Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DamianM
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 446
Dołączył(a): 16.12.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 01.01.2015 21:02

Witam. w 2014 tez byłem u Filipa. :papa:
Ostatnio edytowano 29.12.2015 20:16 przez DamianM, łącznie edytowano 1 raz
natmat
Plażowicz
Avatar użytkownika
Posty: 6
Dołączył(a): 27.11.2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) natmat » 29.01.2015 11:56

DamianM napisał(a):Witam. w 2014 tez byłem u Filipa.Jakby co to pytac. :papa:


Pytania poszły na PW :)
katarinka1978
Autostopowicz
Posty: 3
Dołączył(a): 28.02.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarinka1978 » 28.02.2015 18:17

Witam . Zna ktoś apartament Draga w Duce ?
Glaca74
Autostopowicz
Posty: 1
Dołączył(a): 02.03.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glaca74 » 02.03.2015 21:55

Witam a zna moze ktos apartament Anita Bulic Pavlovic w Duce,poniewaz w sierpniu wybieram sie tam z rodzinka na 10 dni
kasku1605
Globtroter
Posty: 44
Dołączył(a): 01.05.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasku1605 » 10.07.2015 13:00

Kurczę po przeczytaniu wątku jestem trochę zaniepokojona waszymi opiniami. Znajomi zachęcili nas na wyjazd, bo byli w zeszłym roku i byli zadowoleni a my w tym roku chcemy zabrać naszego smyka i najbardziej obawiam się tych plaż. Że brudno i mętna woda a ja tak lubię czyste krystaliczne wody Jadranu. No ale słowo się już rzekło wiec jedziemy.
Janusz Bajcer
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 101638
Dołączył(a): 10.09.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2015 18:05

Krystaliczna woda jest tam gdzie nie ma chorwackiego piasku
Rafal G-ce
Croentuzjasta
Posty: 171
Dołączył(a): 08.08.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 10.07.2015 18:17

kasku1605 napisał(a):Kurczę po przeczytaniu wątku jestem trochę zaniepokojona waszymi opiniami. Znajomi zachęcili nas na wyjazd, bo byli w zeszłym roku i byli zadowoleni a my w tym roku chcemy zabrać naszego smyka i najbardziej obawiam się tych plaż. Że brudno i mętna woda a ja tak lubię czyste krystaliczne wody Jadranu. No ale słowo się już rzekło wiec jedziemy.

Bez obaw, spędzicie na pewno świetne rodzinne wakacje w Omisu.
Woda nie jest brudna, tylko przy dużej ilości kąpiących się osób może być wzburzone dno. Nie jest to piasek, jak nad Bałtykiem, ale jest ok i da się budować np zamki. Plaza miejska w przeciwieństwie do wielu innych miejscowości ma toalety. My w 2012r spędziliśmy w Omisu cudowne wakacje i zawsze przynajmniej na 1 dzień przyjeżdżamy tam każdego roku z sentymentem.
Jest rzeka, wesołe miasteczko, twierdza, spora ilość knajpek w urzekających uliczkach. Nie będziecie żałować.
Pozdrawiam
kasku1605
Globtroter
Posty: 44
Dołączył(a): 01.05.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasku1605 » 14.07.2015 09:35

I posnoorkować pewnie też nie będzie się dało :( chciałam jechać w inne miejsce no ale... liczę, że wybierzemy się też na inne plaże typowo chorwackie :)
Adriano84
Podróżnik
Posty: 20
Dołączył(a): 26.07.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adriano84 » 31.07.2015 20:44

Jak zrozumiałem po przeczytaniu wątku; w Duce na plaży nie ma ciżby? Znajdę plaże dla nagusów? Są dyskoteki lub kluby nocne w Omiś? Jest coś wartego do spenetrowania w okolicznych miejscowościach Omisia?
martaksc
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 17.08.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) martaksc » 17.08.2015 09:39

Witam,

pomóżcie Kochani!

Mam do wyboru Duce ( u Filipa czyli kwatera od strony morza, praktycznie z ogrodu na plaże i bez żadnej ulicy i to kusi i to główny argument za!... :)) lub w Pakostane ok 40 m do morza wąską uliczką. Zastanawiam się. Jadę z dziećmi- 6 i 3 lata (więc nie malutkie), chyba nie potrzebują piasku tylko łagodne zejście do morza musi być....pozatym chciałabym zobaczyć ciut Jadranu( czyli nie mętna woda).... Wolałabym też żeby było gdzie "pochodzić" np. promenda, marina, jakis ryneczek i tu znów Duce odpada.... Pakostane jest bliżej czyli plus ale między 7 a 13 września boję się niepogody... Duce jednak jest dalej na południe... ale za to "w górach" więc pewnie szybciej zacienione ... ehhh ;)
Janusz Bajcer
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 101638
Dołączył(a): 10.09.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2015 09:42

Witam.
Jak mają być spacery - to Pakoštane :idea:
martaksc
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 17.08.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) martaksc » 17.08.2015 10:19

No właśnie.... w Pakostane sama znalazłam miejsce a w Duce mam poleconą kwaterę ikusi mnie tylko "prywatna "plaża z tego domku i wieczorne winko na niej... w Pakostane nie wyjde z winem na plaże wieczorem, bo mnie zamkną :D

generalnie nie mam upatrzonym miejscowości, może polecacie inne? Słyszałam o Rogoznicy, ze jest ok tzn. płytkie morze ale żwirek nie piach ( czyli plus) ale nie mam polecanej kwatery...
sdolas
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1845
Dołączył(a): 30.08.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 22.11.2015 22:29

DamianM
Dzięki za kontakt, bo udało mi się zlokalizować ap. Filip.
Napisz może jaki jest gospodarz, kontakt z nim ..., kiedy byłeś, jakie ma ceny ? Opisz swoje wrażenia z samego apartamentu, na stronie w opisie widać spory rozrzut w ilości łóżek w ap. skąd to się bierze ?
sdolas
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1845
Dołączył(a): 30.08.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 11.12.2015 20:37

Jak kontaktowaliście się z Filipem ?
Ja próbowałem pisać wielokrotnie ma maila ze strony i nic, cisza
Telefom mob. wyłączony :roll:
Ma ktoś jakiś inny, czynny kontakt ?
DamianM
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 446
Dołączył(a): 16.12.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 11.12.2015 21:03

sdolas napisał(a):Jak kontaktowaliście się z Filipem ?
Ja próbowałem pisać wielokrotnie ma maila ze strony i nic, cisza
Telefom mob. wyłączony :roll:
Ma ktoś jakiś inny, czynny kontakt ?



Witam. My zawsze przez maila ,tylko że zawsze na początku roku.może trochę za wczesnie :( niewiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



cron
DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019