Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cro po raz szósty! Gdzie teraz?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
termoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) termoz » 31.07.2009 15:43

Byłem już w Chorwacji pięć razy. Rok temu miał być ten ostatni ale znowu tak wyszło, że wylądujemy w Cro. Stacjonowałem już w Zadarze, Breli, Tucepi, Baska Voda, na wyspie Hvar, Dubrovniku, Plitvicach. Nie mam pomysłu gdzie tym razem uderzyć. Brela była dla mnie najciekawsza, świetne małe plaże, ciekawe życie podwodne, promenada i knajpki wypaśne.
Gdzie Wy byście pojechali, pomijając miejsca w których już byłem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2009 15:47

Baska - Krk
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 31.07.2009 16:16

a moze Orebic? :)
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 31.07.2009 16:18

Polecam wyspę Krk :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 31.07.2009 19:21

Witaj :)
Ja byłam też 5 razy w CRo, w tym pewnie szósty..napiszę ci w skrócie gdzie my stacjonowaliśmy w czasie tych wyjazdów :)
1 wyjazd -Istria(Rabac)
2 wyjazd-Novi Vinodolski, zat.Kvarner i wyspa KRk
3 wyjazd -Riwiera Makarska (Tucepi) + Primosten + wodospady krka
4 wyjazd - najlepszy :) Zupa Dubrovacka(3dni w tym Dubrovnik), płw.Peljesac(ORebic-tu aż 10dni) i liźniecie Korculi
5 wyjazd Wyspa Brac - Supetar (ślicznie-polecam), wyspa Hvar, Gradac i Mostar, Plitvice.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0

Jeśli Cię nie było na Peljesacu to koniecznie pojedz, według mnie najpiękniejszy region Cro !
W tym roku jeśli dojdzie do skutku znów we wrześniu, planuję : wyspa Pag, Rab i południe może znów Peljesac.
Druga opcja na krócej to Istria, choć mam nadzieję, że pierwsza opcja wypali :)
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 31.07.2009 20:51

Polecam Pag. To będzie mój drugi pobyt tam, a 4 w ogóle. Zupełnie inny świat, księżycowy :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 31.07.2009 21:24

Mam podobny dylemat...To nasz dziesiaty wyjazd,czas ucieka a my ciagle nie wiemy... Do tej pory zawsze Stari Grad na Hvarze lub Orebic. To cudne miejsca i boje sie zawodu.Jednak jada z nami Rodzice,ktorzy baaaaardzo dlugie podroze zle znosza,wiec ma byc "blisko" (do 1000km) i najlepiej nad samym morzem :lol: Mama chce cyt."siedzac na tarasie moczyc nogi w morzu" :D Troche przesadzila,ale wiecie o co chodzi.
Jednak Istria i wszystko powyzej Zadaru odpada-to nie te klimaty... I za duzo Niemcow,mamy ich dosc na co dzien :evil:
Macie jakis pomysl :?: Z gory dzieki za podpowiedzi! Zaczyna mi chodzic po glowie Rogoznica,ale -wlasnie- zeby nie bylo rozczarowania...
termoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) termoz » 01.08.2009 19:25

Chyba zdecyduje się na ten Peljesac. Głównie ze względu na możliwość nauki windsurfingu oraz na to:

http://picasaweb.google.com/orebic.com. ... akWMokalo#
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2009 19:35

Pakostane.
W promieniu 100km nie jestes w stanie zwiedzić atrakcji w ciągu 2 tygodni. Szkółka windsurfingu i yachtingu na miejscu....
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 01.08.2009 19:39

Basiulinek napisał(a):Mam podobny dylemat...To nasz dziesiaty wyjazd,czas ucieka a my ciagle nie wiemy... Do tej pory zawsze Stari Grad na Hvarze lub Orebic. To cudne miejsca i boje sie zawodu.Jednak jada z nami Rodzice,ktorzy baaaaardzo dlugie podroze zle znosza,wiec ma byc "blisko" (do 1000km) i najlepiej nad samym morzem :lol: Mama chce cyt."siedzac na tarasie moczyc nogi w morzu" :D Troche przesadzila,ale wiecie o co chodzi.
Jednak Istria i wszystko powyzej Zadaru odpada-to nie te klimaty... I za duzo Niemcow,mamy ich dosc na co dzien :evil:
Macie jakis pomysl :?: Z gory dzieki za podpowiedzi! Zaczyna mi chodzic po glowie Rogoznica,ale -wlasnie- zeby nie bylo rozczarowania...

Poleciłbym wyspę RAB ale tam odpada z uwagi na wszechobecny język niemiecki. Za to PAG jak się objeżdża mostem wychodzi 1050 km, więc może LOSIN, czy CRES. Do Brestowej było jakieś 900 km.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone