Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ekspress ciśnieniowy - jaki polecacie ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 18:06

Czy mogli byście coś polecić z "tanich" ekspresów ciśnieniowych ??
Na Aledrogo są nawet do 150 pln ze spieniaczem, np. DeLongi. :lol: 8O
Miał ktoś do czynienia z takimi wynalazkami ?

Chodzi nam o ekpresss którzy zaparzy nam od czasu do czasu dobrą kawkę - oczywiście w dobrej cenie
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 26.09.2010 18:16

Polecam Ci przejrzeć forum na tym portalu http://www.caffeprego.pl/
Ja dobierając ekspres i gatunki kaw korzystałem/korzystam z rad jego użytkowników.
Pozdrawiam
K
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 26.09.2010 18:20

takie "ekspresy" niestety produkują popłuczyny.tutaj w 100% potwierdza się opinia:jak coś jest tanie to nie może być dobre.
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 26.09.2010 18:26

Właśnie wczoraj kupiłam ekspres tej firmy którą wymieniłeś, z tym że za 350 zł, ale bardzo podobny był w promocji za 250 w sklepie nie dla idiotów. Kawa i spienianie mleka ok:) chociaż wielkim znawcą nie jestem:)
model EC 155
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 18:30

Andrzejek napisał(a):takie "ekspresy" niestety produkują popłuczyny.tutaj w 100% potwierdza się opinia:jak coś jest tanie to nie może być dobre.

nie zawsze tak jest .... choć zazwyczaj
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 18:31

Patrycja Głowacka napisał(a):Właśnie wczoraj kupiłam ekspres tej firmy którą wymieniłeś, z tym że za 350 zł, ale bardzo podobny był w promocji za 250 w sklepie nie dla idiotów. Kawa i spienianie mleka ok:) chociaż wielkim znawcą nie jestem:)
model EC 155

Ja też się nie znam zbytnio .... poza tym będę go używał w domu sporadycznie .....
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.09.2010 18:35

Długi czas, chyba 3 lata myślałem jaki ekspres kupić. W końcu, po konsultacjach ze znajomymi posiadającymi różne ekspresy, po rozeznaniu rynku i prawdziwych cen, zdecydowałem się na...połowiczne rozwiązanie... Krups Nescafe Dolce Gusto. Trafiłem na wyśmienitą promocję, zamiast ok 500 zł zapłaciłem 390 zł i jeszcze dostałem zwrot 65 zł.
Kawa--różne smaki, różne pojemności w specjalnych kapsułach. Wiem, to nie do końca jest "to", ale czas i wygoda parzenia kawy to dla mnie też argument. Mam espresso o pojemności 35/40 ml (wyśmienite), 60 ml, jest capuccino, aroma 220 ml, jest mocca i wiele innych.
PRAWDZIWĄ kawę arabską parzę bardzo rzadko, wymaga czasu i jest niesamowicie mocna, taka na specjalną okazję.
Polskich kaw "po turecku" staram się nie pijać.
Wygląd tego Krupsa -- mnie powala na kolana, patrzę rano na niego i od razu jestem pełen uśmiechu :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 18:45

jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 26.09.2010 18:45

pawelli napisał(a):... poza tym będę go używał w domu sporadycznie .....

Jak sporadycznie, to po co Ci ekspres? :wink:

Niedawno kupiłem siostrze zgrabny ekspres. Pojeździłem po sklepach i trafiłem sztukę, która kosztowała 450 zł, ale była wystawiona na półce. Pewnie ostatnia, więc przecenili na 200 zł (!). Z gwarancją, chodzi znakomicie.
Aha, no i musi mieć ciśnienie 15.

maciek1956 napisał(a):Kawa--różne smaki, różne pojemności w specjalnych kapsułach.

Dla mnie nie jest to dobre rozwiązanie.
Ostatnio edytowano 26.09.2010 18:49 przez jan_s1, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.09.2010 18:47

Tak to, tylko taniej wyszło. Czarny
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 18:53

jan_s1 napisał(a):
Jak sporadycznie, to po co Ci ekspres? :wink:

To nie przeszkadza wypić dobrą kawkę

jan_s1 napisał(a):
Niedawno kupiłem siostrze zgrabny ekspres. Pojeździłem po sklepach i trafiłem sztukę, która kosztowała 450 zł, ale była wystawiona na półce. Pewnie ostatnia, więc przecenili na 200 zł (!). Z gwarancją, chodzi znakomicie.
Aha, no i musi mieć ciśnienie 15.

hmm, czyli nic taniego się nie kupi w takim razie albo czas się wybrać do MM ...
Ostatnio edytowano 26.09.2010 19:05 przez pawelli, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.09.2010 19:00

maciek1956 napisał(a):

Tak to, tylko taniej wyszło. Czarny

Hmmm.... nie mam takiego cuda (choć małżonka kilka razy podchodziła do zakupu) ale ten mnie zniechęca. Pisze, że tylko na kapsułki i to okreslonej marki.
Jak dobrze rozumiem, z kawy w proszku (taka drobna zmielona) expresso sobie nie zrobię. Czy tak :?: ( czy tylko na te kapsułki to ustrojstwo "chodzi" ?)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.09.2010 19:06

Tylko na kapsułki, Nescafe, inne nie pasują. Cena ok 19 zł za 16 szt. Drogo, tanio, nieważne, wygodnie i smacznie. Fakt, prawdziwego espresso nie zrobi, ale różnice są minimalne. Na prawdziwe jadę do Cro, mam przynajmniej kolejny pretekst do wyjazdu.
Kapsułki dostępne w różnych sklepach, na stronie Dolce, na allegro
Smaków obecnie kilkanaście,nie wszystkie dostępne w PL.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 19:09

woka napisał(a):
Hmmm.... nie mam takiego cuda (choć małżonka kilka razy podchodziła do zakupu) ale ten mnie zniechęca. Pisze, że tylko na kapsułki i to okreslonej marki.
Jak dobrze rozumiem, z kawy w proszku (taka drobna zmielona) expresso sobie nie zrobię. Czy tak :?: ( czy tylko na te kapsułki to ustrojstwo "chodzi" ?)

tak dokładnie, w różnych smakach/ Podobnie jest z Lavazza - i to jest kawa 1 liga !!!

Mnie kusi ta sztuka http://allegro.pl/de-longhi-ec9-ec-9-ze-zbiornikiem-na-mleko-gratis-i1239187355.html - co by zaryzykować ;)

Może napisać do nabywców - jak się spisuje ...... hmm, hmmm, hmmm
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.09.2010 19:10

maciek1956 napisał(a):Na prawdziwe jadę do Cro, mam przynajmniej kolejny pretekst do wyjazdu.

To fakt, w CRO kawusia jest zajebis......
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone