napisał(a) janniko » 28.07.2008 09:03
10 euro to mi nie szkoda, ale faktycznie tak przesiąkli ostatnio tym rusko-mafijnym klimatem, że mam wątpliwości czy te pieniążki będą pożytecznie użyte... he he.. Niestety nie mamy na to wpływu i jeśli chcemy pobyć w tym pięknym kraju, to trza płacić i tyle. W końcu to nie majątek. A myślicie, że nasze podatki to są tak wspaniale i pożytecznie rozdysponowane? Śmiem wątpić!
A co do cen, to się nie zgodzę. Czarnogóra jest wciąż sporo tańsza od Chorwacji. Może tylko Budwa i okolice podrożały, ale już w stronę Ulcinj coraz taniej.
Faktem jednak jest, że są niestety wciąż jeszcze do tylu pod względem czystości, higieny sanitariów itp. A na to akurat ma wpływ nadmierna obecność ruskiego tałatajstwa. Nowobogackim "burżujom" z Rosji to nie przeszkadza, bo oni u siebie mają taki syf i burdel, że to co jest w Czarnogórze wydaje im się super luksusowym porządeczkiem...
Ale generalnie jest coraz lepiej i mam nadzieję, że w końcu się opamiętają i nastawią się turystycznie bardziej pod zachód i że przegonią to moskiewsko-syberyjskie towarzycho...
pozdro