Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sdolas
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1845
Dołączył(a): 30.08.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 11.12.2015 21:36

DamianM
Mógłbyś odpowiedzieć na pytania z priva albo tu napisać swoją opinie o ap. Filip dla potomnych :wink:

Nie ustaję w próbach kontaktu z Filipem.
Przyznam że trochę dziwnie i niepokojące że nie odpowiada.
RK79
Autostopowicz
Posty: 3
Dołączył(a): 21.09.2015
Re: Dugi Rat - proszę o informację

Nieprzeczytany postnapisał(a) RK79 » 19.02.2016 20:15

Witajcie.
Chciałbym uzyskać jakieś świeże info na temat miejscowości Dugi Rat. Był ktoś w 2015 roku może? Jak tam teraz wygląda? Co z rzekomo sprzedaną fabryką? Jaki ruch na drodze przechodzącej wzdłuż wybrzeża? Jak z gastronomią, sklepami?
Dzięki z góry za jakiekolwiek info.
Radek
MARTYNKA2001
Globtroter
Posty: 54
Dołączył(a): 15.05.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARTYNKA2001 » 20.02.2016 13:07

Witam,
W tym roku wybór padł na Duce - przede wszystkim na bliskość większych miejscowości (Omis, Split, Makarska) i może uda nam się wreszcie wybrać do Dubrownika. Zawsze dużo zwiedzamy i nie wyobrażamy sobie spędzenia urlopu na plaży :)
Myślimy z mężem nad tym czy zabrać rowery. Proszę o opinie czy warto i czy jest gdzie jezdzic po okolicy.
Pozdrawiam :papa:
sdolas
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1845
Dołączył(a): 30.08.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 20.02.2016 13:37

Duce/Omiś nie jest aż tak strome, więc jeśli jeździcie na co dzień a nie od święta po pojeździcie trochę.
Rowerkiem prędzej w okolicach Brela-Baśka-Promajna ... po promenadzie :wink:
MARTYNKA2001
Globtroter
Posty: 54
Dołączył(a): 15.05.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARTYNKA2001 » 20.02.2016 14:07

ok, dzięki :)
Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45309
Dołączył(a): 04.06.2008
Re: Dugi Rat - proszę o informację

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.02.2016 13:24

RK79 napisał(a):Witajcie.
Chciałbym uzyskać jakieś świeże info na temat miejscowości Dugi Rat. Był ktoś w 2015 roku może? Jak tam teraz wygląda? Co z rzekomo sprzedaną fabryką? Jaki ruch na drodze przechodzącej wzdłuż wybrzeża? Jak z gastronomią, sklepami?
Dzięki z góry za jakiekolwiek info.
Radek


Teren jeśli dobrze pamiętam uprzątnięty. Coś tam jeszcze trochę betonu i gruzu jeszcze zostało.
Ruch na drodze jak zawsze duży.
Gastronomia, sklepy, wszystko jest w ilości wystarczającej. Turystów też cała masa.

:papa:
lukman
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 253
Dołączył(a): 26.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 21.02.2016 14:12

Witam ja bylem w zeszlym roku 8 raz w Chorwacji w Omisiu i nie polecam wynajmujacy nastawieni na niemcow i wszystko robia pod nich nam i sasiadom polakom kazali gasic swiatla o 22 ,polecam Trogir,Bibinje calkiem inna mentalność ludzi bardziej zyczliwie nastawieni do turystów,nie wspomne ze po przyjeździe do Omisia zrezygnowalem z zaliczki 100e poniewaz ap.wogole nie zgadzal sie ze strona internetowa i podana na niej oferta.W tym roku Bibinje.pozdrav
MARTYNKA2001
Globtroter
Posty: 54
Dołączył(a): 15.05.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARTYNKA2001 » 21.02.2016 21:26

Lukman trochę mnie zmartwiłeś. Co prawda za apartament jestem pewna (po raz 4 wynajmujemy za pośdrednictwem Crodea), ale mantalność ludzi mnie przerażą. Zawsze byłam przekonana, ż wszyscy Chorwaci są przyjazie nastawieni do Polaków - tak właśnie było w okolicach Trogiru. Marzył mi się widok na góry ;) to trzeba będzie zacisnąć zęby.
olkas
Croentuzjasta
Posty: 153
Dołączył(a): 01.11.2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) olkas » 21.02.2016 21:30

lukman napisał(a):Witam ja bylem w zeszlym roku 8 raz w Chorwacji w Omisiu i nie polecam wynajmujacy nastawieni na niemcow i wszystko robia pod nich nam i sasiadom polakom kazali gasic swiatla o 22 ,polecam Trogir,Bibinje calkiem inna mentalność ludzi bardziej zyczliwie nastawieni do turystów,nie wspomne ze po przyjeździe do Omisia zrezygnowalem z zaliczki 100e poniewaz ap.wogole nie zgadzal sie ze strona internetowa i podana na niej oferta.W tym roku Bibinje.pozdrav

Widocznie mieliście pecha, wszystko zależy od człowieka. Nie każdy Polak to pijak, i nie każdy Chorwat jest taki jak piszesz. My byliśmy i gospodarze byli super za pierwszym i za drugim razem.
papse
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 734
Dołączył(a): 11.07.2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 21.02.2016 21:49

lukman napisał(a):Witam ja bylem w zeszlym roku 8 raz w Chorwacji w Omisiu i nie polecam wynajmujacy nastawieni na niemcow i wszystko robia pod nich nam i sasiadom polakom kazali gasic swiatla o 22 ,polecam Trogir,Bibinje calkiem inna mentalność ludzi bardziej zyczliwie nastawieni do turystów,nie wspomne ze po przyjeździe do Omisia zrezygnowalem z zaliczki 100e poniewaz ap.wogole nie zgadzal sie ze strona internetowa i podana na niej oferta.W tym roku Bibinje.pozdrav


Pozwolę się nie zgodzić z kolegą, tacy ludzie bywają wszędzie, nie stanowią większości i nie ma to nic wspólnego z miejscowością do której się jedzie.
Byłem z kolegą w Omiszu (dokładnie Duce) w 2013r w różnych apartamentach i nie można było złego słowa powiedzieć na nasze właścicielki. Ja swoją widziałem raz przy meldunku dzień po przyjeździe, bo nawet klucz dał nam mój kolega - wcześniej przyjechał. Natomiast właścicielkę kolegi widywaliśmy na spacerach, za każdym razem się pytała czy wszystko w porządku a na dodatek upiekła koledze tort na urodziny :D - pychota :mrgreen:
Na dowód:
DSC03166.JPG

A na wariatkę trafił w zeszłym roku kuzyn innego kolegi w Baska Voda, na szczęście on miał babcię do rany przyłóż :)
RK79
Autostopowicz
Posty: 3
Dołączył(a): 21.09.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) RK79 » 23.02.2016 00:14

Cześć.
Vjetar dziękuję Ci za odpowiedź. Ciekawi mnie jak na miejscu to będzie wyglądać:-).
Pozdrawiam.
Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45309
Dołączył(a): 04.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.02.2016 18:29

RK79 napisał(a):Cześć.
Vjetar dziękuję Ci za odpowiedź. Ciekawi mnie jak na miejscu to będzie wyglądać:-).
Pozdrawiam.


Może zacznij od zakupów "w zieleniaku" a potem spacerkiem dalej

:oczko_usmiech:
RK79
Autostopowicz
Posty: 3
Dołączył(a): 21.09.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) RK79 » 07.03.2016 18:56

Już właśnie zobaczyłem:-).
Vjetar
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 45309
Dołączył(a): 04.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.03.2016 16:22

RK79 napisał(a):Już właśnie zobaczyłem:-).


I jak? Podoba się? Co wybrałeś?
tomcioooo
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 164
Dołączył(a): 18.01.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 14.04.2016 07:57

My także zawiedliśmy się na Omis Duce w 2013. Plaza zaraz obok ruchliwej jezdni, niby blisko do Splitu ale jedzie się bardzo długo i ciężko potem z darmowym parkingiem:/ a co do samego apartamentu- widoki ładne ale właściciel apartamentu Karla już Masakra. W 2015 pojechaliśmy ponownie do sprawdzonego już Bibinje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



cron
DUCE (OMIŚ)_proszę o opinie - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019