Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

chorwacja rowerem - gdzie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
loockash
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) loockash » 25.07.2006 12:05

W połowie sierpnia zamierzamy wybrać sie do Chorwacji, a dokładniej do tej części bliżej nas. Chcemy wziać ze sobą rowery i planujemy wypoczynek raczej aktywny (ale bez przesady). Szukamy miejsca, gdzie można wypożyczyć łódkę, popłynąć na jkąś wysepkę, wykąpać się w zatoce i pojeździć. Czy wyspa Krk to odpowiednie do tego miejsce? Jeśłi tek, to kótre z miasteczek najlepiej wybrać i z jakimi kosztami za dobę za dwie osoby trzeba się liczyć? Pozdrawiam, Lukasz
loockash
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) loockash » 26.07.2006 19:07

czyżby chorwacja rowerem nie wchodziła w grę? Niech kto pomoże!!!!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.07.2006 10:43

Miałem parę razy rowery ze soba, najlepsze tereny do amatorskiej jazdy są na Istrii, tutaj zrobiliśmy najwięcej wypadów rowerowych. Zwiedziliśmy okolice Umagu, Poreca, Rovinij i płw Kameniak, Medulin. Jeżdziliśmy tez "w głąb" lądu, np w okolicy Lovrecicy, wspaniale winiarnie, częstowanie winem i rakiją przez mieszkanców.
Na Peljecac tez warto zabrac rowery, my nie mielismy, ale widzieliśmy sporo rowerzystów.
Podobno, taką dostałem ofertę, dobre trasy rowerowe są na Makarskiej http://makarska-riwiera.pl/makarska.htm
Pozdrawiam
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 27.07.2006 12:43

Na Krku byłem w ubiegłym roku ale rowerzystów zbyt wielu nie widziałem.
Chociaż niewątpliwie na rowerze da się tam pojeździć, chociaż wytyczonych tras dla rowerzystów nie spotkałem.
Za to w tym roku podczas pobytu we Vrsarze na Istrii spotkałem ich trochę.
Przed wyjazdem miałem ochotę zabrać rowery ale "moja" stwierdziła, że w tym upale nie będzie jej się chciało naciskać na pedały.
Tu masz mapę z trasami rowerowymi w okolicy Vrsaru
http://www.mojachorwacja.boo.pl/bike.jpg
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.07.2006 16:09

wpisz: biciklističke staze
na http://www.pogodak.hr

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone