Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chyba jednak Krk - Baska

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lib
Turysta
Chyba jednak Krk - Baska

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 04.08.2007 15:21

powoli chyba bedziemy sie decydowac na pobyt w miejscowosci Baska (KRK),

stad moje pytanie,

czy lepiej rezerwować cos wcześniej (termin pobytu 16.08 - 26.08) czy można jechać w ciemno? Przy zalozeniu, ze interesuje nas apartament/pokoj 2 osobowy blisko morza i z widokiem na morze.

jakie rady? jakiej ceny za cos takiego sie spodziewac?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 15:33

lib napisał(a):powoli chyba bedziemy sie decydowac na pobyt w miejscowosci Baska (KRK),

stad moje pytanie,

czy lepiej rezerwować cos wcześniej (termin pobytu 16.08 - 26.08) czy można jechać w ciemno? Przy zalozeniu, ze interesuje nas apartament/pokoj 2 osobowy blisko morza i z widokiem na morze.

jakie rady? jakiej ceny za cos takiego sie spodziewac?

Moim zdaniem lepiej jechac w ciemno - jest was tylko 2 osoby więc z lokalem nie powinno byc problemu. Jeżeli przeglądałaś oferty z Baski na necie to powinnaś zauwazyc, że są nieco bandyckie :wink: Ale to tylko częśc (i to mniejsza) tego co jest dostępne na miejscu. Nie wszyscy Chorwaci ogłaszają sie w necie. Przy planowaniu ceny za apartament przyjąbym stawkę ok. 15 ojro za osobę na miejscu zawsze można coś ponegocjowac (choc nie zawsze sie to udaje :lol: )
lib
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 04.08.2007 15:49

dzieki za odpowiedz

ale czy realne jest znalezienie pokoju PRZY morzu? z widokiem na morze? w takiej cenie jaka podajesz ? 15 e od osoby? bo z tego co zdazylem przejrzec to faktycznie ceny są dosc wysokie :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 15:59

lib napisał(a):dzieki za odpowiedz

ale czy realne jest znalezienie pokoju PRZY morzu? z widokiem na morze? w takiej cenie jaka podajesz ? 15 e od osoby? bo z tego co zdazylem przejrzec to faktycznie ceny są dosc wysokie :roll:

Takiej gwarancji to prawdopodobnie nikt Ci nie da (przy jeździe w ciemno) ale próbowac można i należy :idea: :lol: . Jak nie znajdziesz "przy morzu"- pojęcie względne :wink: - bo w zasadzie wszystkie są "przy morzu" - na napewno trafisz coś 200 czy 300 metrów od morza :lol: Natomiast uważam, że ze znalezieniem lokalu problemów nie będzie. Od lat jeżdzę w te rejony (zazwyczaj w I połowie sierpnia - czyli absolutny szczyt sezonu :!: ) i nigdy nie widziałem żeby były braki, nawet w Basce. Może gdybyście jechali na kilka samochodów to byłby problem żeby mieszkac w jednym budynku ale skoro jedziecie w 2 osoby - to szerokiej drogi, będzie OK :wink: :papa:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 04.08.2007 17:42

lib napisał(a):ale czy realne jest znalezienie pokoju PRZY morzu? z widokiem na morze? w takiej cenie jaka podajesz ? 15 e od osoby?

Na najlepsze miejsca w sensownej cenie trzeba trafić.
Wróciłem z Chorwacji i smuci mnie widoczna zwyżka cen.
Nad samym morzem oczekiwano 80 euro za apartament 4-osobowy. To dość dużo.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 04.08.2007 18:42

GALILEUSZ napisał(a):
lib napisał(a):ale czy realne jest znalezienie pokoju PRZY morzu? z widokiem na morze? w takiej cenie jaka podajesz ? 15 e od osoby?

Na najlepsze miejsca w sensownej cenie trzeba trafić.
Wróciłem z Chorwacji i smuci mnie widoczna zwyżka cen.
Nad samym morzem oczekiwano 80 euro za apartament 4-osobowy. To dość dużo.

rozbój
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 18:49

GALILEUSZ napisał(a):...oczekiwano 80 euro za apartament 4-osobowy....

niech oczekują dalej :lol: :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 04.08.2007 20:07

Piotrek_B napisał(a):
GALILEUSZ napisał(a):...oczekiwano 80 euro za apartament 4-osobowy....

niech oczekują dalej :lol: :wink:

Szkopuł w tym, że znajdą. Dla Niemca, Włocha, Szwajcara, Duńczyka, etc, .... taka cena to bardzo tanio. Dla nas, póki co, chyba jednak wiekszości, pozostaje to gorsze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 20:27

woka napisał(a):...Szkopuł w tym, że znajdą. Dla Niemca, Włocha, Szwajcara, Duńczyka, etc, ...

Zgadza się - znajdzie. Faktem jest, że np. Helmut ma więcej kasy. Ale i zazwyczaj w wielu krajach jak ktoś usłyszy język niemiecki to cena jakoś tak dziwnie w góre idzie :lol: Bo wiadomym jest, że oni za cholerę nie potafią negocjowac i dają sie nieźle pompowac (często nie mając tego świadomości :lol: - to akurat widziałem nie raz na własne oczy i to nie tylko w HR)
woka napisał(a):...Dla nas, póki co, chyba jednak wiekszości, pozostaje to gorsze.

Woka tak źle to chyba nie jest - w końcu w syfie nie mieszkamy, bedąc w HR. A najczęściej w takich samych warunkach jak Helmuty tylko, że my zapłacimy 10-15 ojro a oni od minimum 20 w górę za to samo :lol:
Pozdrav :papa:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 04.08.2007 22:26

Dokładnie to chciałem napisać.
Ceny rosną, bo Niemcy przyjeźdzają coraz liczniejszą grupą i ... PŁACĄ !!!
Pamiętam, że siedem - osiem lat temu na Chorwacji spotykałem w Chorwacji więcej Polaków czy Czechów niż Niemców. Teraz jest ich zatrzęsienie i ceny idą w górę.
Mieszkaliśmy przez kilka dni nad samym morzem, szczerze powiem, że aż za blisko. Na trzech kondygnacjach było 9 apartamentów i wszystkie zajęte. Prawa rynku działają. Jeśli są klienci którzy płacą taką cenę to taniej nie będzie.
Chcieliśmy mieć blisko i widok na zwodowaną łódź pontonową, więc poszliśmy w drożyznę ...
300 metrów od morza można było zamieszkać za 40 euro w podobnych warunkach, ale z widokiem na pole, sklep i halę sportową ... Klient wybierze to co lubi.
Nad samym morzem nie było więcej wolnej nawet jednej przyzwoitej kwatery w tej miejscowości.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje