Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarioG
Croentuzjasta
Posty: 134
Dołączył(a): 13.02.2008
DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 01.01.2009 17:17

Witam, mamy zamiar pojechać w tym roku do miejscowości DUCE. Bardzo proszę o Wasze opinie o tej miejscowości, dodam, że wybieramy się z małymi dziećmi. Pozdrawiam DG
AndrzejJ.
zbanowany
Posty: 7149
Dołączył(a): 01.12.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.01.2009 17:26

Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45309
Dołączył(a): 04.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.01.2009 17:38

DarioG
Croentuzjasta
Posty: 134
Dołączył(a): 13.02.2008
droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 01.01.2009 18:01

Przez Duce pfrzebiega droga, powiedzcie czy ta droga jest ruchliwa ? Czy ruch lokalizowany jest jednak na A1 / POZDRAWIAM
Adam.B
Cromaniak
Posty: 4491
Dołączył(a): 12.02.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.01.2009 19:02

nie jestem pewien ;) ale wydaję mi się że podobnie jak w pobliskich Mimicach :) , jadranka przecina ;) Duce ; ) i są dolne :) i górne ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.01.2009 20:25

Duce z góry...Jadranka do pustych dróg nie należy,zwłaszcza w sezonie...na plażach jeśli człowiek się za bardzo nie rozciąga ,głowy nie urwie..co najwyżej włosy samochód rozwieje ;)
Po drugiej stronie Omiszu ciekawiej.

Obrazek

http://maps.yahoo.com#mvt=h&lat=43.4403 ... 23&zoom=17
Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45309
Dołączył(a): 04.06.2008
Re: droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.01.2009 12:36

DarioG napisał(a):Przez Duce pfrzebiega droga, powiedzcie czy ta droga jest ruchliwa ? Czy ruch lokalizowany jest jednak na A1 / POZDRAWIAM

Chyba nie czytałeś tego co wcześniej podesłałem.
Tak, ta droga jest bardzo ruchliwa. Tak w dzień jak i w nocy (hałas).
Jeżeli zamieszkasz od strony lądu to ciszej bo może dalej od drogi.
Jest to jakaś uciążliwość. Chodnik praktytcznie tylko z jednej strony. Codzienne przechodzenie na plażę jest trochę męczące ale z drugiej strony mieszakjąc od plaży też musisz na drugą do knajpy czy na zakupy. Kierowcy raczej uważający i uprzejmi.
Po jednym pasie dla każdego z kierunków i nie ma nic wspólnego z A1.
Jedziesz pierwszy raz do HR?
alechandro
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 6248
Dołączył(a): 10.04.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) alechandro » 02.01.2009 12:38

Lepiej daruj sobie tę miejscowość bo szybko będziesz miał dość...
DarioG
Croentuzjasta
Posty: 134
Dołączył(a): 13.02.2008
dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 02.01.2009 13:19

Dzięki za informacje, zgodnie z sugestią już sobie dałem spokój
Marek40
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1713
Dołączył(a): 30.08.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 03.01.2009 18:25

Najlepiej wybrać miejscowość która nie jest usytuowana przy głównej drodze tylko poniżej , albo dalej od drogi .
Np. Pisak do którego się zjeżdża w dół .
mich
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 249
Dołączył(a): 20.06.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 03.01.2009 18:46

wszystko prawda co napisali wyzej. dodam tylko, że plaża jest z takiego grubszego piasku a morze ma glębokość 1,5 - 1,7 m nawet kilkanascie, moze dwadziescia parę metrów od brzegu. przejscie przez ulicę na druga stronę w sezonie to kilka minut czatowania na okazję. parkowanie gdyby trzeba było przy ulicy to tez porazka...
renatalato
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4918
Dołączył(a): 04.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 24.01.2009 20:55

W czerwcu 2008 byliśmy Omiś-Duće. Pojechaliśmy w ciemno i znaleźliśmy fajny apartament nad samym morzem, niedaleko pizzerii Gajeta. Mieliśmy taras nad samym morzem i nie było słychać nic z ulicy. Oczywiście jeżeli będziecie mieli apartament po drugiej stronie ulicy to przejście przez ulicę może sprawiać problem.
Marcinhaki
Autostopowicz
Posty: 1
Dołączył(a): 29.01.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinhaki » 29.01.2009 20:59

renatalato napisał(a):W czerwcu 2008 byliśmy Omiś-Duće. Pojechaliśmy w ciemno i znaleźliśmy fajny apartament nad samym morzem, niedaleko pizzerii Gajeta. Mieliśmy taras nad samym morzem i nie było słychać nic z ulicy. Oczywiście jeżeli będziecie mieli apartament po drugiej stronie ulicy to przejście przez ulicę może sprawiać problem.


Renatalato czy możesz podesłać szczegóły tego apartamentu. W sierpniu planujemy się właśnie tam wybrać, proszę o info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - Dzięki!
.:Kasia:.
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 111
Dołączył(a): 25.08.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) .:Kasia:. » 31.01.2009 20:13

witam
RenataLato także prosze o namiary apartamentu....i ogólnie pare słów co i jak 8)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pasażer
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 3391
Dołączył(a): 07.07.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 31.01.2009 23:23

.:Kasia:. Marcinhaki Czytaliście posty wyżej?
Darujcie sobie naprawdę Duce.

Jeżeli tak bardzo chcecie być w pobliżu Omisia to szukajcie kwatery od drugiej strony, tzn. w kierunku Makarskiej.
Parę kilometrów w drugą stronę i będzie już lepiej :idea:

TEN temat ułatwi Wam spędzić kilka chwil na statku i poznać troszkę wyspy.

TU zobaczycie kilka fotek z raftingu organizowanego z Omisia, a TU można sobie też o tym poczytać. Jest więcej o tym na forum. Małe dzieci to nie przeszkoda. Warto, Ja skorzystałem.


Na większość pytań znajdziecie już gotowe odpowiedzi, lub można zawsze dopytać w odpowiednim temacie.

JacYamaha napisał(a):droga jest bardzo ruchliwa. Tak w dzień jak i w nocy (hałas).


Wasza decyzja.

Pozdrav :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



cron
DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019