Janusz Bajcer napisał(a):renatalato napisał(a):Może pojedzie z nami na X "Nędzny" zlot, zapraszam do stołu![]()
![]()
Pozdrav
Żadne może - już dziś zapisuję się na kieliszeczek schłodzonego proška![]()
Janusz Ty masz jak w banku, za te piękne chorwackie melodie
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):renatalato napisał(a):Może pojedzie z nami na X "Nędzny" zlot, zapraszam do stołu![]()
![]()
Pozdrav
Żadne może - już dziś zapisuję się na kieliszeczek schłodzonego proška![]()
.png)
jurow napisał(a):Rennatalato- zdecdyowaliśmy się na Duce mamy rezerwacje apartamentu koło pizzerii Gajeta w miesiącu czerwiecu proszę o parę słów co i jak na info adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
.png)
.png)
krystkowiak napisał(a):Byłem w Duće w sierpniu 2008. Mieszkaliśmy w zasadzie 200m od Omiś.
Ogólnie jestem zadowolony, niemalże codziennie spędzaliśmy czas w Omiszu.
Owszem dojście do centrum trochę trwało ale nie więcej jak 10 minut spokojnego spaceru.
Minusem była droga, którą trzeba było pokonać aby dostać się na plażę. Ruch był potworny bez względu czy był dzień czy noc...
Rano szliśmy na plażę, ok południa powrót na obiad i później znów plaża.
Tak więc przejście przez ów drogę nie było dla mnie aż tak uciążliwe.
W Omiszu wybór kilku wycieczek. Głównie na wyspę Brać do miejscowości Bol. Bardzo blisko stąd do Splitu tak więc można się wybrać na zwiedzanie
Myślę, że opinii czy warto jechać do tej miejscowości czy nie jest tyle ile osób ją odwiedzających. Jednym się podobało, innym nie.
Ale na tym to polega aby każdy wyraził swoje zdanie. Wkońcu ma to pomóc innym użytkownikom forum.
W każdym razie ja jestem zadowolony
.png)
.:Kasia:. napisał(a):witam
miałam dac cynk gdzie się wybieramy...i jednak nie jest to Duce..może innym razem....![]()
![]()
![]()
nasz punkt docelowy Orebic![]()
pozdrawiam
.png)
.png)
oolciaa napisał(a): szukanie apartamentu zajęło nam może jakąś godzinke... warunki super i nie drogo... 10 euro za osobe. ....

oolciaa napisał(a):Naprawde warto tam pojechać!
.png)
.png)
.png)
Aleksandra1234 napisał(a):Hej
i ja dodam 5 groszy - bardzo subiektywnie.
Wróciłam z Duce i potwierdzam - nie jest fajnie... Nie wiem wogóle skąd tam tylu Polaków i skąd ta fascynacja tym miejscem...
Plaża tuż przy drodze - nieporozumienie, piasek - fatalny (sami wiecie..., dodatkowo ten w Duce potwornie brudzi) pełno petów w piasku. Brak zieleni w tym miejscu bije tak po oczach.
Omis - blokowisko - urokliwa starówka i ujście rzeki (które muszę przyznać ładne jest) to naprwade za mało, żeby zostać tam na dłużej.
Na sam koniec musze dodac jedno spostrzeżenie - Chorwaci, którzy spędzaja tam wakacje - a jest ich tam naprawdę bardzo dużo - chyba palą papierochy dla mody jakiejś ... czy coś takiego - tyle dymu ile nawdychałam się na plaży, w knajpach to ja przez cały rok w Polsce nigdzie nie wdycham.
I żeby nie było, nie mam nic do palaczy...![]()
Wracam na Istrie na kolejne wakacje...
.png)