napisał(a) Janqes » 24.10.2005 13:59
Jacenty napisał(a):Dzięki za podpowiedzi. W takim razie może macie jakieś namiary (idealne byłyby strony www) apartamentów w samym Omis. Przy okazji, czy Waszym zdaniem rzeka Cetina nie wpływa istotnie na temperaturę morza.
My mieszkaliśmy w super mieszkanku 3 piętrowym. Płaciliśmy po 370 zł za 7 nocek. 7 osób. Bliziutko do sklepu samoobsługowego, nie przy magistrali. Pare uliczek w głebi. Pos samą górą. Na plaże chodziliśmy na kemping, lub 200 metrów dalej w tzw. przez nas "koperek"

15 min pieszo. Plaża w centrum nam nie odpowiadała. Choć tu i tu piasek, tu i tu bardzo płytko.
Swego czasu wstawiłem tutaj fotorelację, jednak na dzień dzisiejszy mam nadal nieuregulowaną kwestię ze zdjęciami. Już to obiecuje od tygodnia, jednak w najbliższym czasie postaram sie to naprawić. Ewentualnie mail.
Woda wpadająca do morza ma dość silny nurt. Przy słonecznej pogodzie jej zielonkawy pobłysk odbija się w błękitnym morzu. Różnicy w zasoleniu raczej nie odczuwalismy. Plazą głowna w centrum jest własnie najbliżej miejsca, gdzie łączą się owe wody. A czy wpływa na temperature?
W tym roku generalnie morze miało dosć niską temperature. W sierpniu koło 24 stopni. Zarówno przy brzegu jak i w głębi woda była ciepła. Występują miejsca, gdzie woda jest cieplejsza, a gdzie chłodniejsza. Wystarczy kilka metrów. Zdziwiłem sie, kiedy kilometr od brzegu woda była cieplejsza, niz na płyciznie
Pozdrawiam.