napisał(a) niezawodny » 09.06.2006 11:25
Jacunio napisał(a):Ciągle nie rozumiem tych obaw co do tej drogi.
Prawdopodobnie te "straszne" opowieści pochodzą z czasów tzw. "starej drogi". Ja jechałem rok temu i było zupełnie normalnie. Owszem -chwilami trochę wąsko, ale ZAPEWNIAM, że nawet w samej Chorwacji jeździłem drogami dużo bardziej podnoszącymi poziom adrenaliny...
ABSOLUTNIE NIE OBAWIAJCIE SIĘ TEJ DROGI!!! Amen!
PozdraV
J.
Nie wiem czy coś się zmieniło od 2001-go roku kiedy po raz ostatni tam jechałem ale pamiętam że moi znajomi, którzy jechali za na mi byli na skraju wyczerpania nerwowego gdy dotarlismy do Jelsy

Z powrotem chcieli koniecznie okrętować się w Starigradzie i ewakuować bezposrednio do Splitu.
Ja tam już nawet przez rzekę autem się przeprawiałem gdy pobłądziłem (a o bezdrozach nawet nie wspomnę), więc dla mnie ta droga jest dobra jak każda inna (lepsza droga niż rzeka

). Warto natomiast pamiętać że są też ludzie o słabszych umejętnościach i nerwach a to forum służy do wymiany tego typu informacji właśnie. Reasumując, najpierw ustalmy czy ta droga została zmodernizowana po 2001 roku. Jeśli nie to jako doświadczony kierowca powiem że na tej drodze trzeba "zachować czujność"

zwłaszcza przy mijance z autobusem który jedzie sobie środkiem z górki na oslep a my mamy po prawej stronie przepaść. Warto zabrać spadochron