Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Celina? Stanici? Omis? prosze o rade

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 30.09.2009 22:57

wydra dzięki za relację. Jak nie ma pogody to smętnie (po rakiji się nie liczy :wink: ). W tym roku wyjątkowo zimna woda w tym regionie była. Byliśmy w lipcu w Marusici i co noc bura, a prądy - fale raz w jedną raz w drugą. Po południu troszkę cieplejsza... Jedyny plus bury to przejrzyste, czyste powietrze by ładne fotki zrobić czy pršut (szynkę) podsuszyć ale ile można tej szynki suszyć... Było wybrać mieścinę bardziej na południu... ok. wątki pogodowe tu, bo już się zimno robi.

Brela nie tylko Tobie w tym roku się nie spodobała. Tłoczna i we wrześniu. Nasi rodacy wypełnili szczelnie kwatery i na Rivierze Omiskiej i Makarskiej. Trzeba darować te najbardziej polecane miejsca w Cro (Rivierę Makarską) i szukać w Cro samemu swojej perełki.

W Rabaciu w czerwcu, mimo, ze jest tam o wiele mniej plaz, potrafilismy znalezc miejsca gdzie bylismy sami. W Breli moze tez by nam sie to udalo - ale szczerze nie mielismy takich ambicji przy pogodzie, ktora tam zastalismy.

A co Wy sami na plaży chcieliście robić?

Ps. To jak było z tymi bułkami na śniadanie?
wydra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wydra » 05.10.2009 07:18

pasażer napisał(a):wydra dzięki za relację. Jak nie ma pogody to smętnie (po rakiji się nie liczy :wink: ). W tym roku wyjątkowo zimna woda w tym regionie była. Byliśmy w lipcu w Marusici i co noc bura, a prądy - fale raz w jedną raz w drugą. Po południu troszkę cieplejsza... Jedyny plus bury to przejrzyste, czyste powietrze by ładne fotki zrobić czy pršut (szynkę) podsuszyć ale ile można tej szynki suszyć... Było wybrać mieścinę bardziej na południu... ok. wątki pogodowe tu, bo już się zimno robi.

Brela nie tylko Tobie w tym roku się nie spodobała. Tłoczna i we wrześniu. Nasi rodacy wypełnili szczelnie kwatery i na Rivierze Omiskiej i Makarskiej. Trzeba darować te najbardziej polecane miejsca w Cro (Rivierę Makarską) i szukać w Cro samemu swojej perełki.

W Rabaciu w czerwcu, mimo, ze jest tam o wiele mniej plaz, potrafilismy znalezc miejsca gdzie bylismy sami. W Breli moze tez by nam sie to udalo - ale szczerze nie mielismy takich ambicji przy pogodzie, ktora tam zastalismy.

A co Wy sami na plaży chcieliście robić?

Ps. To jak było z tymi bułkami na śniadanie?

Pasazer vel Popiel ;)

W przyszlym roku na pewno nie pojade do miejsca plecanego. Tyle juz sie nauczylam ;)
Wiesz, ja tam lubie byc na plazy sama w milym towarzystwie, a przynajmniej bez tloku, bez pana, ktory co piec minut drze sie "kukuuruuu, mice, corn, kukuridze!!!", albo pań, ktore co chwile probuja czlowiekowi wcisnac recznie robione obrusy ;)

Jednak mysle, ze gdyby byla pogoda to jakos lepiej by sie to wszystko znosilo.

Co do bulek, to okazalo sie, za nasz kolega kocha nas najbardziej i co rano do piekarni latal, wiec jak my zwlekalismy sie z lozka, to buleczki juz byly ;) i tym sposobem dalej nie wiem kto kogo bardziej .... ;)

Chcialabym zauwazyc, ze masz piekne zdjecie w swoim profilu - to z wyprawy do Marusici ??? :):):)
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 05.10.2009 09:13

wydra napisał(a):Wiesz, ja tam lubie byc na plazy sama w milym towarzystwie, a przynajmniej bez tloku, bez pana, ktory co piec minut drze sie "kukuuruuu, mice, corn, kukuridze!!!", albo pań, ktore co chwile probuja czlowiekowi wcisnac recznie robione obrusy ;)

Poważnie? We wrześniu też był taki koszmar? 8O Jestem szczerze zdumiona. W sezonie było tam baardzo tłoczno i ...kurortowo ( w najgorszym tego słowa znaczeniu!) ale zakładałam, że we wrześniu to już totalny luz... i na plaży ze 3 osoby na ar przypadają....
To co opisujesz to jakas katastrofa :cry: Zresztą już pierwsze linijki relacji...wydały mi się "podejrzane"... cóż wynika, że jechanie w ciemno... nie wszystkim wychodzi na dobre, mimo, że ma tutaj na forum tylu zwolenników :?

