Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co i w jakim samochodzie się zepsuło - Statystyka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak
kotbury

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.11.2010 17:34

W ubiegłym roku byłem nową mazdą5 w Cro i tankowałem on na pierwszej stacji na autostrdzie INA,w pewnym momencie się przestraszyłem,że auto się pali tak kopciło dopiero gdy dotankowałem na innej stacji problem ustąpił.Mógł buć przypadek,ale tego samego roku tankowałem na stacji INA w Karlobagu(jedyna w tym rejonie stacja)i było dokładnie tak samo.Dla świętego spokoju omijam tą sieć szerokim łukiem.
osimek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) osimek1 » 30.11.2010 14:47

chyba zapomniałem napisać

Vectra 97r. 1.6 16V ecotec LPG

przed trasa wymieniałem u mechanika płyn w chłodnicy (samemu, można to zrobić ale w tym silniku jest to upierdliwe), mechanik źle założył węże od chłodnicy i jak to sie mówi "pukla guma" - czyli pękł mi jeden z węży dochodzących do chłodnicy. koszta naprawy albo 200kn albo 200zł (nie pamietam waluty;p)
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 01.12.2010 21:33

Sorki dubel :twisted:
Ostatnio edytowano 01.12.2010 21:38 przez janlewbr, łącznie edytowano 1 raz
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 01.12.2010 21:35

W 2009 tankowałem trzy razy ON na INA , puszczałem dymy przy przyspieszaniu że było je widać nawet na autostradzie przy 150 km/h i "trochę" [nawet bardzo] mulił , na szczęście nie mam DPF'a , stacje INA w Gospicu i Makarskiej . W drodze powrotnej zatankowałem w OMV , miałem prawie pusty zbiornik , dymienie ustąpilo silnik nabrał mocy .
W tym roku tankowałem tylko na OMV jak widziąłem to nawet do 1/2 zbiornika dolewałem i dymki nie wystąpiły mac prawidłowa .
Jeśli ktoś ma DPF'a to niech poważnie rozważa nadłożenie kilkudziesięciu kilometrów niż tankowanie na INA , albo częste tankowanie przy byle okazji na OMV . Na Makarskiej Riwierze najbliższa jest w Splicie przy obwodnicy .
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 07.12.2010 19:31

Ja miałem podobnie na Tifonie -ledwo sie ciągneło , tak jak by z 70 kucyków zdechło pod maską :D natomiast na INA w Makarskiej auto działało idealnie ( na początku lipca) Diesel
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 07.12.2010 23:16

wyjątkowo upierdliwa tylna belka ...
do wymiany...
dwa razy w ostatnich 2 latach...
citroen xsara rocznik 2001, zakup 2002
pawelh
Cromaniak
Blums

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.12.2010 20:55

Blums napisał(a):Ja miałem podobnie na Tifonie -ledwo sie ciągneło , tak jak by z 70 kucyków zdechło pod maską :D natomiast na INA w Makarskiej Bauto działało idealnie ( na początku lipca) Diesel
Pewnie tak jak i w Polsce stacje mają dobre i złe paliwo albo uczciwych i mniej uczciwych pracowników ale ja na stacji INA nie zatankuję.POZDRAWIAM
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.12.2010 22:45

Jak sobie czytam te wszystkie posty o złym czy dobrym ON, to się cieszę że mam starego dziada z benzynowym silnikiem 8V (przypadkiem nie mylić z V8 :wink: ). Obojętnie jaką PB95 mu wleję to jest zadowolony, a jak w Austrii i w Niemczech PB91 była dostępna to też się nie obrażał.
Nie jest super elastyczny, nie pali najmniej, ale nigdy mnie nie zawiódł, ani po drodze nie strzela fochów że mu paliwo nie pasi
:wink: :wink: :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.12.2010 10:55

dids76 napisał(a):Jak sobie czytam te wszystkie posty o złym czy dobrym ON, to się cieszę że mam starego dziada z benzynowym silnikiem 8V ...

A żebyś wiedział, że te "stare dziady" są najlepsze :lol: te wszystkie cudeńka elektroniczne, wtryski, pompy CRDI CTDi FSI i inne gady są dobre........ na początku ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.12.2010 11:18

Leszek Skupin napisał(a):... te wszystkie cudeńka elektroniczne, wtryski, pompy CRDI CTDi FSI i inne gady są dobre........ na początku ;)

E tam ... Trzeba wiedzieć tylko którą markę wybrać ...

;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.12.2010 11:57

weldon napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):... te wszystkie cudeńka elektroniczne, wtryski, pompy CRDI CTDi FSI i inne gady są dobre........ na początku ;)

E tam ... Trzeba wiedzieć tylko którą markę wybrać ...

;)

Taaaa w naszym przypadku :D to Hyundai :D mój już trzeci bo NIGDY mnie nie zawiódł i nie rozkraczył się na drodze ;)

;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.12.2010 12:48

dids76 napisał(a):Jak sobie czytam te wszystkie posty o złym czy dobrym ON, to się cieszę że mam starego dziada z benzynowym silnikiem 8V (przypadkiem nie mylić z V8 :wink: ). Obojętnie jaką PB95 mu wleję to jest zadowolony, a jak w Austrii i w Niemczech PB91 była dostępna to też się nie obrażał.
Nie jest super elastyczny, nie pali najmniej, ale nigdy mnie nie zawiódł, ani po drodze nie strzela fochów że mu paliwo nie pasi

8V benzyna, doskonała prostota. Uwielbiam takie. Zdradzisz markę i rocznik ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.12.2010 13:46

realista2 napisał(a):
dids76 napisał(a):Jak sobie czytam te wszystkie posty o złym czy dobrym ON, to się cieszę że mam starego dziada z benzynowym silnikiem 8V (przypadkiem nie mylić z V8 :wink: ). Obojętnie jaką PB95 mu wleję to jest zadowolony, a jak w Austrii i w Niemczech PB91 była dostępna to też się nie obrażał.

vw, 1998
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.12.2010 13:57

dids76 napisał(a):
realista2 napisał(a):

vw, 1998

dobry rocznik tylko zawieszenie z przodu mu trochę popsuli mnogością elementów.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 11.12.2010 14:12

C-5, 2.0 benzyna, r. 2002. Duża, pakowna i wygodna bryka celowo kupiona pod długie przeloty. Mimo, że F :wink: nic się nie psuje. Rewelacjaaaaa :)
Ostatnio edytowano 11.12.2010 15:55 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.