pawelli napisał(a):maciek1956 napisał(a):Właśnie dlatego, że szkoda mi było sporej kasy, a tylko takie ekspresy zasługują na uwagę i robią odpowiednią kawę, wybrałem rozwiązanie pośrednie, kapsułkowe.
Maciek jaki jest system spieniania mleka w tym Dolce Gusto ?
Coraz bardziej go zaczynam rozważać ....
Spieniania -- trudno to w pełni nazwać spienianiem. Kawa z mlekiem wymaga 2 kapsuł, w jednej jest kawa, a z drugiej wypływa lekko spienione mleczko. Cappuccino to też dwie kapsułki. Wiem, drogo zaraz powiecie, ale jak wygoda. Mogę zrobić też ICE CAPPUCINO.
Kapsuły robią różne firmy, do mojego urządzenia pasuje niestety tylko Nescafe, to minus, ale nie taki wielki. Dostępność tych kapsuł jest duża, nie mam problemu z zakupem. "Na stanie" mam min 6 smaków.
Smak--to sprawa gustu, oczywiście tak jak wspominałem wcześniej to nie jest espresso chorwackie, czy prawdziwa kawa arabska, ale mi smakuje--o to chyba chodzi. Do tego jest proste i wygodne w obsłudze, to dla mnie wielka zaleta.
A jak przyjedzie na mnie wielka ochota na prawdziwą kawę, wyciągam syryjski tygielek i zaczynam zabawę w kawosza, a aromatów w tym czasie powstałych nie zapewni mi żaden ekspres.
Odkurzanie, grabienie liści--a co nie mogę być Panisko
Ps przepraszam za ew urazę wszystkich posiadaczy Zelmerów, Severinów--to pierwsze nazwy jakie mi wpadły do głowy, a wyroby tych firm też mam i używam.
Ceny, jakość i trwałość tanich wyrobów---zawsze są wyjątki potwierdzające regułę.

.png)
.png)
.png)