Ja po tegorocznych wakacjach na przyszłość szukac będę miejsca, o którym mało kto pisze na forum, i koniecznie z prywatną plażą :)
Do dobrego tak szybko człowiek się przyzwyczaja.... :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.10.2009 10:43

wydra napisał(a):Wiesz, ja tam lubie byc na plazy sama w milym towarzystwie

hohoho... :wink:

By było w temacie, to powiedz - oceń (o ile wybraliście się w stronę Omisza) jak przypadły Ci do gustu mieściny od Pisaka do Omisza? Wiem, to skarpa i by ocenić plażę trzeba zjechać w dół.

wydra napisał(a):Chcialabym zauwazyc, ze masz piekne zdjecie w swoim profilu - to z wyprawy do Marusici ??? :):):)

Chciałbym. Raz taki avatarek raz inny.

Srdačan pozdrav, Popiel

:arrow: CiĄĆ !!! :idea:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 05.10.2009 11:15

jotem napisał(a):Ja po tegorocznych wakacjach na przyszłość szukac będę miejsca, o którym mało kto pisze na forum, i koniecznie z prywatną plażą

Kilka takich rodzynków było prezentowanych na forum, na Hvar, Cres czy bardziej dzikim Peljesacu.
Zatoczka z jednym czy dwoma domami, a do większego miasta na zakupy z 20km max - to je to!
Na odcinku od Omisza do Pisaka też można znaleźć plaże na których będzie kilka osób a wieczorem na piwko do Baska Voda czy Makarskiej uderzyć. Jednak mi też już ten region się przejadł.

Zdaj relację po powrocie :wink:

Czymś trzeba się kierować przy wyborze plaży (to chyba najważniejsze),
może opinią Chorwatów ?
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 08.10.2009 23:01

pasażer napisał(a):Na odcinku od Omisza do Pisaka też można znaleźć plaże na których będzie kilka osób a wieczorem na piwko do Baska Voda czy Makarskiej uderzyć.

Niby tak.
Jednak ja mam jeszcze jeden warunek... do plaży i z powrotem idę sobie na luzie, bez przekraczania ulicy i pokonywania setek schodów 8)
A... i jeszcze jedno - Jadranki ani nie widzę, ani nie słyszę :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.10.2009 19:51

pasażer napisał(a):
jotem napisał(a):Ja po tegorocznych wakacjach na przyszłość szukac będę miejsca, o którym mało kto pisze na forum, i koniecznie z prywatną plażą

Kilka takich rodzynków było prezentowanych na forum, na Hvar, Cres czy bardziej dzikim Peljesacu.
Zatoczka z jednym czy dwoma domami, a do większego miasta na zakupy z 20km max - to je to!
Na odcinku od Omisza do Pisaka też można znaleźć plaże na których będzie kilka osób a wieczorem na piwko do Baska Voda czy Makarskiej uderzyć. Jednak mi też już ten region się przejadł.

Zdaj relację po powrocie :wink:

Czymś trzeba się kierować przy wyborze plaży (to chyba najważniejsze),
może opinią Chorwatów ?

Powiedz mi Pasażer, kto to są te Panie na Twoim avatorku. Koleżanki Twoje czy inne licho ????? Co jakiś czas przykuwają one moją uwagę. Zupełnie niepotrzebnie ale jednak.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 10.10.2009 21:33

darek1 napisał(a):Powiedz mi Pasażer, kto to są te Panie na Twoim avatorku. Koleżanki Twoje czy inne licho ????? Co jakiś czas przykuwają one moją uwagę. Zupełnie niepotrzebnie ale jednak.

Wybacz, że rozpraszam Twoją uwagę na forum. Wszystkie trzy moje? To by było troszkę nie po koleżeńsku, ale cóż... od takiego przybytku głowa nie boli :D Jedno jest pewne - wakacje na jachcie w tak miłym towarzystwie nie zepsuje nawet zła pogoda.
Nota bene, wy tam kolego z góry lepiej widzicie, to wypatrzeć takie załogi hmmm... załogantki znacznie łatwiej.

Serdecznie pozdrawiam, zawsze dostrzegającego najpiękniejsze strony Cro, kolegę Darka

PS. Postaram się zmienić avatarek :wink:

:arrow: TNIJCIE CYTATY !!! :!: :idea: :!:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Celina? Stanici? Omis? prosze o rade - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone