Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 08.07.2012 00:48

kaszubskiexpress napisał(a):Zapytaj się tysięcy Gdańszczan żyjących z turystyki co sądzą o tych wydanych 270 tys. Ja nie żyję z turystyki, ale uważam, że to dobrze wydane pieniądze i może dzięki temu bezrobocie w Gdańsku spadnie z obecnych 6% jeszcze niżej 8)

Co ja widzę - jakąś Jadzię? :lol:

Komu tak dołożyłeś :?:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.07.2012 20:40

PETERENZO napisał(a):Komu tak dołożyłeś :?:

Dostrzegasz różnicę między rozmową na argumenty a kąśliwym jazgotem ?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 08.07.2012 20:46

kaszubskiexpress napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Komu tak dołożyłeś :?:

Dostrzegasz różnicę między rozmową na argumenty a kąśliwym jazgotem ?

Żart Kaszubski - żart to był. :wink: Nie musisz się tak spinać od razu... :wink:

Ps.
Ech........ :?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.07.2012 20:53

PETERENZO napisał(a):Żart Kaszubski - żart to był. :wink: Nie musisz się tak spinać od razu... :wink:

Widzisz a ja te emoty uznałem za ironię.

W takim razie........
Obrazek
:wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 08.07.2012 21:02

Uffffffffff :D

Pozdrawiam gorąco
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2012 22:34

Manga napisał(a):Odkrywca -fachowiec III ligowy.

Coś tu brzydko pachnie znowu...a już miałem nadzieję, że nigdy w to nie wdepnęObrazek
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 09.07.2012 09:45

kaszubskiexpress napisał(a): być może masz prawo, ale do tego czy z Twoich podatków nie współfinansowano np wspomnianego przez Ciebie stadionu w Ostródzie, bo na pewno nie masz prawa się dąsać o to, że wydano te 270 tys zł ponieważ zostały wydane z miejskiej kasy, więc nie dołożyłeś nawet pół grosza.

santosz napisał(a): moje niemałe podatki

Cieszę się, bo trzeba dokończyć obwodnicę Słupska a ja się do niej również dokładam z moich małych podatków. :wink:

A więc - mam nadzieję że dyskutujemy merytorycznie - skąd miejska kasa Gdańska ma pieniądze - bo z tego co wiem to Państwo dokłada, a jak Państwo to i ja.
Poza tym obwodnica Słupska jest juz skończona na tyle, że jest przejezdna i to dość sprawnie, to że miejscami nie idzie dwupasmówka - na razie ruch na niej nie wymaga tego aby szły dwa pasy - pokazuje to tylko, że ktoś pomyślal o tym aby niekoniecznie wypruwać na to dodatkową kasę. Jest przejezdna, ktoś też pomyslał z wyprzedzeniem aby w przyszlości dobudować drugi pas bo infrastruktura jest już przygotowana - nasypy poszerzone, mosty też - wystarczy przygotować podłoże i lać asfalt.
A czy aby kasa Gdańska nie powinna sie dołożyć do tej inwestycji? Przecież tą drogą wielu Niemców przyjedzie do Gdańska?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.07.2012 10:57

santosz napisał(a):A więc - mam nadzieję że dyskutujemy merytorycznie

Jak najbardziej.

santosz napisał(a): skąd miejska kasa Gdańska ma pieniądze - bo z tego co wiem to Państwo dokłada, a jak Państwo to i ja.

Tak. MEN na szkolnictwo, MZ na służbę zdrowia, na drogi krajowe w obrębie miast itd. To zawsze są środki celowe. Już dość dawno temu samorządy przejęły koszty utrzymania na własne barki.
Nie słyszałem, żeby budżet centralny dokładał na lokalne wydatki promocyjne, które nie są składową ogólnopolskiej akcji, tak jak nie słyszałem, żeby GDDKiA dokładała do gdańskich ścieżek rowerowych :wink:

santosz napisał(a):Poza tym obwodnica Słupska jest juz skończona na tyle............... to że miejscami nie idzie dwupasmówka

Rozumiem, że gdyby taka "...na tyle skończona..." inwestycja była w okolicach 3miasta to nie widziałbyś problemu ze źle wydanymi podatkami :wink:

santosz napisał(a):A czy aby kasa Gdańska nie powinna sie dołożyć do tej inwestycji? Przecież tą drogą wielu Niemców przyjedzie do Gdańska?

