Widzę, ze nie dajesz spokoju. Ok ! Podyskutujmy dalej.
santosz napisał(a):Odnośnie pierwszego - nie słyszałem aby 270tys było przeznaczone na akcje promocyjną.... tak mogę nazwać kążdy wydatek państwowy
Nie można wziąć kasy z budżetu drogowego, zdrowotnego, czy oświatowego i przeznaczyć je na inny cel !!!
Miasto Gdańsk dysponowało budżetem na EURO. Nadal dysponuje, bo chce zorganizować w przyszłym roku spotkanie klubów z zielenią w barwach klubowych. Między innymi chce w ten sposób ściągnąć Irlandczyków kibicujących Celticowi.
Rzecznik prezydenta Gdańska.
"... Agencja EL zapewnia także udział czołowych niemieckich dziennikarzy sportowych w obsłudze medialnej pobytu piłkarskiej reprezentacji Niemiec w Gdańsku, w tym także umożliwi kontakt ze sportowcami, trenerami i działaczami, a także gwarantuje, że w korespondencjach dziennikarskich uwzględniane będą opisy Miasta Gdańsk (...) Reprezentacja Niemiec wyraziła także zgodę na promocję Miasta Gdańska np. zamieszczenie logo Gdańska przy logo reprezentacji Niemiec..."Inny cytat....
"... ten wydatek nam się opłaci. Liczymy, że dzięki przekazywanym przez nich informacjom z Gdańska będzie nas odwiedzało więcej turystów z Niemiec..."santosz napisał(a):Odnośnie drugiego - Gdańska a właściwie Trójmiejska obwodnica pozostawia jeszcze wiele do życzenia
Ty tak poważnie
Kilka fotek z obwodnicy 3miasta.
Dolotówka z gdyńskich portów.

Węzeł Karczemki.

Kilka km za tym węzłem możesz wjechać na most.

Nad obwodnicą......

I pojechać obwodnicą południową.

Jeżdżę tą obwodnicą baaardzo często i po przeczytaniu Twojej uwagi oczy zrobiły mi się jak przy analnym debiucie u nastolatki. Tymbardziej, ze Obwodnica Słupska wygląda tak....

Ruch w obie strony na tej samej jezdni.
Tutaj rzeczywiście można mieć pretensje o źle wydane pieniądze, bo przecież jak zaczną pracować nad dokończeniem tej inwestycji będą się mnożyć koszty z nowymi badaniami gruntu,, zamykaniem jezdni obok itd.
santosz napisał(a):np, jadąc Kartuską wolałbym aby czas podróży był co najmniej o połowę krótszy
Kartuska na całej długości ma nową nawierzchnię i naprawdę nie rozumiem, dlaczego korzystasz z
Kartuskiej, skoro obok masz
Armii Krajowej, która wygląda tak.....

santosz napisał(a):Odnośnie trzeciego - Niemcy nie zatrzymuja sie na Słupskiej Obwodnicy, jak zapewne wiesz nie ma tam stacji ani sklepów i bardzo dobrze.
Czy mi się wydaje, czy Ty się tym chwalisz
santosz napisał(a):Ja osobiście tez jeżdżąc po niemieckich autostradach często wypatruje stacji ale tylko dlatego że są dość rzadko, dzięki temu ruch jest płynny.
Uważasz, że stacje paliw i MOP-y przy autostradach i drogach szybkiego ruchu spowalniają jazdę
Przecież one mają osobne pasy do zjeżdżania i włączania się do ruchu, wystarczająco długie, żeby nabrać prędkości.
santosz napisał(a):I nie che tu udowadniać swojej tezy, ja MAM PRAWO aby potepiać to co zrobił urząd miasta w Gdańsku
Po raz kolejny wyjaśniam Ci, że nie musisz tego robić, bo kasa nie pochodzi od tzw Państwa. Mnie też generalnie gila co Słupsk robi z samorządową kasą.
santosz napisał(a):Mimo wszystko nie popieram takich akcji promocyjnych - to tylko moje subiektywne zdanie a Ty masz oczywiście prawo do swojego, pzdr
Cieszę się, że w końcu nazwałeś to tak jak należy. Załóżmy, że rzeczywiście dołożyłbyś do tego kasę z podatków, to przeleję Ci te 1,35 grosza, bo tyle mniej więcej teoretycznie zapłaciłbyś, zakładając, ze ok 20 mln Polaków płaci podatki
Cieszmy się słońcem, bo od jutra podobno będzie to deficytowy towar
Spadam na rower, ale jak będziesz chciał pogadać, to grzecznie odpowiem.