Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co i w jakim samochodzie się zepsuło - Statystyka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tj_jankes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tj_jankes » 04.07.2011 07:13

Powerglide napisał(a):O Toyotach i Subaru już było a czy ktoś miał jakieś przejścia z samochodem Mitsubishi/Mitsubishi Carisma? Dotychczas <odpukać> nigdy mnie nie zawiódł, ale tak dalekiej trasy nim nie robiłem i nie zapuszczałem się w tamte rejony Europy.

A i takimi autami CROmaniacy jeżdżą na wakacje. W ubiegłym roku byłem moją prawie nowo nabytą Carismą 1,9 DiD (Cres, Losinj i KRK). Podróż przebiegła bez problemu :D
transporter0
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) transporter0 » 04.07.2011 09:01

Rok 2008 przy wjeździe na parking Albona Hotel w Rabacu uszkodziłem obydwa kolektory wydechowe w BMW 330i Touring. Wymiana kolektorów wraz z katalizatorami i sondami koszt 8000zł. Teraz swoim M-Techem nie zjeżdżam z asfaltu :D Całe szczęście to jedyna przygoda jaką mieliśmy z samochodem. W tym roku to samo BMW, wizyta w serwisie na początku sierpnia, przegląd wakacyjny i powinno być ok.
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 04.07.2011 10:18

Do Chorwacji 4 razy:
- 2x Opel Astra II Kombi
- 2 x Opel Vectra C Kombi
Nic a nic się nie działo :) i oby było tak nadal

Moim znajomym za to:
- VW Touran - zaparkowali w nasłonecznionym miejscu i komputer (na wyłączonym silniku) stwierdził za wysoka temperaturę i włączył chłodzenie silnika !!! I tak chłodził aż do wyczerpania AKU i spalenia wirnika 8O
Koszt 1000KUn w ASO VW w Zadarze - po naprawie mechanicy powiedzieli że jest to najczęstsza awaria w tym modelu VW
- BMW 318 - zablokowana stacyjka - qmpel miał wykupioną opcje BMW Assistant REWELACJA !! Jeden telefon i w ciągu 1.5h przyjechało auto zastępcze (Opel Astra II made in GLIWICE) a jego zabrali na lawecie do SPLITU do ASO BMW - odstawili po 2 dniach
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 04.07.2011 11:20

Dziwne z tym Touranem,dwa razy byłem w Chorwacji takim autem w czarnym kolorze 2004rok,2.0tdi i nie miałem żadnych problemów,choć stał na słońcu przez dwa tygodnie bez cienia.
olgrem
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olgrem » 07.07.2011 19:31

klimatyzacja - 3 dnia pobytu, początek sierpnia 27 st.C samochód: Scenic z póltorarocznym przebiegiem :-(
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 08.07.2011 10:13

Cztery razy w Cro Octavką Tour z 2005 roku:
- w 2009 w Crikvenicy zaświecił się check (tuż obok hotelu był serwis, trochę nie przypominający ASO :D , ale miły miejscowy mechanik podłączył kompa i powiedział, że to nic poważnego). Potwierdził wcześniejsze przypadki zdiagnozowane w PL i do domku wróciliśmy bez problemu.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 08.07.2011 10:45

A czy ktoś jechał Toyotą Ave w dieslu do Cro, chętnie dowiem się czy nie było jakiś "przygód", ja właśnie wybieram się takim autkiem w tym roku (dziewiczy rejs) i stad moje obawy.....
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 09.07.2011 17:59

