pokazali NIC.
....i w sumie to dobrze że "nażelowani " przegrali , bo nie zasłużyli na awans.

Teraz , żeby tylko makaroniarze rozjechali szkopów!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.06.2012 06:34

Mam nadzieję, że oglądali ten mecz nasi kadrowicze - szkolenie pt. jak grać mecz o wszystko...i spokojnie patrzeć w lustro.

Mimo, że od początku mistrzostw typowałem Hiszpanów na mistrza wczorajszy mecz mnie nie ucieszył. No cóż, taka jest piłka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2012 07:18

Chyba Portugalia była nieco lepsza i bardziej zasłużyła na finał...w dogrywce siedli bo w meczu nieźle się nabiegali a sama dobra dogrywka w wykonaniu takiej drużyny jak Hiszpania to za mało...
Hiszpanie to najnudniej grająca drużyna na tym turnieju ale i ma sporo szczęścia...

Triumf Italii nad nimi będzie słodki :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.06.2012 08:14

Maryla kiedyś śpiewała,że............tylko koni żal....
Wczoraj żal było jeszcze Portugalczyków...
"Żelusiowi" znowu nic nie siadało.... :?

Hiszpanie nie pokazali nic a mimo to będą grać w finale...
Taka ta piłka niestety.....

Wg mnie nie daj buk żeby sie spotkali w finale z Niemcami.
Pośniemy wszyscy przed telewizorami jak koty! :roll: :?

Więc............(tfu,tfu :wink: ) Forza Italia dzisiaj.
Dla dobra nas wszystkich w niedzielę. :D

A Złota Piłka oczywiście dla Messiego. :mrgreen:
Taki tam...............OT :wink:
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 28.06.2012 08:44

..a tak się spytam:
Co więcej Leo Messi osiągnął od CR na niwie reprezentacji...?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.06.2012 08:51

Nudny mecz 8O

Kuźwa co ja oglądałem 8O

Podobno w piłce chodzi o to, kto strzeli więcej goli, jeśli nic się w tej gestii nie zmieniło, to w finale są skuteczniejsi.
8)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 28.06.2012 09:03

Jacek S napisał(a):Mimo, że od początku mistrzostw typowałem Hiszpanów na mistrza wczorajszy mecz mnie nie ucieszył. No cóż, taka jest piłka.

Miałem wczoraj podobnie - kciuki za Hiszpanią, ale jakoś zwycięstwo nie smakowało zbytnio, i to nie dlatego, że karnymi. Coś nie sztymuje u nich w rozegraniu na 25-16 metrze przed bramką przeciwnika, mimo że gra tam sporo barcelonistów.

Mam nadzieję, że w finale zagra Torres.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 28.06.2012 09:07

To były piłkarskie szachy. Hiszpania świadoma swej słabości na tym turnieju nie rzuciła się na Portugalię, która pełnię swej mocy pokazuje wówczas, gdy przeciwnika gra ofensywny futbol.
Hiszpanie czekali spokojnie, może też i zmuszeni wysokim pressingiem ze strony Portugalii. A brak wyjścia z kontrą, na pełnej szybkości był przyczyną braku takich sytuacji chociażby takich jak w meczu z Czechami. Ponadto beznadziejnie słaby jak na swój poziom był Xavi...więc się tak badali i czekali...
Znamienne że wejście Navasa i Pedro, przy asyście Iniesty i bardzo dobrej grze Arbeloi i Ramosa rozruszało niemrawą Hiszpanię.
Solidny Casillas, spokojny Ramos i najlepszy z całej drużyny w całym turnieju Iniesta plus ruchliwi Pedro i Navas wystarczyło na Portugalię. Portugalię, która mogła ten mecz wygrać. Ale to Hiszpania teraz spokojnie oczekuje rywala finałowego. I pomimo wyraźnej słabości w tym turnieju - znalazła się w finale...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 28.06.2012 15:39

Manga napisał(a):A chodziło tylko o białe koszulki.Skąd tu tyle rasistów,którym wszystko kojarzy sie z d...ą ? ;)

Tiaaa....a ja miałem na myśli jedynie białego..... i Pod-a :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.06.2012 16:04

alessandro1977 napisał(a):Chyba Portugalia była nieco lepsza i bardziej zasłużyła na finał...w dogrywce siedli bo w meczu nieźle się nabiegali a sama dobra dogrywka w wykonaniu takiej drużyny jak Hiszpania to za mało...
Hiszpanie to najnudniej grająca drużyna na tym turnieju ale i ma sporo szczęścia...

Triumf Italii nad nimi będzie słodki :D

... To dopiero w niedzielę :wink: ... za parę godzin większość rodaków delektować się będzie triumfem , ale nad Italią :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 28.06.2012 16:18

Hiszpania przed osiągnięciami w postaci złota.....grała pięknie jak zawsze...
....i przegrywała jak zwykle.....
Czas triumfu to też piękna i skuteczna gra....w końcu.....
Teraz Wszyscy wiedzą jak gra.....ale....

Torres to cień dawnego zawodnika...(czyżby się wypalił w Angli... :?: )
Hiszpania to BYK bez rogów....głównie za sprawą absencji Davida V.
to widać gołym okiem....
Pedro robi dużo wiatru...ale nie na tyle aby zdmuchnąć przeciwnika....
Almeida to solidny rzemieślnik bez polotu...i tyle...
Większość zawodników ma ponad 50 meczów w nogach....dlatego znając swoje słabości zaczęli kalkulować....jak Niemcy (od zawsze...)
Cel historyczny - trzecie złoto z rzędu....wiadomo....

Wydaje mi się że zdali sobie sprawę z tego że to turniej -rozkładają siły.... wczoraj Portugalia zagrała niesamowicie, zasłużyli na awans....
ale Hiszpanie w dogrywce grali na tle w/w jak na dopalaczach....
Myślę że zaskoczą w finale przeciwnika....

Na tym turnieju nic nie jest po staremu....
Włosi grają jak nie Włosi....pozbyli się catenacio po którym wpadaliśmy w katatonie....
Anglicy zagrali bez wiary....nawet we własne możliwości....
Francja - jeden strzał na bramkę w meczu z Hiszpanią - mecz t.z.w "flaki na oleju" (wg. mnie ESP mając ich jak bocian żabę....oszczędzała siły...)
Skandynawia na łopatkach....kolejne zaskoczenie...
Stawiam na finał - ESP - GER ....chociaż lepiej by się grało w finale z Italią....

Robiąc resume -uważam że ten styl Hiszpanii jest wymuszony kadrowo i minionym sezonem + kalkulacją co do nich niepodobne.....
Wiecie jak przez lata grali Niemcy...i co mówił Lineker "Futbol to taka ...."
Tytuły mistrzowskie Włosi też zazwyczaj osiągali po stylu który nie rzucał na kolana....no czasem jeden mecz po drodze był świetny n.p.
Włochy - Brazylia 3 : 2 w '82
To takie moje osobiste spostrzeżenia....ale mogę się mylić...

Pozdrawiam Wszystkich.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone