Po co gnać i nabijać kilometry?
Wszystkiego ciekawego nie da się zobaczyć na raz.
Jak było na początku - zjedź gdzieś w okolicach Sibenika i już.
A najlepiej zacznij od Istrii (nie mam na myśli wina
.png)
.png)
.png)
.png)
Jak było na początku - zjedź gdzieś w okolicach Sibenika i już.
A najlepiej zacznij od Istrii (nie mam na myśli wina icon_wink.gif ) a po drodze NP Plitvickie.
Ze względu na swoje położenie, nie warto tam dojeżdżać w trakcie, ale ogląda się je w drodze do, albo z Chorwacji.
Świetne miejsce na postój.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Ja doradzałbym podobnie jak Weldon
Pierwsza noc w Plitvicach, rano park, wyjazd około 14-tej. W 4 godziny park da się poznać.
Brela wita Was około 18-19. Moim zdaniem Brela to doskonały pomysł, tym bardziej, że bez dzieci, rodzice będą zachwyceni spacerami i cieniem. A sąsiednia Baśka Voda spełni oczekiwania młodszej części ekipy, wypożyczalnie sprzętu wodnego itp.
Park KRKA według wielu jest słabszą propozycją niż Plitvice, ja się pod tym podpisuję obiema rękami.
Z Breli blisko na Hvar, do Mostaru.
Poza tym serce Chorwacji, moim zdaniem bije w Dalmacji właśnie.
Pozdrawiam.
.png)
kasiula_4 napisał(a):Muszę koniecznie tam byćTylko gorzej żeby wyrobić się z czasem... w drodze do Chorwacji pewnie było by ciężko. Za to z Chorwacji, jak tylko by się wcześniej wyjechało to czemu nie...
.png)
kasiula_4 napisał(a):... co do Istrii masz na myśli konkretne miejsce czy to wszystko jedno ?
.png)
Jeśli zakotwiczysz w Dalmacji , to Plitvice można zwiedzać zarówno w drodze do Cro jak i w drodze z Cro, tylko trzeba zaplanować nocleg w okolichch. Parku.
.png)
kasiula_4 napisał(a): W moim terminie nie mogę nic znaleźć...
.png)
kasiula_4 napisał(a):Januszek zastanawiam się tylko co z tym noclegiem w okolicach Parku ? Jest konieczny ?
Chciałabym zobaczyć park po drodze bez konieczności noclegu ... Nie wiem jak to zorganizować.. Jak możesz to napisz jak jest wygodniej
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):kasiula_4 napisał(a): W moim terminie nie mogę nic znaleźć...
Ja znalazłem kilka wolnych terminów w Breli w sierpniu, nawet niezła cena.
Dasz radę
.png)
.png)
Wg mnie nocleg raczej konieczny, z Muszyny do Parku kawałek drogi.
Można wprawdzie jechać nocą, do Plitvic przyjechać w godzinach rannych, potem co najmniej cztery godziny zwiedzania... i dalej w drogę do Dalmacji.
Męczące dla pasażerów, dla kierowców jeszcze bardziej.
Można w drodze powrotnej wyjechać z Dalmacji wcześnie rano, zwiedzić Plitvice .... wsiadać w auta i na noc wracać do Muszyny.
Też męczące (jak dla mnie)
.png)
kasiula_4 napisał(a):O tyle mamy dobrze że będzie 5 kierowców
Więc może uda się bez nocleguW każdym bądź razie chyba nie odpuścimy Parku
.png)