Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 11.07.2012 13:33

B. III ligowiec a nawet w reprezentacji grają niekoniecznie rozgarnieci do końca.
Vide Błaszczykowski ze swoja akcją pt bilety ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2012 13:36

Manga napisał(a):Vide Błaszczykowski ze swoja akcją pt bilety ;)

W III lidze takich problemów nie może być :wink:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 13:58

Niestety, znów wyrywkowo potraktowaleś to co mowię - swiadczą o tym zdjęcia terenów które wkleileś - jesli tak to powiedz szczerze - czy uwazasz że na obwodnicy Gdanska wszystko jest juz zrobione na 100%? To powiedz czy wiesz jak wygląda obwodnica przy węźle Straszyn, Karczemki? Dlaczego wjeżdżam od Kartuskiej? Bo jade od Kartuz i wjeżdżam bezpośrednio na Kartuską, myslisz że jakis Niemiec będzie wiedzial o tym, że obok Kartuskiej jest jakaś Armii Krajowej którą dojadę szybciej, ja nie jestem miejscowy, nie znam tu infrastruktury, nie wiem ktore drogi omijac a jakimi jechać szybciej i łatwiej podobnie zreszta jak każdy turysta który dojedzie tu autem. Jade jak mi nawigacja pokazuje, i nie chodzi tu o nawierzchnie ale o ruch który nie odbywa się tu płynnie a w ślimaczym tempie. Wracając do tak pieknej na Twoich zdjęciach obwodnicy - co drugi dzień wygląda tak

Obrazek

Codziennie zaś tak:

Obrazek
Obrazek

Takie obrazki można serwować godzinami.
A ja, jak napisałeś - nie chwale sie ale sie cieszę, że obwodnica Slupska ma tylko kilka kilometrów długości, trudno więc wymagać aby na takiej przestrzeni powstały stacje benzynowe, sklepy, parkingi i inne takie tam pierdoły, ciesze się że jak na nią wijezdżam to kilka minut jazdy wystarcz mi aby ominąć Słupsk szerokim łukiem a przejazd z Pruszcza do Wejherowa zajmuje mi często koło godziny. Porównanie obwodnicy trójmiasta do obwodnicy Słupskiej, chocby z racji samej wielkosci obu porównywanych miast jest moim zdaniem mocno nie na miejscu. Sarkazm i ironię związana z analem mozesz też wsadzić sobie w buty, ja nie jestem z tych co to wyznaja maksymę: "jak sie nie ma co się lubi, to sie lubi tych co mają"

Jesli chodzi o dokladanie, ok znajde jeszcze milion spraw gdzie dokładam, jak wielu z nas bo kilkanascie milionów płaci podatki, zwrócisz nam wszystkim? mieszkańcom Słupska, Leborka, Ustki, Bytowa, Kartuz, Koscierzyny i innych powiatów zaleznych od Wielkiego Miasta Wojewódzkiego Gdanska - tak, ... nie wspomniałeś że budżety mniejszych miast zależą w duzej mierze od Gdanska, ze to co dostana tym sie musza cieszyć i tak planować budżety aby wystarczyło na malutkie inwestycje, bo z Gdanska przeciez wiecej nie dostaną. Ciekawe jakie byłyby Twoje reakcje gdybyś zamieszkiwał jedna z mniejszych miejscowosci pod Gdańskiem, z niezrobiona drogą, bez chodnikow, rozkopaną, połataną i bez perspektyw na zrobienie wielu rzeczy - bo w Gdansku trzeba to, a potem tamto - patrzysz tylko na Siebie a ja sugeruje aby popatrzeć na innych.
Zdaję sobie oczywiscie sprawę, że wszystkim sie nie dogodzi ale pewne inwestycje, czy akcje reklamowe mogłyby zmienic sie w działania dla polepszenia bytu lokalnych społeczności. Popytaj mieszkańców np. Miszewka,Koleczkowa, Szemudu, Grzybna, Łebna i wielu innych co sadzą na temat tej akcji promocyjnej. Ja mam tam klientów i znam ich zdanie.
Nie przekonasz mnie do swoich racji, podobnie jak ja Ciebie do swoich może więc na tym zakończymy, bo za daleko w polityke zabrniemy i jeszcze nas admin i modowie dojadą :D :D :D :sm:
Ostatnio edytowano 11.07.2012 14:08 przez santosz, łącznie edytowano 1 raz
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 14:06

alessandro1977 napisał(a):
MRK napisał(a):"Analny debiut" spowodował, ze dzisiejszy dzień zalicze do udanych:)).