Też miałem przygodę z moim VW Passat 1,9 TDI jechaliśmy do Grecji około 1 w nocy rejon Nowy Sad w pewnym momencie sygnał dzwiękowy zapaliła się kontrolka ,akurat mijałem cpn zjechalem na parking i problem pedal gazu nie reaguje , pomoc drogowa zawiozła nas do serwisu vw w Nowym Sadzie . Było to z soboty na niedzielę , serewis nie pracuje w niedziele więc przymusowy odpoczynek . W poniedziałek w serwisie diagnostyka i mówią ze pedal gazu się kończy , poczyścili co mogli i możemy jecha do kasy i zonk nie biorą pieniędzy bo niczego nie naprawili :?: . Więc w drogę. Ale to nie koniec :D w drodze powrotnej prawie w tym samym miejscu awaria sie ponowiła a że blisko serwis zajechałem . Diagnoza ta sama co wcześniej pedał gazu . Ale tym razem nie można go naprawic , a dostawa nowego 3 do 5 dni padła decyzja wracamy powoli do kraju po drodze telefony do rodziny po jakąś lawetę a że udało się ją załatwic toczymy się na przeciw i tak przejechałem całe Węgry od Serbi do Słowacji z rewelacyją prędkością 50 km na godzine czas wyśmienity 10 godzin 8O , zajeżdżam na cpn już na Słowacji chwila odpoczynku do wozu a on jakby nic się nie stało normalnie zapalił pedał gazu reaguje więc dojechałem na Czechy zapakowałem się na lawetę którą załatwiliśmy i do kraju już lawetą . Z Grecji ruszyliśmy o 6.00 chcialem przed północą byc w kraju a tak nastepnego dni byliśmy o 9.00 rano :D lawetka jakiś 1000zł pedal 300zł z dostawą z serwisu . Aha i za drugim razem też w serwisie nie zaplacilem bo nic nie naprawili , moż kiedyś doczekamy się tego w kraju :lol:
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 10.07.2011 09:08

Na 8 razy, raz nasz Chrysler Town Country odmowil posluszenstwa:) jechalismy przez Czechy gdzie przejechalem jakas padline (dzik czy cos) kosc wbila sie w bak i na stacji zauwazylismy kaluze paliwa. Coz zrobic, jedziemy dalej, tankujemy LPG (na ktorym robilismy 150km bo jechalismy z przyczepka) i co stacje tankowalismy uciekajaca benzyne i szukalismy kleju. Wkoncy kupilismy jakis klej ktory niezbyt trzymal ale na szczescie przylepilismy go na worku i poprawilismy klejem do pontonu ktory mielismy zeby bylo malo jak wyszlo sloneczko w Chorwacji okazalo sie ze wentylator nie chodzi bo zostal uszkodzony jakis czujnik przez zwierzyne :) no to wentylator zrobilismy na sztywno i do Chorwacji dojechalismy a tam juz zalatalismy to normalnym klejem :)
jechalismy wtedy dwadziescia pare godzin ale przez caly ten czas nie chcialo mi sie spac od tych wrazen ;D
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 01.11.2011 20:50

Wracając końcem lipca z 4-tego już pobytu w CRO za Zagrzebiem na autostradzie o godz. 1.00 w nocy wycieraczki przedniej szyby w naszej Sintrze odmówiły posłuszeństwa - zatrzymały się w jednej pozycji.

Deszcz bardzo mocno padał, a do tego pasy na jezdni były mało widoczne i zmuszeni byliśmy stanąć na autostradzie.

Gdyby nie latarka, którą zabieram podczas każdego dalszego wyjazdu stalibyśmy w niedozwolonym miejscu na autostradzie do momentu aż przestanie padać .

Na szczęście było czym poświecić i okazało się, że popuścił mechanizm wycieraczek, który dokręciłem i pojechaliśmy dalej.
menadzer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) menadzer » 04.11.2011 12:22

W moim Golfie 4 siadł włącznik świateł stop pod pedałem hamulca. Szybka diagnoza za pomocą laptopa. Włącznik kupiłem w Makarskiej, wymiana trwała 20 min. Więcej usterek brak. Tym autem byłem w CRO już trzy razy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.11.2011 14:35

menadzer napisał(a):W moim Golfie 4 siadł włącznik świateł stop pod pedałem hamulca. Szybka diagnoza za pomocą laptopa. Włącznik kupiłem w Makarskiej, wymiana trwała 20 min. Więcej usterek brak. Tym autem byłem w CRO już trzy razy.

Kolega to jest jak McGiver. Z patyka zrobi karabin. :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 04.11.2011 14:58

ARTUR_KOLNICA napisał(a):A czy ktoś jechał Toyotą Ave w dieslu do Cro, chętnie dowiem się czy nie było jakiś "przygód".....

chyba se jaja robisz ... :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.11.2011 18:40

Krystof napisał(a):chyba se jaja robisz ... :wink:

Zobacz datę postu sąsiedzie. :D
Jajcarz pewnie pojechał i wrócił ......i dalej ma obawy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2011 11:30

Z autem jest jak z kobietą :lol: jak o nie dbasz prędzej czy póżniej i tak dostaniesz kopa w dupe :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.