.png)
Badi napisał(a):Dzięki za informacje. A jak kwestia restauracji? Co możesz polecić? Jakie ceny dań - np. mięsne, ryby? Po ile piwko?
.png)
wiechu76 napisał(a):Jasne prawie dziennie na rybkach:)Łowiłem z brzegu metodą spławikową,i efekty były,może nie jakieś metrowe ryby ale takie do 40 cm.pozdrawiam
By wędkować w akwenach morskich, potrzebne jest specjalne pozwolenie wydawane przez kapitanaty portów...
.png)
.png)
Asia&Grześ napisał(a)::) Hej
Nie tylko Belveder ale również polecam Berekin, w centrum miasta jedna z bocznych uliczek oraz jak wolicie fajny regionalny wystrój i żarełko to Konobe Bidullo.
Co do łowienia z brzegu to ja zawsze łowie z brzegu na spławik, z różnymi efektami, tylko że jako jestem na prywatnej plaży to nie potrzebowałem pozwolenia. Pytałem w pagowskim kapitanacie oraz u rezydentki - to jak łowie turystycznie od czasu do czasu, jedna wędka spławikowa to bez opłat.
No chyba że jedziesz tam łowić na 2 baty z gruntu całodobowo:)
.png)
wiechu76 napisał(a):Powiem tak...jeśli chodzi o pizzerie to masz pare opcji w centrum,chodziłem zawsze do różnych knajp a byłem na pizzach 6 razy i nigdy się nie zawiodłem!-ceny pizza-od 32 kuny Margeritta-50 kun najdroższe
Jeśli chodzi o restauracje to z boku hotelu Pagus jest bardzo dobrze!ceny dań mięsnych od 45 kun za danie , najtańsze jest spaghetti bollognesse za 35 kun ale też bardzo pyszne,dania rybne od 50.Dobra obsługa i ryby są z grilla wystawionego przed lokalem.Polecam również restaurację Belweder.Piwko w knajpach od 12 do 15 kun za 0,5 litra lanego.
.png)
Badi napisał(a):wiechu76 napisał(a):Powiem tak...jeśli chodzi o pizzerie to masz pare opcji w centrum,chodziłem zawsze do różnych knajp a byłem na pizzach 6 razy i nigdy się nie zawiodłem!-ceny pizza-od 32 kuny Margeritta-50 kun najdroższe
Jeśli chodzi o restauracje to z boku hotelu Pagus jest bardzo dobrze!ceny dań mięsnych od 45 kun za danie , najtańsze jest spaghetti bollognesse za 35 kun ale też bardzo pyszne,dania rybne od 50.Dobra obsługa i ryby są z grilla wystawionego przed lokalem.Polecam również restaurację Belweder.Piwko w knajpach od 12 do 15 kun za 0,5 litra lanego.
Będę mieszkał niedaleko hotelu Pagus, więc zajrzę do tej knajpki (do innych pewnie też). Jeszcze raz dzięki za info!
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne