.png)
To ja napisał(a):realista2 napisał(a):Dajcie sobie już spokój z tym Oplem. Wszystko się psuje jak się nie dba. Japończyków w zestawie nie ma z dwóch powodów. Po pierwsze jak ktoś ma taką na przykład Toyotę to choćby go żywym ogniem przypiekali to do awarii się nie przyzna przecież to z powodu jej bezawaryjności sobie ją kupił. Po drugie japońce faktycznie mniej się psują bo mają bardzo prostą konstrukcję. Tyle , że unijny Wielki Brat czuwa i żeby sprzedawać na tutejszym rynku i dostosować się do norm emisji Co2 Japończycy też będą musieli skomplikować swoje konstrukcje co już się dzieje i czego skutki widać np. na przykładzie turbo diesli Subaru.
Można i bezwzględnie trzeba wyłączyć system start-stop, filtr cząstek stałych również natychmiast wywalić, ale jak się kupiło auto ze skrzynia zautomatyzowaną, cvt lub multitronikiem, turbosprężarką czy nie daj boże z turbo i sprężarką to nigdy nie wiesz czy dojedziesz bez przygód.
Prostszą od czego: Fiata, Peugeota czy VW - kolego żarty.
Z pow.
Ps.Georgia- widocznie wszystko jeszcze przed tobą.
.png)
pejo100 napisał(a):A zepsuła się komuś mazda? Bo na szczęście nic na ten temat nie znalazłem:)
.png)
.png)
JokerSmile napisał(a):Nie będę polecał francuskiej marki na "C" -- bo wiadomo jaka jest o nich "opinia" (głównie niemieckiej prasy, btw).
Jak lubisz się Jasio dobrze wymęczyć w drodze, masz hajsu jak lodu na części, w pip czasu na zacieśnianie więzi z mechanikiem, poza tym zależy Ci co sąsiedzi powiedzą -- nie kupuj cepiątki. Weź se lepiej "paska w tedeiku". Albo fokę jakąś kup. W ostateczności cordobę lub octawkę.
Odwrócona teza taka.
.png)

.png)
jasio napisał(a):Właśnie miałem zamiar kupić C5![]()
Może coś doradzisz
.png)
.png)
.png)
.png)
windulek napisał(a):Witam,
W zeszłym roku Ford Galaxy w dieslu oczywiście. Jeżeli można nazwać to awarią to zrobił mi się bąbel na oponie i zmieniałem koło na autobahnie w Niemczech. Poza tym 3,5 tyś km bez niespodzianek.
W tym roku również Galaxy, zrobione 5 tyś km po Bałkanach i...nic
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.