To może jednak dobrowolnie powinieneś dołożyć do tych uwierających Cię 270 tys zł :wink: Przecież Ci Niemcy zatrzymują się na Twojej obwodnicy, robią zakupy na stacjach, tankują itd.

Nie pamiętam tylko, czy na tej obwodnicy są jakieś stacje :wink:

Santosz kolego. Chcesz bardzo udowodnić tezę postawioną na początku naszej dyskusji, ale to będzie chyba trudne.
8)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 09.07.2012 17:16

Manga napisał(a):Ministerstwo jednak III lige znalazło w Wielkopolsce:

Komunikat ministerstwa

Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje, że w sezonie 2011/2012 - po 31 latach - wznowiono rozgrywki II ligi hokeja na lodzie, które de facto są trzecim szczeblem rywalizacji ligowej w naszym kraju (Polska Liga Hokejowa - I liga - II liga). W rozgrywkach II ligi hokejowej, powstałej na bazie Wielkopolskiej Ligi Hokejowej, a organizowanej przez Polski Związek Hokeja na Lodzie, grają Dzikie Krokodyle Poznań, HC Poznań, KH Wilki Śrem, Mamuty Poznań, PTH Poznań, TMH Żółwie Piła, WTH Wrocław oraz WTH Września.

To ja z kumplami z Suchej też sie do tej Ligi chcemy załapac :D :D
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 11.07.2012 01:29

kaszubskiexpress napisał(a):...Nie słyszałem, żeby budżet centralny dokładał na lokalne wydatki promocyjne, które nie są składową ogólnopolskiej akcji, tak jak nie słyszałem, żeby GDDKiA dokładała do gdańskich ścieżek rowerowych :wink:

santosz napisał(a):Poza tym obwodnica Słupska jest juz skończona na tyle............... to że miejscami nie idzie dwupasmówka

Rozumiem, że gdyby taka "...na tyle skończona..." inwestycja była w okolicach 3miasta to nie widziałbyś problemu ze źle wydanymi podatkami :wink:

santosz napisał(a):A czy aby kasa Gdańska nie powinna sie dołożyć do tej inwestycji? Przecież tą drogą wielu Niemców przyjedzie do Gdańska?

To może jednak dobrowolnie powinieneś dołożyć do tych uwierających Cię 270 tys zł :wink: Przecież Ci Niemcy zatrzymują się na Twojej obwodnicy, robią zakupy na stacjach, tankują itd.

Nie pamiętam tylko, czy na tej obwodnicy są jakieś stacje :wink:

Santosz kolego. Chcesz bardzo udowodnić tezę postawioną na początku naszej dyskusji, ale to będzie chyba trudne.
8)

Odnośnie pierwszego - nie słyszałem aby 270tys było przeznaczone na akcje promocyjną.... tak mogę nazwać kążdy wydatek państwowy i w wiekszości wypadków udowodnić że przyniósła jakąś korzyść lub ją w najgorszym przypadku - przyniesie w przyszłości.

Odnośnie drugiego - Gdańska a właściwie Trójmiejska obwodnica pozostawia jeszcze wiele do życzenia podobnie jak drogi dolotowe np, jadąc Kartuską wolałbym aby czas podróży był co najmniej o połowę krótszy - super gdyby pieniądze przeznaczane na akcje promocyjne - jak je określiłeś - prowadzone przez urząd miejski w Gdansku były np inwestowane w drogi. Wielokrotnie odwiedzałem Trójmiasto, prawie dwa lata tam pracowałem w Gdyni a potem w Pruszczu Gdańskim, z racji tego, że to "Wielki Świat" - tzn sklepy, zakupy itp wielokrotnie jeździłem z rodziną własnie w celach zakupowych, potem wielokrotnie do Multikina bo u mnie nie było, Media Markt i wiele innych - zawsze taki wyjazd a mam 95km do Gdańska przez Kartuzy, konczył się zakupami, potem jakiś posiłek w restauracji, potem zakupy, znów posiłek, tankowanie i powrót. Zwracałem uwagę na wiele rzeczy a najbardziej denerwowała mnie droga, statystycznie rzecz biorąc w czasie kilku a nawet kilkunastu wypadów w roku zostawiam tam wiecej kasy niz turysta z Niemiec który przyjedzie na 2-3 dni, a jesli nawet nie - to czy urząd miasta nie dba o własnych turystów? dlaczego? bo drogi, dojazd, czeste korki na obwodnicy, bardzo długi remont przed Euro - z tego akurat sie cieszę- spowodowały, że przez pewien czas wołałem do Multikina jechać do Koszalina - mam z domu 100km, do Media Markt to samo, przebicie sie do galerii Bałtyckiej od strony Gdyni graniczy z cudem - więc zakupy robię gdzie indziej. Nie wiem ile jest takich osób jak ja ale kierowców wielu jest sfrustrowanych drogami w trójmieście - polecam właćzyć CB na kanal 19 i zapytać ich o zdanie.

Odnośnie trzeciego - Niemcy nie zatrzymuja sie na Słupskiej Obwodnicy, jak zapewne wiesz nie ma tam stacji ani sklepów i bardzo dobrze. Ja osobiście tez jeżdżąc po niemieckich autostradach często wypatruje stacji ale tylko dlatego że są dość rzadko, dzięki temu ruch jest płynny.

I nie che tu udowadniać swojej tezy, ja MAM PRAWO aby potepiać to co zrobił urząd miasta w Gdańsku, jak i w Ostródzie, i w innych podobnych przypadkach, jest zapewne wielu którym sie to podoba ale tez wielu którzy sie buntują jak ja.

Mimo wszystko nie popieram takich akcji promocyjnych - to tylko moje subiektywne zdanie a Ty masz oczywiście prawo do swojego, pzdr
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.07.2012 09:44

Widzę, ze nie dajesz spokoju. Ok ! Podyskutujmy dalej.

santosz napisał(a):Odnośnie pierwszego - nie słyszałem aby 270tys było przeznaczone na akcje promocyjną.... tak mogę nazwać kążdy wydatek państwowy

Nie można wziąć kasy z budżetu drogowego, zdrowotnego, czy oświatowego i przeznaczyć je na inny cel !!!
Miasto Gdańsk dysponowało budżetem na EURO. Nadal dysponuje, bo chce zorganizować w przyszłym roku spotkanie klubów z zielenią w barwach klubowych. Między innymi chce w ten sposób ściągnąć Irlandczyków kibicujących Celticowi.

Rzecznik prezydenta Gdańska.
"... Agencja EL zapewnia także udział czołowych niemieckich dziennikarzy sportowych w obsłudze medialnej pobytu piłkarskiej reprezentacji Niemiec w Gdańsku, w tym także umożliwi kontakt ze sportowcami, trenerami i działaczami, a także gwarantuje, że w korespondencjach dziennikarskich uwzględniane będą opisy Miasta Gdańsk (...) Reprezentacja Niemiec wyraziła także zgodę na promocję Miasta Gdańska np. zamieszczenie logo Gdańska przy logo reprezentacji Niemiec..."

Inny cytat....
"... ten wydatek nam się opłaci. Liczymy, że dzięki przekazywanym przez nich informacjom z Gdańska będzie nas odwiedzało więcej turystów z Niemiec..."

santosz napisał(a):Odnośnie drugiego - Gdańska a właściwie Trójmiejska obwodnica pozostawia jeszcze wiele do życzenia

Ty tak poważnie 8O
Kilka fotek z obwodnicy 3miasta.
Dolotówka z gdyńskich portów.
Obrazek

Węzeł Karczemki.
Obrazek

Kilka km za tym węzłem możesz wjechać na most.
Obrazek
Nad obwodnicą......
Obrazek

