Bardzo dobrze się sprawuje. Kawusia robi się szybko i jest bardzo smaczna
Mogę polecić z czystym sumieniem, ale nie wiem jak z ceną takiego cacka.
.png)
Maciej napisał(a):krombocher napisał(a):Polecam Ci przejrzeć forum na tym portalu http://www.caffeprego.pl/
Ja dobierając ekspres i gatunki kaw korzystałem/korzystam z rad jego użytkowników.
Pozdrawiam
K
Jak nie ma do wydania 2 kpln to nawet na cafeprego niech nie wchodziTam młynki za tysiaka kupują a co tu o ekpresach mówiąc
Sam jestem ofiarą, bo jak zamarzył mi sie automat to nakręcili mnie na Jura Ena 5 i 2,5 tys poszło się czesać![]()
Nie żebym narzekał bo kawa jest świetna, a ja pje nawet 6-7 espresso albo capu dziennie
.png)
Maciej napisał(a):[Ja kupuje kawe zawsze w sklepach internetowych, kilka firm za punkt honoru uznaje świeżość (niespełna miesiąc po paleniu mniam), ceny przyzwoite. NO ale oczywiście tylko ziarno, mielonki są ble
.png)
maciek1956 napisał(a):Maciej napisał(a):krombocher napisał(a):Polecam Ci przejrzeć forum na tym portalu http://www.caffeprego.pl/
Ja dobierając ekspres i gatunki kaw korzystałem/korzystam z rad jego użytkowników.
Pozdrawiam
K
Jak nie ma do wydania 2 kpln to nawet na cafeprego niech nie wchodziTam młynki za tysiaka kupują a co tu o ekpresach mówiąc
Sam jestem ofiarą, bo jak zamarzył mi sie automat to nakręcili mnie na Jura Ena 5 i 2,5 tys poszło się czesać![]()
Nie żebym narzekał bo kawa jest świetna, a ja pje nawet 6-7 espresso albo capu dziennie
Właśnie dlatego, że szkoda mi było sporej kasy, a tylko takie ekspresy zasługują na uwagę i robią odpowiednią kawę, wybrałem rozwiązanie pośrednie, kapsułkowe.
Już się nakupowałem różnych "wersji oszczędnościowych" wielu urządzeń domowych czy ogrodowych, to się nigdy w czasie nie sprawdza. Albo kupuję coś dobrej klasy, albo szukam rozwiązań zastępczych, ale nie kupuję tylko dlatego, że tanio. Tanio, najczęściej jednak oznacza słabo![]()
Znajomi mają jakieś Zelmery, Soveriny czy inne wynalazki w cenach ok 500 zł i mają ... mebel, który po 2/3 latach przestał robić kawę, a Ci, którzy wydali tak jak Maciej, 2.5/3 tys są nadal zadowoleni i rozkoszuję się aromatem i smakiem prawdziwego espresso.
.png)
.png)
maciek1956 napisał(a):Właśnie dlatego, że szkoda mi było sporej kasy, a tylko takie ekspresy zasługują na uwagę i robią odpowiednią kawę, wybrałem rozwiązanie pośrednie, kapsułkowe.
.png)
maciek1956 napisał(a):Adamiek3--nie wszytko tak można przeliczać, to nie tylko o kasę chodzi.
Np-kupiłem tani odkurzacz do liści, zanim go dobrze uruchomiłem zepsuł się, reklamowałem, dostałem jeszcze gorszy, ponownie reklamowałem, dostałem nowy, ale po czasie spadania liści, które musiałem grabić ręcznie. Odkurzacz przeleżał do następnego sezonu i ...zepsuł się po kilku godzinach pracy, ponowna reklamacja, przysłali i zepsuł się worek na liście--wywaliłem go na zbity pysk---więc gdzie tu oszczędność![]()
W tym czasie sąsiad kupił dobry, dosyć drogi firmowy i 4 sezon zgarnia liście bez problemu, a ja...żałuję wydanych pieniędzy i liście zgarniam ręcznie. Jest też plus--ręcznie to więcej ruchu, to więc zdrowiej
.png)

.png)
maciek1956 napisał(a):Znajomi mają jakieś Zelmery, Soveriny czy inne wynalazki w cenach ok 500 zł i mają ... mebel, który po 2/3 latach przestał robić kawę, a Ci, którzy wydali tak jak Maciej, 2.5/3 tys są nadal zadowoleni i rozkoszuję się aromatem i smakiem prawdziwego espresso.
.png)
Maciej napisał(a):krombocher napisał(a):Polecam Ci przejrzeć forum na tym portalu http://www.caffeprego.pl/
Pozdrawiam
K
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.