Acha...masz się czym chwalić, że brałeś w rów :D
Gratulacje więc... a na marginesie chyba wątki pomyliłeś !

Dobre, prawie monitor oplułem..... :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2012 14:07

santosz napisał(a):Dlaczego wjeżdżam od Kartuskiej? Bo jade od Kartuz i wjeżdżam bezpośrednio na Kartuską, myslisz że jakis Niemiec będzie wiedzial o tym, że obok Kartuskiej jest jakaś Armii Krajowej którą dojadę szybciej, ...

To jest niemożliwe.

8O

Jak przejedziesz to zrozumiesz.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 14:16

Dlaczego, skoro jadę od Chwaszczyna tak jak strzałka to jaka tu jest ulica?

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2012 15:49

8O

Skoro jedziesz tak jak pokazuje strzałka to jedziesz od...Żukowa.

8O

Rozmawialiście o Armii Krajowej więc po co pokazujesz ten kawałek drogi?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.07.2012 16:02

santosz napisał(a): To powiedz czy wiesz jak wygląda obwodnica przy węźle Straszyn, Karczemki?

Wiem.
Nie czytasz ze zrozumieniem, tego co próbuję Ci przekazać.
Węzeł Karczemki.
Obrazek

santosz napisał(a): Bo jade od Kartuz i wjeżdżam bezpośrednio na Kartuską, myslisz że jakis Niemiec będzie wiedzial o tym, że obok Kartuskiej jest jakaś Armii Krajowej którą dojadę szybcie

Jacek próbował Ci to przekazać, ale znowu nie zrozumiałeś.

Zjeżdżając z obwodnicy trafisz na Kartuską tylko wtedy, jeśli nie będziesz chciał kontynuować jazdy Armii Krajowej.

santosz napisał(a): co drugi dzień wygląda tak

Chyba sam w to nie wierzysz. Nie będę rewanżował się wklejaniem zdjęć wypadków z innych dróg w Polsce, bo to byłoby śmieszne.
Korki ? Na obwodnicy korki są efektem wypadków i letnich weekendów, gdy turyści zmierzają na nasz wybrzeże.

santosz napisał(a):A ja, jak napisałeś - nie chwale sie ale sie cieszę, że obwodnica Slupska ma tylko kilka kilometrów długośc

Już zapomniałeś czego dotyczy ta dyskusja :P

santosz napisał(a): a przejazd z Pruszcza do Wejherowa zajmuje mi często koło godziny.

To dobry wynik, czy zły ? Trochę się pogubiłem, bo to 60 km z czego ok 25 w gęstej zabudowie.

santosz napisał(a): nie wspomniałeś że budżety mniejszych miast zależą w duzej mierze od Gdanska, ze to co dostana tym sie musza cieszyć i tak planować budżety aby wystarczyło

Nie myl budżetu Gdańska z budżetem woj. Pomorskiego.
Z budżetami gmin, o których wspominałeś jest podobnie.

santosz napisał(a):Nie przekonasz mnie do swoich racji, podobnie jak ja Ciebie do swoich może więc na tym zakończymy

Pierwsze zdanie z którym się zgadzam.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.07.2012 16:12

santosz napisał(a):
MRK napisał(a):"Analny debiut" spowodował, ze dzisiejszy dzień zalicze do udanych:)).

Dobre, prawie monitor oplułem..... :P

MRK czyta ze zrozumieniem.

W poprzednim poście zarzuciłem Ci santosz , że nie czytasz ze zrozumieniem, ale........
santosz napisał(a): Sarkazm i ironię związana z analem mozesz też wsadzić sobie w buty

Jednak się myliłem. Po prostu ucieszyłeś się, że nie jesteś sam.
Życzę Ci chociaż połowy takiego poczucia humoru jak u MRK.

8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.07.2012 22:52

Tak celne porównania zawsze wywołują mój uśmiech :lol: . No ale cóż... dla niektórych....ech...nawet nie chce mi się pisać...
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 23:12

I znów utwierdzasz mnie w przekonaniu że głowa u Ciebie tęga ale tylko do swojego zdania, w ogole nie bierzesz pod uwage trego co ktos próbuje Ci przekazać - jeśli tak lubisz porównania - sam wywołaleś dyskusje porownujac obwodnice trójmiejską do slupskiej - mógłbym wrzucić tu zdjęcia Berliner Ring albo obwodnicy Hamburga - do Ciebie nie docierają jednak poewne fakty a właściwie trudno przyznac, że porównania obydwu obwodnic to mały niefart, jesli chodzi o aluzje Jacka - na mapce Google widać gdzie zaczyna sie Kartuska, uparcie wmawiasz mi że "jadę obwodnica i jak zjeżdzam...." powtarzam jade od Kartuz, z tego co mi pokazuje GoogleMap to Kartuską jade już zanim dojeżdżam do obwodnicy - więc...? Nie zapomniałem tez czego dyskusja dotyczy - odpowiadam na pytania i zarzuty - kto stawia takie niezwiązane z tematem? Godzina do Wejherowa z Pruszcza - masakra przecież 3/4 drogi to wspaniala obwodnica.

Odnośnie Twojego hmm - anala - zrozumiałem dokładnie - ale rozumiem żeś teraz psycholog i wiesz dokładnie co poeta miał na myśli i co odczuwa - a ja chciałem wyrazic swoją aprobatę dla dobrej cietej riposty, nie obchodzi mnie czy jestem sam czy nie - mam to w ..... mam swoje zdanie.
Odnosnie sarkazmu - spróbowałes mnie obrazic jednoczesnie przewracajac to teraz w żart - nie kazdy musi to lubic a ponieważ nie chcę wywoływac tu żadnej awantury - poprosiłem abys sobie to wsadzil w .... w sposób moim zdaniem grzeczny

Do Jacka - czy jak jadę od Żukowa to nie jade od Kartuz? Nie rozmawialismy o jeździe ul. Armii Krajowej - to była tylko sygestai Kaszubskiego na jazde ul. Kartuska. Cały czas podaję że wjeżdżam od Kartuz.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 23:16

MRK napisał(a):Tak celne porównania zawsze wywołują mój uśmiech :lol: . No ale cóż... dla niektórych....ech...nawet nie chce mi się pisać...

Dopiero zobaczyłem - właśnie to samo miałem na myśli komentując wypowiedź alessandro
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 11.07.2012 23:19

Nie ma jak fussball chłopaki - co nie? :lool:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 12.07.2012 00:29

Na pewno łatwiej zorganizować Euro i pewnie kontrowersji mniej :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2012 01:27

O przepraszam!

W MOIM wątku absolutnie nie będę tolerował pedalstwa!

To jeden z najfajniejszych i najspokojniejszych wątków, gdzie skupiają się ludzie myślący i lubiący mądrą, inteligentną rozrywkę. Gdzie zawsze panuje spokój i wzajemny szacunek.
Osoby naruszające w wątku dobre obyczaje, urządzające głupie zaczepki, wycieczki osobiste lub zadymy będą zgłaszane do moderatorów lub adminów i uznawane jako niepożądane w tym wątku.

Z uwagi na niewłaściwe zachowanie i brak poszanowania dla uczestników zabawy prosi się o totalne ignorowanie wpisów i osobników alessandro 1977 i MRK
Wyklucza się ich udział w zabawie.

ObrazekObrazekObrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 71
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone