Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy wart z poznani jechac przez niemcy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.08.2007 08:08

Wyjazd dla mieszkańców Poznania i innych na południe od niego jest pozbawiony logiki.
Min. 300km różnicy do punktu GRAZ.
Trasa Poznań-Śrem-Rawicz-Wrocław-Krapkowice-Głubczyce-Krnov-Olomouc-Brno-Breclav-Reintal (uwaga od 22-06 zamknięte)-Wiedeń-Graz. Dalej wdług uznania.
W tym roku przejechana 4 razy. Kto nie wierzy, niech jedzie przez Niemcy lub Kudowę :roll: , Boboszów :roll: , Głuchołazy :roll: .
Pozdrawiam.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 12.08.2007 18:52

FUX : czy jazda przez Niemcy pozbawiona jest logiki? Wybieram się 24.08 z Poznania i chciałem lecieć na południe (raczej Boboszów). Wspomniałeś coś, że od 22.06 zamknięte. Co takiego?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.08.2007 18:56

Podana trasa przez Krnov jest w porownaniu z innymi PROSTA i pozbawiona wiosek. Przejście Breclav-Reintal jest w tych godzinach zamknięte.
"Moja" trasa była testowana w tym roku czterokrotnie. Kto nie pojedzie, nie uwierzy. Dlatego z pelnym przekonaniem odradzam inne szlaki przedostania się do Wiednia z kierunku Wrocławia.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.09.2007 21:33

Pierwszy i ostatni raz jechałam przez Czechy. Niestety nigdy wiecej. Drogi co najmniej fatalne. Jak myślcie co musi się zmienić, żeby czeskie drogi odpowiadały przepisom i normom europejskim? Normy europejskie; wierzcie mi to na pewno... :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.09.2007 06:28

majeczka napisał(a):Pierwszy i ostatni raz jechałam przez Czechy.

A którędy jechałaś?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2007 06:32

majeczka napisał(a):....Jak myślcie co musi się zmienić, żeby czeskie drogi odpowiadały przepisom i normom europejskim? .... :papa:

Myślę, że najpierw powinniśmy zacząć od siebie bo tu NIESTETY jeździmy codziennie a w Czechach od czasu do czasu i to niekoniecznie jest jedyna droga na południe :wink: Ja widząc "europejski" poziom dróg w Polsce wolę nie komentować stanu dróg w innych krajach. No nie, przepraszam - jeden wyjątek - możemy dumnie "WYWYŻSZAĆ" się porównując nasze drogi z ich drogami na Ukrainie - wypaniemy o wiele lepiej ale......to NIESTETY nie jest powód o dumy :idea:
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 10.09.2007 13:07

Jestem z Gdyni i na pewno następnym razem nie pojadę przez Polskę! Wracając 1 wrzesnia jechaliśmy 13 godz :evil: , przez sam Wrocław tłukliśmy sie 2 godz! - Nigdy więcej, następnym razem tylko przez Niemcy, nadrobione kilometry na pewno zwróca się w czasie przejazdu.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy wart z poznani jechac przez niemcy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone