Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.07.2012 21:11

mamax napisał(a):"bezrobotny na zasiłku"
Nie płaci podatku !!!

To nie temat o ZUS-ie. 8)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 05.07.2012 22:28

kaszubskiexpress napisał(a):
santosz napisał(a): za pobyt Niemców w Gdansku którym trzeba było zapłacic 270tys żeby zatrzymali sie w Gdansku

Za ich pobyt płaciła Niemiecka federacja piłkarska.

A na ten obiekt chrapkę mieli też Hiszpanie i ktoś jeszcze.
8)

czyżby to co to jest
Ostatnio edytowano 05.07.2012 22:33 przez santosz, łącznie edytowano 1 raz
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 05.07.2012 22:29

Nie płaci podatku !!!

To po co dostaja pity? a skoro dostaja ktoś ten podatek odprowadził prawda?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2012 00:51

santosz napisał(a):
Nie płaci podatku !!!

To po co dostaja pity? a skoro dostaja ktoś ten podatek odprowadził prawda?

To nie jest temat o PIT-ach :idea: :twisted:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 06.07.2012 06:50

Samo wyszło z kontekstu podatków a przecież miały one znaczącą rolę w tym, że Euro sie w ogóle odbyło :oops:

A reasumując - wszyscy za to zapłaciliśmy i jeszcze trochę pewnie będziemy płacić, mimo to uważam że plusów organizacji tej imprezy jest znacznie więcej niz minusów, koszty zawsze są a jeśli ktoś myślał, ze taką imprezę zorganizujemy bez wydatków.... no cóż...niech sobie myśli, niech myśli...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.07.2012 08:06

A tak było w grudniu 2011.

Jak widać wszystko przez kamila i mkm.... :evil:

:D :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2012 08:49

Niestety mieli rację...ja sam mówiłem wówczas, że same ogórki mamy w grupie ale okazało się, że to nasza drużyna to największe ogórki... :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.07.2012 09:06

santosz napisał(a):czyżby

cytat napisał(a):Dlatego Gdańsk z wolnej ręki zapłacił za organizację noclegów Agencji EL (obsługującej drużynę naszych zachodnich sąsiadów).

- Płacimy 50 tys. euro za pobyt dziewięciu dziennikarzy przez 32 dni - przyznaje Krzysztof Guzowski z biura prezydenta Gdańska ds. Euro 2012.

To nie to samo co Reprezentacja a korzyści z pobytów niemieckich turystów-kibiców, czy rzeki materiałów płynących do niemieckich mediów o Gdańsku wysyłanych przez tych dziennikarzy bezcenne :wink:

To mały koszt biorąc pod uwagę, że odsłonięcie na sekundę logo firmy bukmacherskiej przez jakiegoś piłkarza wyceniono na 2 mln euro !
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 06.07.2012 16:51

Ja to rozumiem Kaszubski, ale jednak - w innych miastach i miejscowosciach stacjonowały inne ekipy, nic nie wiadomo na temat tego, żeby inne miasta za to placiły a splendor z racji pobytu kadry danego kraju był taki sam jak w Gdańsku gdzie zapłacono, gdyby Niemcy byli gdzie indziej tzn. w innej miejscowości bo np. na Gdańsk by się obrazili - to chcąc lub nie i tak przyczyniliby się do swego rodzaju rozgłosu. I mnie sie nie podoba, że inni płacili za pobyt a Niemcom my płaciliśmy, dobrze że nie musieliśmy jeszcze płacić za to, że w ogóle przyjechali - choć można odnieść takie właśnie wrażenie....
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.07.2012 17:47

santosz napisał(a):Ja to rozumiem Kaszubski, ale jednak...

Jednak nie rozumiesz. Irlandczykom mieszkającym w Sopocie nikt nie dokładał. Hiszpanom rezydującym w dni meczowe w Hotelu Gdańsk nikt nie dokłada,ł ponieważ turyści z tych państw to mały odsetek. Gdańska turystyka łaknie niemieckich portfeli, bo są hojniejsze i stanowią znakomita większość odwiedzających 3miasto. Opłacenie pobytu niemieckich dziennikarzy ( nie mylić z reprezentacją ), po prostu się opłaciło. 50 tys euro to koszt jednego spotu reklamowego w niemieckiej tv, tymczasem w czasie Euro 2012 w każdej właściwie stacji tv i we wiodących czasopismach pojawiały się tylko pochlebne i zachęcające do odwiedzin materiały. Gdyby rezydowali np w Ostródzie o Gdańsku pisano by sporadycznie.

To po prostu dobrze wydane pieniądze na promocję miasta i tyle.

santosz napisał(a): w innych miastach i miejscowosciach stacjonowały inne ekipy, nic nie wiadomo na temat tego, żeby inne miasta za to placiły

Tego nie wiemy.
8)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 06.07.2012 20:19

alessandro1977 napisał(a):Niestety mieli rację...ja sam mówiłem wówczas, że same ogórki mamy w grupie ale okazało się, że to nasza drużyna to największe ogórki... :twisted:

Odkrywca -fachowiec III ligowy.
Polska w siodmej dziesiatce w rankingu.
A Radwanska koszmarem Williams ;)
Tak to jest jak sie w tenisa gra w III lidze ;)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 06.07.2012 20:54

III liga hokeja Ministry Muchy
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 07.07.2012 06:27

Ministerstwo jednak III lige znalazło w Wielkopolsce:

Komunikat ministerstwa

Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje, że w sezonie 2011/2012 - po 31 latach - wznowiono rozgrywki II ligi hokeja na lodzie, które de facto są trzecim szczeblem rywalizacji ligowej w naszym kraju (Polska Liga Hokejowa - I liga - II liga). W rozgrywkach II ligi hokejowej, powstałej na bazie Wielkopolskiej Ligi Hokejowej, a organizowanej przez Polski Związek Hokeja na Lodzie, grają Dzikie Krokodyle Poznań, HC Poznań, KH Wilki Śrem, Mamuty Poznań, PTH Poznań, TMH Żółwie Piła, WTH Wrocław oraz WTH Września.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 07.07.2012 10:33

kaszubskiexpress napisał(a):
santosz napisał(a):Ja to rozumiem Kaszubski, ale jednak...