I pojechać obwodnicą południową.
Obrazek

Obrazek
Jeżdżę tą obwodnicą baaardzo często i po przeczytaniu Twojej uwagi oczy zrobiły mi się jak przy analnym debiucie u nastolatki. Tymbardziej, ze Obwodnica Słupska wygląda tak....
Obrazek
Ruch w obie strony na tej samej jezdni.
Obrazek
Tutaj rzeczywiście można mieć pretensje o źle wydane pieniądze, bo przecież jak zaczną pracować nad dokończeniem tej inwestycji będą się mnożyć koszty z nowymi badaniami gruntu,, zamykaniem jezdni obok itd.

santosz napisał(a):np, jadąc Kartuską wolałbym aby czas podróży był co najmniej o połowę krótszy

Kartuska na całej długości ma nową nawierzchnię i naprawdę nie rozumiem, dlaczego korzystasz z Kartuskiej, skoro obok masz Armii Krajowej, która wygląda tak.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

santosz napisał(a):Odnośnie trzeciego - Niemcy nie zatrzymuja sie na Słupskiej Obwodnicy, jak zapewne wiesz nie ma tam stacji ani sklepów i bardzo dobrze.

Czy mi się wydaje, czy Ty się tym chwalisz 8O
:wink:

santosz napisał(a):Ja osobiście tez jeżdżąc po niemieckich autostradach często wypatruje stacji ale tylko dlatego że są dość rzadko, dzięki temu ruch jest płynny.

Uważasz, że stacje paliw i MOP-y przy autostradach i drogach szybkiego ruchu spowalniają jazdę 8O
Przecież one mają osobne pasy do zjeżdżania i włączania się do ruchu, wystarczająco długie, żeby nabrać prędkości.

santosz napisał(a):I nie che tu udowadniać swojej tezy, ja MAM PRAWO aby potepiać to co zrobił urząd miasta w Gdańsku

Po raz kolejny wyjaśniam Ci, że nie musisz tego robić, bo kasa nie pochodzi od tzw Państwa. Mnie też generalnie gila co Słupsk robi z samorządową kasą.

santosz napisał(a):Mimo wszystko nie popieram takich akcji promocyjnych - to tylko moje subiektywne zdanie a Ty masz oczywiście prawo do swojego, pzdr

Cieszę się, że w końcu nazwałeś to tak jak należy. Załóżmy, że rzeczywiście dołożyłbyś do tego kasę z podatków, to przeleję Ci te 1,35 grosza, bo tyle mniej więcej teoretycznie zapłaciłbyś, zakładając, ze ok 20 mln Polaków płaci podatki :wink:

Cieszmy się słońcem, bo od jutra podobno będzie to deficytowy towar :wink:

Spadam na rower, ale jak będziesz chciał pogadać, to grzecznie odpowiem.

8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.07.2012 10:37

"Analny debiut" spowodował, ze dzisiejszy dzień zalicze do udanych:)).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2012 12:06

MRK napisał(a):"Analny debiut" spowodował, ze dzisiejszy dzień zalicze do udanych:)).

Acha...masz się czym chwalić, że brałeś w rów :D
Gratulacje więc... a na marginesie chyba wątki pomyliłeś !
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.07.2012 13:02

Spierdalaj jełopie. Ktoś Ci nasrał do tej tępej pały?

Poczytaj sobie wcześniejszy post kaszubskiego.

Czy ktoś może tego zjeba usunąć z forum?

Wybaczcie za język, ale nie mam zamiaru tolerować to chamskie i tępe człowiecze. Któryś raz z rzędu już się dopier..... Zareaguje ktoś????????????
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2012 13:07

MRK napisał(a):Spierdalaj jełopie. Ktoś Ci nasrał do tej tępej pały?

Poczytaj sobie wcześniejszy post kaszubskiego.

Czy ktoś może tego zjeba usunąć z forum?

Wybaczcie za język, ale nie mam zamiaru tolerować to chamskie i tępe człowiecze. Któryś raz z rzędu już się dopier..... Zareaguje ktoś????????????

Zareaguje :D

Wybaczcie za język

Ja Ci wybaczam :D
Ostatnio edytowano 11.07.2012 13:39 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone