napisał(a) wojtekant » 12.11.2009 19:30
Ines, piękna relacja i piękne wspomnienia z pięknymi zdjęciami
Opowiadać na pewno można więcej niż da się napisać, też wybrałem na kolejną wycieczkę Zadar i okolice oraz Pag, a Twoja relacja tylko przyklepała podjęty wybór.
Na Peljesaczu wczasowałem się we wrześniu zeszłego roku mając bazę w Trsteniku (wspomniałem o tym wyżej). W tym roku była Korczula, a jako baza Lumbarda. Byłem dużo przed sezonem, bo w maju, więc plaża Prżina była praktycznie pusta i darmowa, a apartament blisko tej właśnie plaży.
Przez tydzień zjechałem całą wyspę wzdłuż i wszerz odwiedzając chyba każde miasteczko. Zatoczki po południowej stronie wyspy są po prostu rajskie kiedy nie ma na nich innych turystów
Szkoda, że w Vela Luce nie odwiedziliście Vela Spili. W maju była jeszcze zamknięta, ale we wrześniu powinna być jeszcze otwarta. Ale może sama jaskinia nie jest wyjątkowa (nie wiem, tylko przez bramę rzuciłem okiem), ale widok na Vela Lukę jest idealny, no i droga też jest fajna (dojechałem samochodem, w sezonie to chyba niemożliwe).
Pozdrawiam serdecznie!
Muszę pokazać Twoje relacje żonie, może przestanie marudzić, że w przyszłym roku znowu do Cro