Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co i w jakim samochodzie się zepsuło - Statystyka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 12:20

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 12:25

To ja napisał(a):Zmień lekarza te Cię oszukuje.
Z pow.

Badania przechodzę w pracy i gdyby mnie oszukiwał to nie mógłbym robić tego co robię. Twoje twierdzenie dotyczące Opla jest takie samo jak to, że Citroenami jeżdżą same pedały, Fiatami tylko lebiegi, a Alfami tylko mamisynki...
Swoje pow. wsadź sobie w d.
adames
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adames » 15.08.2010 12:30

To ja
Pierwszych oznak pękającego tłumika możesz nie usłyszeć, tak samo jak nie usłyszysz np, odrywającej się tylnej rurki z ostatniego tłumika. Nie zobaczysz nie wchodząc pod auto urwanego mocowania tłumika.
Drobnych wycieków również możesz nie zauważyć gdy np parkujesz auto pod blokiem , a nie w garażu.
Te moje uwagi są adresowane nie bezpośrednio do Ciebie, ale do ludzi którzy będą chcieli skorzystać z tych rad. Jeśli ktoś wybiera się w dalszą trasę i po prostu pakuje auto i jedzie , to może tak robić . Nasze auta tak powinny być skonstruowane, że powinny być bezawaryjne. Jednak założenia są założeniami , a życie pokazuje swoje.
Są ludzie przewidujący i zapobiegliwi, są i tacy co do tego tematu podchodzą na luzie, i mają takie prawo.
Ja wolę jednak sprawdzić co nie co , niż stanąć gdzieś na drodze i płakać że coś się stało lub złapaliśmy kapcia a w kole zapasowym jest niskie ciśnienie.
Czy to problem sprawdzić czy mamy płyn do spryskiwacza i ewentualnie wymienić kiepskie wycieraczki ? A jadąc w czasie deszczu nie będziemy się w....... denerwować
Ostatnio edytowano 15.08.2010 12:32 przez adames, łącznie edytowano 1 raz
adames
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adames » 15.08.2010 12:31

Bocian
Aż się bałem co napiszesz kto jeździ Chryslerem :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 12:34

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 12:35

Niestety nie zmieściło się.

Dziwne... :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 12:37

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:34 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 12:40

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:34 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 12:41

To ja napisał(a):
Bocian napisał(a):

Pieszczoch!
Z pow.
Ps. Jakim Ty jeździsz samochodem laleczko, bo nie chce mnie się szukać.

Oplem cipko...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 12:46

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 08:35 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 12:54

Hłe, hłe.. dobry jesteś... śmieszny taki...
Trzymaj się. Awatarek zobowiązuje...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.08.2010 13:20

To ja napisał(a):To masz hopla i powróciliśmy z powrotem do twojego stanu emocjonalnego.
Z pow.

Hm ... Nie wiedziałem,że ja też mam hopla ... 8O
8 lat jazdy dwoma Oplami bez najmniejszej awarii ... 8O
Chyba muszę poszukać jakiegoś dobrego specjalisty od hopla :lol: :lol:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.08.2010 15:20

Dajcie sobie już spokój z tym Oplem. Wszystko się psuje jak się nie dba. Japończyków w zestawie nie ma z dwóch powodów. Po pierwsze jak ktoś ma taką na przykład Toyotę to choćby go żywym ogniem przypiekali to do awarii się nie przyzna przecież to z powodu jej bezawaryjności sobie ją kupił. Po drugie japońce faktycznie mniej się psują bo mają bardzo prostą konstrukcję. Tyle , że unijny Wielki Brat czuwa i żeby sprzedawać na tutejszym rynku i dostosować się do norm emisji Co2 Japończycy też będą musieli skomplikować swoje konstrukcje co już się dzieje i czego skutki widać np. na przykładzie turbo diesli Subaru.
Można i bezwzględnie trzeba wyłączyć system start-stop, filtr cząstek stałych również natychmiast wywalić, ale jak się kupiło auto ze skrzynia zautomatyzowaną, cvt lub multitronikiem, turbosprężarką czy nie daj boże z turbo i sprężarką to nigdy nie wiesz czy dojedziesz bez przygód.
Georgia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Georgia » 15.08.2010 16:25

Bocian napisał(a):
To ja napisał(a):
Bocian napisał(a):

Pieszczoch!
Z pow.
Ps. Jakim Ty jeździsz samochodem laleczko, bo nie chce mnie się szukać.

Oplem cipko...

Drugi mój wpis i drugie OT :oops: Dziś się zalogowałam, rozglądam sie po forum i bardzo uderza mnie tutaj agresja wypowiedzi :roll: Nie byłam jeszcze na forum, gdzie użytkownik może użytkownika nazwać "cipką" ot tak :roll:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 15.08.2010 17:59

Georgia napisał(a):Drugi mój wpis i drugie OT :oops: Dziś się zalogowałam, rozglądam sie po forum i bardzo uderza mnie tutaj agresja wypowiedzi :roll: Nie byłam jeszcze na forum, gdzie użytkownik może użytkownika nazwać "cipką" ot tak :roll:

A co w tym złego jak dwoje do siebie mówi " laleczko " , " cipko " :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.