Jednak nie rozumiesz. Irlandczykom mieszkającym w Sopocie nikt nie dokładał. Hiszpanom rezydującym w dni meczowe w Hotelu Gdańsk nikt nie dokłada,ł ponieważ turyści z tych państw to mały odsetek. Gdańska turystyka łaknie niemieckich portfeli, bo są hojniejsze i stanowią znakomita większość odwiedzających 3miasto. Opłacenie pobytu niemieckich dziennikarzy ( nie mylić z reprezentacją ), po prostu się opłaciło. 50 tys euro to koszt jednego spotu reklamowego w niemieckiej tv, tymczasem w czasie Euro 2012 w każdej właściwie stacji tv i we wiodących czasopismach pojawiały się tylko pochlebne i zachęcające do odwiedzin materiały. Gdyby rezydowali np w Ostródzie o Gdańsku pisano by sporadycznie.

To po prostu dobrze wydane pieniądze na promocję miasta i tyle.

santosz napisał(a): w innych miastach i miejscowosciach stacjonowały inne ekipy, nic nie wiadomo na temat tego, żeby inne miasta za to placiły

Tego nie wiemy.
8)

To tylko proforma zapytam - to że Hiszpanie stacjonowali w Gniewinie - myślisz, że w Hiszpanii nie pisano o Gdańsku, że nagle Gniewino stało się sławne w Hiszpanii, że hiszpańscy kibice nie zostawili swoich euro w Trójmieście, ta inwestycja władz Gdanska mogła sie rownie dobrze nie opłacić, gdyby Niemcy stacjonowali w np. Ostródzie - która zainwestowała 5mln złotych w remont stadionu i przygotowanie go jako bazę treningową dla jakiejś reprezentacji, ale się nie udalo bo nie było lotniska w poblizu, ale za to IVligowwa druzyna z Ostródy ma teraz podgrzewaną murawę, czy zatem gdyby Niemcy stacjonowali w Ostródzie sadzisz że Kibice niemieccy nie zostawiliby swojej kasy w Trójmieście, rozumiem Twoje podejście bo jesteś z Trójmiasta ale na te 270tys zlozyły sie też moje niemałe podatki a to mi się akurat nie podoba i chyba ma prawo?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.07.2012 11:19

santosz napisał(a):
To tylko proforma zapytam - to że Hiszpanie stacjonowali w Gniewinie - myślisz, że w Hiszpanii nie pisano o Gdańsku, że nagle Gniewino stało się sławne w Hiszpanii

Zapytam jak to ująłeś "proforma".........ilu Hiszpanów przyjedzie w najbliższych latach do Gniewina ?

Poza tym wcześniej napisałem......
kaszubskiexpress napisał(a):Hiszpanom rezydującym w dni meczowe w Hotelu Gdańsk nikt nie dokładał ponieważ turyści z tych państw to mały odsetek

santosz napisał(a): ta inwestycja władz Gdanska mogła sie rownie dobrze nie opłacić, gdyby Niemcy stacjonowali w np. Ostródzie

Naprawdę sądzisz, że Gdańsk zapłaciłby za pobyt niemieckich dziennikarzy, gdyby ich reprezentacja mieszkałaby gdzieś indziej 8O

santosz napisał(a): rozumiem Twoje podejście bo jesteś z Trójmiasta ale na te 270tys zlozyły sie też moje niemałe podatki a to mi się akurat nie podoba i chyba ma prawo?

Być może masz prawo, ale do tego czy z Twoich podatków nie współfinansowano np wspomnianego przez Ciebie stadionu w Ostródzie, bo na pewno nie masz prawa się dąsać o to, że wydano te 270 tys zł ponieważ zostały wydane z miejskiej kasy, więc nie dołożyłeś nawet pół grosza.

Samorządy lokalne decydują o swoich budżetach, więc ja, jak i każdy mieszkaniec Gdańska, czy nawet Gminy Gdańsk ( Sopocianie i Gdynianie też nie dołożyli ) ma prawo mieć pretensje, ale niewielu ma. Bo Chorwaci i Hiszpanie nie przyjadą do nas na wakacje a Niemcy tak. Zapewne byłeś w Gdańsku i widziałeś wiele sklepów z bursztynem. Taki sklep zazwyczaj świeci pustakami, wpada jedna wycieczka niemieckich turystów i właściciel sklepu może iść do domu liczyć kasę :wink:
Zapytaj się tysięcy Gdańszczan żyjących z turystyki co sądzą o tych wydanych 270 tys. Ja nie żyję z turystyki, ale uważam, że to dobrze wydane pieniądze i może dzięki temu bezrobocie w Gdańsku spadnie z obecnych 6% jeszcze niżej 8)

santosz napisał(a): moje niemałe podatki

Cieszę się, bo trzeba dokończyć obwodnicę Słupska a ja się do niej również dokładam z moich małych podatków. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone