napisał(a) Nilla » 16.08.2007 21:26
Do Buber i Piotrek_B ===> Definicja forum internetowego wg. wikipedii:
Forum dyskusyjne - jest przeniesioną do struktury stron WWW formą grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
Odesłać do google czy do wyszukiwarki każdy potrafi, ale przecież nie o to chodzi na forum. Gdyby admin forum zrobił porządek z podwieszonymi tematami z najistotniejszymi sprawami i wywalił z tych wątków 90% odpowiedzi które są nie na temat, a w pierwszym poście zostawił najważniejsze informacje na dany temat i aktualizował by je, na pewno inaczej by się to czytało, a tak wielu nowych użytkowników jak wchodzi na forum i szuka informacji na dany temat otrzymuje tyle informacji do przeczytania, że dalej nic konkretnego z tego nie wynika.
Przykład: szukałam informacji na temat jaką walutę zabrać do Chorwacji, przeczytałam kilka tematów i o to co udało mi się wyczytać:
- jedni polecają zabrać złotówki i na miejscu w Chorwacji wymienić na kuny
- drudzy polecają zabrać euro
- trzeci polecają zabrać tylko karte do bankomatu
- inni polecają zabrać dolary lub jeny i w Chorwacji wymienić na kuny
Suma summarum, ilu Polaków tyle podzielonych zdań, a może nawet i więcej dlatego proszę o konkretną odpowiedż na zadane pytania i oczekuje konkretnej odpowiedzi, może z kimś uda mi się nawiązać dyskusję na interesujący mnie temat i dowiem się więcej niż z czytania wszystkich tematów na forum. Gdyby było tak jak Wy chcecie, to na forum nie byłoby nowych tematów, bo wszystko zostałoby przemaglowane od A do Z i tylko czytałoby się już istniejące tematy.
Moim zdaniem niczemu nie szkodzi zapytać po raz dziesiąty o to samo, gdyż zawsze ktoś może wnieść coś ciekawego do dyskusji, o czym wcześniej nie wspomniano.
Pozdrawiam.